BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Results 1 to 12 of 12

Thread: Tak logik langsung

  1. #1
    Bullish getright's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    59
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tak logik langsung

    habis lost....padahal balance ada usd6k ++.....admin tolong reply.....




    dan semakin lost....thanks a lot. I appreciate it...........



    ni profit sblum lost yg tak logik langsung...



    dah byk kali close dan re-open MT4 tapi tetap jagi camtu gak....

  2. #2
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by getright View Post
    habis lost....padahal balance ada usd6k ++.....admin tolong reply.....




    dan semakin lost....thanks a lot. I appreciate it...........



    ni profit sblum lost yg tak logik langsung...



    dah byk kali close dan re-open MT4 tapi tetap jagi camtu gak....
    Salam brother... Marah ker ni? Nak tersm_happy pun ada... relaks lah. Cuba kongsi cerita sikit apa yg tak logik tu? Sori lah saya tak nampak apa yg tak logik?
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  3. #3
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huhu... macam demo acc aku dulu yg kene panggil ngan cik Marginah jek..
    berani tul layan 1 lot each pair... tabik spring!! toing! toing!...

    bro...
    aku rase ko kene belajar dulu la money management.. itu pendapat aku la..
    sebabnye walaupun balance ko nampak besar.. 6k tu... tapi lepas ko open trade n lepas tu ko dalam keadaan loss besar gak.. free margin ko makin kecil... tak dapat nak cover profit ko... tu yang ko nak open trade lagi sbyk 1 lot dah tak bleh... not enough money...
    carik thread yg ajar camne nak kire margin n equiti yg sesuai utk trade.. aku rase hanya 10~20% je dari modal yg ko boleh guna utk open trade bakinye sebagai margin..

    cadangan aku la kan... kalau nak trade 1 lot .. ko bleh bukak paling byk pun 2.. tunggu sampai die profit n wajib bubuh SL... kalau-kalau loss makin byk.. die akan close ikut SL..
    tak la teruk sgt sampai kene MC.. pastu cepat-cepat la cover balik..

    ni demo acc aku kalo nak tgk..
    aku pun tak la terer sgt... memula memang loss teruk..
    tapi skang ni dapat la profit balik... belajar dr kesilapan

    no acc demo : 44575
    pass read only : d7tgsom

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mmg betul balance ngko usd6k++, tapi kebanyakan drpdnya sedang digunakan dalam trade yang sedang open tuh, lebih kurang usd4882 tuh. Utk buka trade baru, kene tgk 'free margin', bukannya balance atau equity. Free margin tuh tak cukup utk buka trade baru... dan betul ke ngko nak bukak trade volume sampai 8 lot.. banyak tuh...memangla tak cukup duit. Kalau ngko close beberapa open trade tuh, pastu cuba buka trade yg baru (tapi jangan bukak sampai 8 lot, 1 lot cukup kut) mungkin boleh. Kencang gak ngko nyer performance... Good luck. Kalau salah tolong betulkan ye senior2...

  5. #5
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bukan tak logik, engko tu yang tak faham,..aku tengok chart dok turun tapi hang buy, pasal tu lah loss banyak..

    hang dok baca indi tu kata trend up...indi tu tak betul..guna indi lain..

  6. #6
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huhu... ko kene belajar indi RSI, indi ni antara ini yg mudah nak difahami, ia akan tunjukkan trend semasa sama ada die turun atau naik pada semua TF utk short term tgk TFM1~TFM15 utk long term tgk TFM30~TFH4, biasenye aku guna TFM15, M30 H1 & H4
    biasekan ngan indi ni n ko akan tau time bile ko nak entry..

    jgn takut ko loss kat demo acc nih.. belajar dr pengalaman, sebab ko sendiri akan tentukan cara trade ko... kitorang hanya dpt bantu dr segi teknikal jek... praktikalnye atas diri sendiri,

    selamat berusaha!! chayok!! chayok!!!

  7. #7
    Piplet USD's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bro....dengan free margin banyak tu mana boleh bukak 8 lot...lebih2 lg leverage 1:100

  8. #8
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku assume ko guna leverage 1:500
    ko nak buka 8 lot euro based currency... 8 x 300usd= 2400 usd...
    free margin ko 590.95usd... ape cer???
    ko kene byk blaja lagi... jgn sesuka hati nak tuduh scam...
    ko scam diri sendiri bleh la... hahaha...
    Last edited by SazabiFX; 01-01-2008 at 11:46 AM.

  9. #9
    Bullish getright's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    59
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nasib baik ni akaun demo jer....

  10. #10
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hihihihi....nko nih wak gempaq jerk!...tuntut ilmu lama2 skit pasal trading nih! jgn main hentam kromo jea....kan senior2 dah hentam post nkoo nih!

    p/s: utk demo acc tuh takyah laa sampai mintak tolong admin....buang masa jerk admin nak layan nkoo...kalau live acc lain laa ceritanya!
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  11. #11
    In Profit jackarse316's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    haha.. aku pun tekezut gak td.. kan senior2 marah dah.. takpe jadikan satu pengajaran dan pengalaman..

  12. #12
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Admin..kawan rasa bleh lock 2 out of 3 thread yg sama nie! buat pening jea!
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us