BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1032$2.1682
Results 1 to 13 of 13

Thread: Pemberian 25dollar & 100 dollar?

  1. #1
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Pemberian 25dollar & 100 dollar?

    Askum Tuan support,
    Saya ingin bertanya, bagaimanakah Tuan boleh memberi duit percuma sebanyak itu iaitu 25 dollar untuk post yg berkauliti & 100 dollar untuk 100 kali trading = 125 dollar secara percuma? Maksud saya begini,

    Contoh:
    Katakan ada org 1000 trader yang layak dapat 125US, dan 1000 org ni buat trading semua rugi habis, iaitu lbh krg bernilai 1000 x 125 = 125,000.00. Adakah boleh dikatakan fxegpyt akan kerugian hampir 100,000.00 US?

    Minta pandangan sahaja dari saya yang daif ini

  2. #2
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    Askum Tuan support,
    Saya ingin bertanya, bagaimanakah Tuan boleh memberi duit percuma sebanyak itu iaitu 25 dollar untuk post yg berkauliti & 100 dollar untuk 100 kali trading = 125 dollar secara percuma? Maksud saya begini,

    Contoh:
    Katakan ada org 1000 trader yang layak dapat 125US, dan 1000 org ni buat trading semua rugi habis, iaitu lbh krg bernilai 1000 x 125 = 125,000.00. Adakah boleh dikatakan fxegpyt akan kerugian hampir 100,000.00 US?

    Minta pandangan sahaja dari saya yang daif ini
    Rugi ke ? macam tidak pon.. setiap broker pasti ada cara promotion dea tersendiri bro.. takkan la broker nak rugi.. dea lagi buat duit melalui spread.. tuh cara diorg promosi.. so diorg mmg arif bab tuh semua.. make it simple bro..
    invest ada untung withdraw.. dont make it complicated bro..

  3. #3
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    Rugi ke ? macam tidak pon.. setiap broker pasti ada cara promotion dea tersendiri bro.. takkan la broker nak rugi.. dea lagi buat duit melalui spread.. tuh cara diorg promosi.. so diorg mmg arif bab tuh semua.. make it simple bro..
    invest ada untung withdraw.. dont make it complicated bro..
    Saya setuju dgn pendapat Bos.

    Pegangan... hanya 5% sahaja traders yg berjaya.

    itu sebab fx suruh kita buat 1post sekurang2nya close +3/-3.

    fikirkan kembali...

    ada x traders yang nak close -3pips? TIDAK. sekurang2nya 15pips SL.

    jadi...

    15pips x 10lot (100usd) = 1500usd

    dengan 1500usd, maka berbaloile fx bri kita 100usd utk 10lot yg kita niagakan.

    harap di perbetulkan...

    toothy9

  4. #4
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    boleh tak kita w/draw USD 25 tu? ke kena trade.. untung baru leh w/draw?
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    boleh tak kita w/draw USD 25 tu? ke kena trade.. untung baru leh w/draw?

    25usd tu kita xleh widraw.

    Keuntungan yg kita buat je leh widraw.

    Tp... untuk 100usd free after get 10lot tu boleh.

    toothy9

    ***Tuan support... tolong perbetulkan.

  6. #6
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by anuar View Post
    Saya setuju dgn pendapat Bos.

    Pegangan... hanya 5% sahaja traders yg berjaya.

    itu sebab fx suruh kita buat 1post sekurang2nya close +3/-3.

    fikirkan kembali...

    ada x traders yang nak close -3pips? TIDAK. sekurang2nya 15pips SL.

    jadi...

    15pips x 10lot (100usd) = 1500usd

    dengan 1500usd, maka berbaloile fx bri kita 100usd utk 10lot yg kita niagakan.

    harap di perbetulkan...

    toothy9

    Untung/Rugi seseorang trader tiada kaitan dgn broker.

  7. #7
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Admin FXMalay View Post
    Untung/Rugi seseorang trader tiada kaitan dgn broker.
    Saya menyokong dengan pendapat tuan admin tu.

    Hanya inilah sesatunya broker yang saya jumpa, broker yang amat baik hati.

    Buka acc dpt 25usd, Buat 100posting dpt 25usd, trade 10lot dpt 100usd, buat transfer broker dpt 5% rebet, close post x kira -/+ dpt rebet 5%, etc...

    Mana lagi broker yg leh bri begitu banyak benefit?

    I love fxmalay, I like fxmalay.

    Harap fxmalay akan bertambah maju dimasa akan datang dan harap ianya berkekalan sehingga keakhir hayat saya.

    tqtqtqtq tuan admin.

    toothy9

  8. #8
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Buka account dpt free 25us, ye ker? Aku x tahu pun? Sbb aku x buka akaun real lagi, just buka demo jer. Mula aku ingat buka jer account real duit sure 0 la, nak masuk duit, blum ada fulus lagi, kui kui..Klau betul,boleh la aku buka sekarang & trade live!

  9. #9
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    Buka account dpt free 25us, ye ker? Aku x tahu pun? Sbb aku x buka akaun real lagi, just buka demo jer. Mula aku ingat buka jer account real duit sure 0 la, nak masuk duit, blum ada fulus lagi, kui kui..Klau betul,boleh la aku buka sekarang & trade live!
    Bos...

    Saya rasa offer tu dah xde skarang ni...

    Dulu2 mmg ada, saya mrasa 2x heheheh

    Walaubagaimanapun... skarang ni benefit yg diorang bri makin bertambah.

    Saya x penah jumpa lagi broker sebaik ni...

    hehehe

    toothy9

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Admin FXMalay View Post
    Untung/Rugi seseorang trader tiada kaitan dgn broker.
    Tuan Admin,

    Untuk 100usd free : 10lot

    Jika saya ambil: 0.10lot & dpt 100pips : dikira sama gak ke dgn mgambil 3pips?

    toothy9

  11. #11
    Bullish stannero's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    65
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by anuar View Post
    Tuan Admin,

    Untuk 100usd free : 10lot

    Jika saya ambil: 0.10lot & dpt 100pips : dikira sama gak ke dgn mgambil 3pips?

    toothy9
    saya jawab.. tak boleh..dia kira 0.1 gak

  12. #12
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by anuar View Post
    Tuan Admin,

    Untuk 100usd free : 10lot

    Jika saya ambil: 0.10lot & dpt 100pips : dikira sama gak ke dgn mgambil 3pips?

    toothy9
    Anda masuk post dengan nilai 0.10lot...dan close 100pips. Maka post tersebut di ambil kira. Maka anda memerlukan 9.90lot lagi untuk mendapatkn bonus 100usd.

    Perhatian: Hanya post yg close +/-3pips yang di ambil kira. +3pips bermakna anda close post 4pips atau lebih...-3pips bermakna anda close post -4pips atau kurang.

    Terima kasih

  13. #13
    In Profit jackarse316's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ermm aku pun nak tanye solan yg sm... tp sbb smua dah terjawab.. kira ok la.. ;p

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us