BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: macam mane gelagat korang trade forex???

  1. #1
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking macam mane gelagat korang trade forex???

    3dblob sorry maaf lah aku saje nak bukak thread ni bual-bual kosong je nak tahu macam mane gelagat para trade bile tengah trade forex....

    saje nak tahu, macam mane gelagat korang trade forex, time bile biase kau orang trade & ape korang akan buat bile profit banyak dengan kalo asik lost memanjang?

    contoh nyer aku, aku trade kat tempat keje je, start pukul 10 pagi sampai pukul 7 malam kadang-kadang tempat aku dah tutup aku masih trade lagi, stay trade je sebab market kadang-kadang best banyak pip dapat, kat umah aku tak de internet! sebab adress umah aku dah blck list... coverge 3g plak hampeh lah! kalo lah aku trade kat umah best betul boleh teletang terbongkang baby .... kalo kat tempat keje cume duduk kat kusi je lah... biase kalo aku profit banyak, time tu aku senyum je sampai umah, sampai family aku tanye kenape, aku jawab pip je... kalo lost sm_upset plak aku tumbuk-tumbuk je monitor tu, tapi tak pecah lah kalo tak saje je aku kene ganti, last-last tangan aku jugak yang sakit...

    korang plak macam mane?
    Last edited by yanshinoda; 01-10-2008 at 04:54 AM.

  2. #2
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    3dblob sorry maaf lah aku saje nak bukak thread ni bual-bual kosong je nak tahu macam mane gelagat para trade bile tengah trade forex....

    saje nak tahu, macam mane gelagat korang trade forex, time bile biase kau orang trade & ape korang akan buat bile profit banyak dengan kalo asik lost memanjang?

    contoh nyer aku, aku trade kat tempat keje je, start pukul 10 pagi sampai pukul 7 malam kadang-kadang tempat aku dah tutup aku masih trade lagi, stay trade je sebab market kadang-kadang best banyak pip dapat, kat umah aku tak de internet! sebab adress umah aku dah blck list... coverge 3g plak hampeh lah! kalo lah aku trade kat umah best betul boleh teletang terbongkang baby .... kalo kat tempat keje cume duduk kat kusi je lah... biase kalo aku profit banyak, time tu aku senyum je sampai umah, sampai family aku tanye kenape, aku jawab pip je... kalo lost sm_upset plak aku tumbuk-tumbuk je monitor tu, tapi tak pecah lah kalo tak saje je aku kene ganti, last-last tangan aku jugak yang sakit...

    korang plak macam mane?
    apa masksud bro 'adress umah aku dah blck list'?

  3. #3
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    apa masksud bro 'adress umah aku dah blck list'?
    tak bayar duit rumah ker tu?

  4. #4
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tak bukan macam tu, aku pun tak tahu lah! telefon umah aku dulu atas name pakcik aku, lepas tu bill melambung sampai 1k lebih... smpai naik makamah... aku tanye pakcik aku boleh ke pasang telepon balik kat umah ni, die cakap tak tahu lah sebab dulu bill banyak bayar pun lambat mukin addres dah kene black list kot... korang rase betul ke? bukan name orang ke yang kene black list?
    hah! sebab tu lah aku cakap alamat umah aku dah black list ang telekom...
    Last edited by yanshinoda; 01-11-2008 at 01:59 AM.

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    so pakai la 3g maxis lak

  6. #6
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    masalah nyer sekarang tempat aku duduk tak ade coverage 3g lah.... masalah betul lah...

  7. #7
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Takde masalah untuk 3G

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    masalah nyer sekarang tempat aku duduk tak ade coverage 3g lah.... masalah betul lah...

    ko pakai line celcom ke maxis?
    aku pakai 3G.. kat tempat takde 3G pun aku bleh guna...
    yang penting line penuh full bar... kalo nak lagi power ko pakai kostum kaler kuning n bubuh line kat badan ko .. 3 line pun takpe.. (hak hak hak... pinjam lawak DG)

    sebenarnye kalau kat tempat ko takde coverage 3G tapi ade line... itu dah memadai
    lagi bagus kalau line penuh...
    pastu ko guna henset 3G untuk dptkan coverage 3G
    kalau pakai kad tu aku tatau...
    kat hanset tu ade setting camne ko nak dapatkan line 3G
    hanset tu jadi modem utk ko online internet
    so bila-bila masa je ko bleh online trade...

