FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Results 1 to 13 of 13

Thread: PENDAFTARAN - Trader Terbaik Forum FXopen

  1. #1
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default PENDAFTARAN - Trader Terbaik Forum FXopen

    FXOpen bersama ForexCup mengadakan pertandingan baru untuk ahli Forum FXOpen.

    Pertandingan Trader Terbaik Forum FXOpen


    Pertandingan trader terbaik Forum FXOpen ini akan diadakan di akaun demo FXOpen selama 4 minggu (1 bulan).

    Peraturan Pertandingan :

    1. Semua ahli Forum FXOpen dengan jumlah post lebih dari 30 boleh mendaftar Pertandingan ini.
    2. Penyertaan akan ditapis oleh moderator. Ahli yang cukup syarat akan diberikan password untuk pendaftaran.
    3. Modal awal Pertandingan adalah 5000 $, leverage 1:100
    4. 28 pair untuk di dagangkan
    5. Ukuran Lots Max 1 lot untuk 1 order
    6. Maksimum 5 transaksi terbuka dalam waktu yang sama (termasuk pending order)
    7. Minimal melakukan 10 transaksi untuk memenuhi syarat Pertandingan
    8. Semua peserta Pertandingan harus Membuat Thread di "Trader Terbaik" dan harus menjelaskan setiap transaksi (alasan melakukan open posisi) setidaknya 36 jam setelah transaksi tersebut di buat. Satu posting tidak boleh menjelaskan lebih dari 5 order yang dilakukan. Jika peserta tidak mematuhi peraturan ini maka akan hilang kelayakan dan bonus Pertandingan akan di hilangkan.
    9. Trader yang memenuhi syarat no 1- 8 diatas, namun tidak berhasil menjadi juara tetap mendapatkan hadiah bonus : profit di akaun semasa Pertandingan berakhir di darab 0.01 (namun tidak boleh lebih dari $250)
    10. Saat Pertandingan berakhir semua transaksi harus ditutup.
    11. Hadiah untuk pemenang Pertandingan, akan di masukkan ke akaun trading real FXOpen dan dapat di keluarkan pada bila masa tanpa syarat.
    12. Jumlah peserta Pertandingan minimal 10 orang, EA / robot forex dilarang, script di perbolehkan.
    13. Pemenang Pertandingan adalah peserta dengan jumlah dana terbesar di akaun trading, semasa Pertandingan berakhir.




    Jumlah Hadiah : $2000
    Juara 1 : 500$
    Juara 2 : 400$
    Juara 3 : 300$

    Bonus : 800$

    PS: Pendaftaran bernula pada 18/03/2013 hingga 1/4/2013. Daftar sekarang untuk mendapatkan password pendaftaran

    Sila post di thread ini untuk mendapatkan password. Format posting: ID ANDA [space] permohonan password

    DAFTAR DISINI
    Last edited by Rizal; 03-20-2013 at 06:37 PM.

  2. #2
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default

    sape ada teknik power tu blhla try kat sini

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sekiranya tidak cukup atau lebih 30 post, adakah dapat diberi pertimbangan untuk join contest ni?

  4. #4
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by paraivagas View Post
    sekiranya tidak cukup atau lebih 30 post, adakah dapat diberi pertimbangan untuk join contest ni?
    tak dapat bro..syarat mesti 30 post dan ke atas baru blh join

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak masuk...nak testing tak power hehehehe [Pendaftaran Diterima]
    Last edited by Rizal; 03-21-2013 at 04:46 PM.

  6. #6
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    nak masuk...nak testing tak power hehehehe [Pendaftaran Diterima]
    dh daftar jgn lupa bukak thread kat sini ye http://forum.fxopen.com/forumdisplay...Trader-Terbaik
    contoh blh tengok kat sini http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?431-Top-Trader.

  7. #7
    Piplet
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    18
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    boleh i dapat password?

  8. #8
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jscheok View Post
    boleh i dapat password?
    minimum sekurang-kurangnya kena ada 30 post utk masuk pertandingan

  9. The Following 2 Users Say Thank You to Rizal For This Useful Post:

    full-metal (03-29-2013), penaltev (03-25-2013)

  10. #9
    Bullish zandar's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Kelantan
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saya nk joint...mcm mane? [pendaftaran diterima]
    Last edited by Rizal; 03-25-2013 at 07:34 PM.
    EU slice
    ..::: Smart Trade :::..

  11. #10
    Bullish
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    90
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.740
    Thanks
    22
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    nak join jugak

    - - - Updated - - -

    mcm mana nak daftar [pendaftaran diterima]
    Last edited by Rizal; 03-30-2013 at 06:35 AM.
    MENCARI BROKER YANG TERBAIK

  12. #11
    Bullish
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    90
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.740
    Thanks
    22
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    DAH SIAP DAFTAR kne buat mcm mana?
    first time join nie
    MENCARI BROKER YANG TERBAIK

  13. #12
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    8. Semua peserta Pertandingan harus Membuat Thread di "Trader Terbaik" dan harus menjelaskan setiap transaksi (alasan melakukan open posisi) setidaknya 36 jam setelah transaksi tersebut di buat. Satu posting tidak boleh menjelaskan lebih dari 5 order yang dilakukan. Jika peserta tidak mematuhi peraturan ini maka akan hilang kelayakan dan bonus Pertandingan akan di hilangkan.
    mana ye mahaguru mazlimoin ngan zandar ni ... kalau lebih 36jam tak de post apa2 dlm thread sendiri nanti kelayakan terbatal lak kang .. huhuhu
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  14. The Following User Says Thank You to learn2biz For This Useful Post:

    zmd6452 (04-30-2013)

  15. #13
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,438
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    128
    Thanked 389 Times in 271 Posts

    Default


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us