BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: tidak boleh 'close' position!!

  1. #1
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default tidak boleh 'close' position!!

    saya ada open position sell pair EURJPY,tapi bila saya nak close,"off quotes"..saya dah cuba berkali-kali.tapi masih tidak boleh close..saya minta tuan admin ambil tindakan secepat mungkin. ni order no :1762162 pair EurJpy.account no : 22457. pukul 6:26am(waktu malaysia).
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  2. #2
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy help

    tuan admin,saya dah cuba berkali-kali dah..tidak boleh close jugak..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails close.jpg  
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  3. #3
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by uciyaya View Post
    saya ada open position sell pair EURJPY,tapi bila saya nak close,"off quotes"..saya dah cuba berkali-kali.tapi masih tidak boleh close..saya minta tuan admin ambil tindakan secepat mungkin. ni order no :1762162 pair EurJpy.account no : 22457. pukul 6:26am(waktu malaysia).
    bila tu? smlm ke?
    rasanya mmg time graf xjalan kot...
    hari cuti,klik la ape2 pun,mmg off quote...
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  4. #4
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    dah dapat close..nape bleh macam tu?akhirnyer sy close dalam keadaan untung yang sedikit.tp xmengapa lah..semalam "sell limit" yg saya set tidak boleh close.hari ini open position pulak tidak boleh close.

    Following changes to the trading rules will occur during the New Year and Christmas holidays from 26 Dec 2007 till 31 Dec 2007 including.
    * all currency pairs, Futures and Metals (spot) will be quoted with a spread three times higher than the usual one, indicated in the Contracts Specification;
    * levels of minimum stop&limit will be increased by 3;


    Changing of trading conditions is due to low market liquidity during specified time period
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  5. #5
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    bila tu? smlm ke?
    rasanya mmg time graf xjalan kot...
    hari cuti,klik la ape2 pun,mmg off quote...
    bukan semalam bro..baru je 20minit tadi..dah dapat close dah.nak 50kali cuba close..akhirnya dapat jgk.tp kenapa??klu positon yg dah untung jadi rugi?macam mana?
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  6. #6
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau cuti bukan "off quotes" tapi "trade disable"..
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  7. #7
    Intraday Master maerol's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    389
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.002
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya pun menghadapai masalah yang sama ... x boleh nak close EJ hari ni .. error message "Off Qoutes" selalu sangat keluar.

    mungkin sebab masalah liquidity ...

  8. #8
    Piplet Azahari Ahmad's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Kelang....sikit Pahang....Perak.
    Posts
    11
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Following changes to the trading rules will occur during the New Year and Christmas holidays from 26 Dec 2007 till 31 Dec 2007 including.
    * all currency pairs, Futures and Metals (spot) will be quoted with a spread three times higher than the usual one, indicated in the Contracts Specification;
    * levels of minimum stop&limit will be increased by 3;



    Changing of trading conditions is due to low market liquidity during specified time period

    Asalamualaikum

    Perkara yg sama berlaku juga pd saya, moderator tlg betulkan kalau salah maklumat, apa yg saya pertikan ialah bermula dari krismas hingga hujung tahun ini pihak fxopen mengenakan spread yg tinggi, jika kita baca sttment diatas dan juga jika kita lihat di papan bid juga menunjukkan soread yg jauh tinggi gile.. jadi sesape yg punya dana yg tinggi boleh lah bid dgn harga yg tinggi., "Berlaku Off quotes " mungkin disebabkan tget profit kita tidak mengambil kira spread fxopen yg tinggi , sebabnya jika kita ingin close pada harga 1.5423 spread fx adalah 12 pips jadi kita kene tambah pips yg kita nak dengan pips fx kenekan, perkara ini serupa semasa kita nak stop loss... kalau salah tolong betulkan moderator...sekian utk makluman, walau apa apapun baca notis diruangan yg disediakan ..........tqiu nasihata sy kalau dana kecil jangan trade skrg bisa hancus dan hangus....beb...wasalam

  9. #9
    Intraday Master maerol's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    389
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.002
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    masalah nak close position ni bukan sebab setting SL dan TP ...

    Bila right klik dan pilih close order pada current price ... yg ni yang problem .. sepatutnya tak der problem kalau nak close pada harga semasa ...

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    125
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ko akaun real ke mikro?
    Smalam aku buleh open position dan semalam jugak close position tu. Aku punya akaun mikro. Takde masalah.

    Mungkin masalah ni terjadi pada masa-masa tertentu je.
    Pakcikkayo
    :: Username kat atas tu salah taip ::
    :: tertinggal c ::

  11. #11
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    alahai......sonang citer cuti le memorex dulu...2hb sambung....pasaran tak menentu...lagi mau trade ka....bawak2 la bercuti...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  12. #12
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by uciyaya View Post
    kalau cuti bukan "off quotes" tapi "trade disable"..
    tq utk pembetulan..
    hehehe...
    betoi...cuti le lg elok....kasii relaq kepala...
    nex year masuk lg cri duit... sm_cool
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  13. #13
    Intraday Master maerol's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    389
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.002
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by pakikkayo View Post
    Ko akaun real ke mikro?
    Smalam aku buleh open position dan semalam jugak close position tu. Aku punya akaun mikro. Takde masalah.

    Mungkin masalah ni terjadi pada masa-masa tertentu je.
    akaun mikro jer ... sekarang ni nampak cam ok sikit ..

  14. #14
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Takeprofit

    saya dapati sekiranya kita set kan takeprofit(TP),kita xboleh close pada harga semasa..so,sekiranya kita nak close pada harga semasa(ontime).kosongkan(0) bahagian takeprofit(TP).itu yang saya nampak la masalah offquotes disebabkan TP yg kita buat..
    <!>Hidup Ini Indah<!>

  15. #15
    Bullish uciyaya's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    alahai......sonang citer cuti le memorex dulu...2hb sambung....pasaran tak menentu...lagi mau trade ka....bawak2 la bercuti...
    maaf bro,pendapat saya bukan masalah pasaran tak menentu atau nak cuti tak cuti memorex.tapi pasal perkhidmatan la..service yang diorang provide dgn kita dan kita adalah pelanggan..we have right to ask kan..kita memahami dan inginkan solution.thanks admin.
    <!>Hidup Ini Indah<!>

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us