    aku dulu ingatkan takleh online kalau takde 3G coverage masa memula guna 3G
    pastu aku try n error utk connect internet kalau ade line sahaja dan terbukti menjadik
    tu yg aku bleh online kat kampung even takde 3G signal...
    yg penting guna simkad 3G... kalo prepaid tu takyah la... abih kredit jek..
    cuma kalau takde coverage 3G tu takleh video call... lelain tu OK
    aku pakai 3G celcom... 3G maxis aku tak pasti la bleh dpt ke tak..
    Last edited by braderped; 01-11-2008 at 06:34 AM.

  8. #8
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    betul lah braderped aku ingat pun nak wat macam tu jugak lah, member aku pun dah cakap macam tu je, masalah nyer hp aku bukan 3g lah... masalah betul lah aku ni! hahah.... aku sekarang ni nak cari modem yang masuk card sim je, tunggu pc fair lambat lah... kalo kat pc fair murah cikit...

  9. #9
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    apsal x pakai hanset 3G je... kan senang..
    bleh call n online sekali...2 in 1...
    3G Nokia pun dah murah dah... nak yg easy payment pun ade..
    cukup bolan... bayar ...

  10. #10
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    allaaaah.... braderped memang aku pikir pun senang pakai hp 3g tapi bile pikir balik banyak bende lah nak di paymentkan... cukup bulan je balance cukup-cukup wat aku benafas sebulan... nak modal kan forex ni pun cikit-cikit kumpul tau...

  11. #11
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    alohai.....aku tgk tajuk thread lain....skali duk citer mende lain.....ekekekekek

    seb baik under section bual kosong....hehehehehe

    so back tu the topic....best je topik thread ni....gelagat time trade....

    susah nk jawab tu...gelagat camne tu.....kalu aku la...time floating aku rileks....time untung yg kelam kabut...sebab duk berperang ngan perasaan nk hold atau nk close.....

    pada masa yg sama juga aku layan ym hampir 24jam sehari....jari duk menaip je..so kalu tetibe pasaran menggila....gelabah jugak la...duk layan ym lagi...duk tgk chart lagi..duk setting post lagi......gilos2.....:P
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  12. #12
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro lord...
    bro full time trader ke?
    bleh 24 jam layan ym lagik..
    hehehe...
    betul la cakap bro tu... time floating rileks jek... tapi bile dah start profit... tatau nak close ke tak... kecuali kalo dah set TP... kalau tak set TP plak... memang mencabar perasaan la..
    memula profit... tup-tup reverse plak... huhu.. tu yg rase nyesal tak close awal-awal...
    cane pun biasenye nekad je la... close terus even 1 pips sekalipun... tapi lepas tu open post baru.. set le TP balik... pastu tutup MT4 buat keje lain... huhu..

    yan... kao kumpul la sikit-sikit... syiling pun takpe..
    lame-lame byk la... jgn risau... hanset 3G pun dah nak murah dah...
    biase la teknologi ni berubah cepat gile.. selang 1, 2 minit je dah ada yg baru..
    hanset aku pun dah nak lunyai keypad die... asek dok tekan utk online je...
    haha... sib baik lasak...

  13. #13
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    bro lord...
    bro full time trader ke?
    bleh 24 jam layan ym lagik..
    hehehe...
    betul la cakap bro tu... time floating rileks jek... tapi bile dah start profit... tatau nak close ke tak... kecuali kalo dah set TP... kalau tak set TP plak... memang mencabar perasaan la..
    memula profit... tup-tup reverse plak... huhu.. tu yg rase nyesal tak close awal-awal...
    cane pun biasenye nekad je la... close terus even 1 pips sekalipun... tapi lepas tu open post baru.. set le TP balik... pastu tutup MT4 buat keje lain... huhu...
    takde lah....fulltime tdo....part time je trader...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  14. #14
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    takde lah....fulltime tdo....part time je trader...
    tu yg asal celik mata je trade... ngantok tido balik...

  15. #15
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    tu yg asal celik mata je trade... ngantok tido balik...
    yes....thats true.....muehehehe
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us