FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: mencari geng forex area KL

  1. #1
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default mencari geng forex area KL

    kat kuala lumpur mesti ramai geng forex kan..tapi saya tak tau diaorang slalu lepak kat mane2..teringin la jugak nak join jumpa ramai2 bertukar pendapat sambil berbual kosong...hihihi...

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Datang la Restoran Abdullah Selayang Baru setiap Jumaat mlm Sabtu mmg kitaorg team FXMalay buat perjumpaan mingguan .. rujuk thread : http://forum.fxopen.com/showthread.p...l&goto=newpost
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default

    Ooo ade perjumpaan setiap jumaat malam sabtu ek....menarik tu..ok insyaallah ade masa nanti boleh join perjumpaan tu..nasib baek tidak berapa jauh dengan Rumah saya..thanks learn2biz...

    if ade kat area-area lain pun ok jugak..klu dekat boleh la join sekali..boleh jumpa-jumpa dengan otai2...
    Last edited by hamba_taat; 11-26-2013 at 11:24 AM.

  4. #4
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Sampai ke Subuh tak dtg pun ... kata tak braper jauh dari rumah ... hehehe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  5. #5
    In Profit mrl5001's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    114
    FXO Shares
    2
    FXO Bonus
    2.638
    Thanks
    11
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Default

    Ooo ade perjumpaan setiap jumaat malam sabtu ek....menarik tu..ok insyaallah ade masa nanti boleh join perjumpaan tu..nasib baek tidak berapa jauh dengan Rumah saya..thanks learn2biz...
    bunyi nya macam la serious, tak berapa jauh tu berapa kilometer eh ?

    Past performance does not guarantee future performance No "safe" system has ever been devised yet
    THERE R MANY MARKET U CAN TRADE, BUT I TRADE THE LARGEST IN THE WORLD

  6. #6
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Sampai ke Subuh tak dtg pun ... kata tak braper jauh dari rumah ... hehehe
    ermmm semalam ada kerja sikit.pastu kena hantar kawan balik rumah dia plk..jam sepuluh baru sampai umah...insyaallah nnt ade masa saya pergi sane......hihi..umah kat area bangsar..jauh jgk tu..

    selalunya ramai ke kat sana?segan pulak ase..maklum la org baru nie..

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by mrl5001 View Post
    bunyi nya macam la serious, tak berapa jauh tu berapa kilometer eh ?
    memang ade niat nak pergi sane...hihi..tapi tu la xde kesempatan lagi nie..umah tu xberapa jauh laaaaa jgk..dekat-dekat area bangsar je..kalau wave ke sane dalam 16km jerrr....macam jauh jgk plk ase..hihihih...

  7. #7
    In Profit mrl5001's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    114
    FXO Shares
    2
    FXO Bonus
    2.638
    Thanks
    11
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Default

    elalunya ramai ke kat sana?segan pulak ase..maklum la org baru nie..
    ramai atau tidak bukan persoalan penting, banyak sekali group yang berkumpul ramai tapi tak kekal lama, perkataan segan pula selalu menjadi alasan bukan saja orang baru, orang lama pun sama aje.

    niat aje, tanpa perlaksanaan jawab nya tak sampai la jugak (kalau wav...) KALAU ini perkataan favourite trader trader seluroh dunia, balik balik guna kalau sedangkan market bersifat atau!

    Past performance does not guarantee future performance No "safe" system has ever been devised yet
    THERE R MANY MARKET U CAN TRADE, BUT I TRADE THE LARGEST IN THE WORLD

  8. #8
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default

    errrmmm yake...ok la..insyaallah minggu-minggu hadapan ada masa boleh pergi sane..kalau ade kawan best boleh pergi sama-sama..xde kawan yang join benda nie..susah sikit..tapi saya memang nak try pergi jugak pun kat sane..

  9. #9
    Piplet NogarD's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kolumpo
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.180
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Salam sejahtera kepada semua trader FxMalay. Saya pendatang baru dan diharap dapat menimba sedikit sebanyak ilmu & pengalaman dari anda semua. Malangnya saya dapati banyak thread yang dah tak aktif. Mungkin semua sibuk menguruskan profit masing2 atau mungkin juga ramai yang dah pencen. Apa2 pun selamat maju jaya pada semua.

  10. #10
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by NogarD View Post
    Salam sejahtera kepada semua trader FxMalay. Saya pendatang baru dan diharap dapat menimba sedikit sebanyak ilmu & pengalaman dari anda semua. Malangnya saya dapati banyak thread yang dah tak aktif. Mungkin semua sibuk menguruskan profit masing2 atau mungkin juga ramai yang dah pencen. Apa2 pun selamat maju jaya pada semua.
    sama la kita..saya pun masih baru dengan forex nie dan perlu mencari banyak lagi ilmu dan pengalaman dalam trading..ermm malay forum kurang aktif sikit..entah la kenapa mungkin masing-masing bz dengan kerja kot..kamu kalau ade ape-ape nak share just share je..sama -sama la kita berkongsi ilmu..

  11. #11
    Piplet NogarD's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kolumpo
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.180
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Tu la dia, saya difahamkan broker fxopen ni ada menyediakan bonus for posting kat forum. Tu yang bercadang nak bukak jurnal kat sini. Kalo rugi trade, untung2 dapat jugak bonus posting. Hahaha. Saudara hamba_taat orang KL jugak ke? Full time trader?

  12. #12
    Market Maker hamba_taat's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    earth
    Posts
    4,246
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.510
    Thanks
    9
    Thanked 23 Times in 22 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by NogarD View Post
    Tu la dia, saya difahamkan broker fxopen ni ada menyediakan bonus for posting kat forum. Tu yang bercadang nak bukak jurnal kat sini. Kalo rugi trade, untung2 dapat jugak bonus posting. Hahaha. Saudara hamba_taat orang KL jugak ke? Full time trader?
    ade..fxopen ade menyediakan bonus untuk setiap kali posting..buka je kawan tread awak sendiri..kita kongsi sama-sama..saya menetap kat KL..mane ade full time trader...just part time je..baru-baru je lagi dengan forex nie..

  13. #13
    Piplet NogarD's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kolumpo
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.180
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Nak bukak thread baru katenye kene minima 10 post. Ni tgh nak mencukupkan 10 post, tak tau lagi nak post kat mana. Mengikut post2 terdahulu seperti ada perjumpaan trader2 fxmalay ni. Bleh kasi info sikit tak pasal perjumpaan tu?

  14. #14
    In Profit mrl5001's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Selangor, Malaysia
    Posts
    114
    FXO Shares
    2
    FXO Bonus
    2.638
    Thanks
    11
    Thanked 13 Times in 12 Posts

    Default

    Mengikut post2 terdahulu seperti ada perjumpaan trader2 fxmalay ni. Bleh kasi info sikit tak pasal perjumpaan tu?
    perjumpaan setiap hari jumaat malam sabtu selepas 23:00hrs di restoran abdullah jalan sungai tua, selayang baru (selepas complex renang) bagi pengguna gps bolih guna co-odinate ini 3.247638N, 101.674183E . SELAMAT DATANG

    Past performance does not guarantee future performance No "safe" system has ever been devised yet
    THERE R MANY MARKET U CAN TRADE, BUT I TRADE THE LARGEST IN THE WORLD

  15. #15
    Piplet NogarD's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kolumpo
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.180
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Jalan Sungai Tua menghala ke Batu Caves tu ke? Macam familiar dengan jalan tu. Tapi malangnya malam saya ada buat part-time. Tapi kalau datang siang2 minum teh boleh kot kat situ. Tokey kedai makan tu trader FxMalay jugak ke?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us