BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 105

Thread: Belajar cara upload imej untuk SS

  1. #1
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Belajar cara upload imej untuk SS

    Salam semua kengkawan trader

    Di sini saya akan terangkan cara-cara untuk upload imej untuk SS.

    Kaedahnya lebih kurang sama sahaja untuk mana-mana laman web
    yang menawarkan ruangan penyimpanan imej secara percuma.

    Di sini saya menggunakan khidmat www.ImageCave.com untuk menyimpan imej

    Langkah 1
    Berdaftar dengan mana-mana web khidmat penyimpanan imej dan login
    ke dalam akaun anda.

    Langkah 2


    Langkah 3


    Langkah 4


    Langkah 5



    harap dapat membantu kengkawan semua...
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  2. #2
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehe..tq brader ped
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  3. #3
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    best-best braderped, memg bagus thread ni boleh blajo care-care nak upload gambo... kalo tak gune imagecave pun yang lain-lain pun boleh, tapi yang ni lagi senang lah, sebab url nyer dah tersedia

  4. #4
    Elder Analyst mokh997's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    KOTA KINABALU SABAH
    Posts
    586
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mmg bagus imagecave ni senang dan cepat upload
    dulu aku pakai imageshack susah nak upload selalu jem
    REZEKI YANG HALAL DARI SUMBER YANG HALAL AKAN MEMBAWA BERKAT BERPANJANGAN

    http://fxopen.com?agent=275642


    utkk pemilik saga blm area sabah, pm aku utk join kelab prosboc.

    bagi yg kontraktor tgh mencari projek aku boleh tolong carikan, insyaallah ada projek kalau dh rezeki korang

    tidak ada kejayaan mampu di gapai bersendirian.
    utamakan prinsip hati gajah sama di lapah hati nyamuk sama di cicah.

  5. #5
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thread ni dibuat memandangkan keperluan imej untuk memudahkan menyampaikan sesuatu pengajaran atau apa jua kegunaan sekalipun kepada
    kengkawan yang ingin berkongsi maklumat. Juga utk membalas balik jasa kengkawan yg mengajar saya dalam ilmu forex MT4 nih... mungkin saya tak mahir dari segi mencipta EA atau indicator yg hebat.. tetapi serba sedikit ilmu internet yang saya dapat atau belajar sendiri saya akan sampaikan kepada kengkawan untuk dikongsi bersama..
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  6. #6
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Good job braderped..

    Thread has been stuck.

    Thanks

  7. #7
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks to you too...
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  8. #8

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    selain dari ImageCave.com dan imageshack.us, ada lagi tak image hosting yang lain-lain?...nak simpan image banyak-banyak..he he he...
    aku pakai photobucket.com
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    Piplet farid aswad's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau nak post ss macam mana?bleh tolong ajar tak...

  11. #11
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by farid aswad View Post
    kalau nak post ss macam mana?bleh tolong ajar tak...
    pakai la imageshark.us...lagi bagus....clean and clear

  12. #12
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by farid aswad View Post
    kalau nak post ss macam mana?bleh tolong ajar tak...
    tu kat atas tu... kut step by step... huhu..
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  13. #13
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Future
    Posts
    1,001
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    aku pakai photobucket.com
    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    selain dari ImageCave.com dan imageshack.us, ada lagi tak image hosting yang lain-lain?...nak simpan image banyak-banyak..he he he...
    ada juga www.tinypic.com, www.postimage.com

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    28
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    korang boleh upload image kat picoodle.com, lepas tu copy url image tue dan paste kat insert image

  15. #15
    In Profit mas_erix's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    117
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.350
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bagus juga bro..maklum newbie lum ngerti cara upload image

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us