BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 12 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 179

Thread: Teknik Cipan y Profit..

  1. #1
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Teknik Cipan y Profit..

    Salam all....Selamat Sejahtera bg non-muslim...
    heheehe...
    sori buat semak je topik ni kat sini...sm_rolleye

    sape2 y nak try slh 1 skill bertrading aku>>teknik cipan,boleh la ke blog aku spt di bwh ni...
    PIPSMAKER
    mmg profit,aku sertakan file salah 1 cth SS guna teknik ni..
    y SS sblum2 ni,bleh la rujuk kat thread SINI

    Tak salah mencuba....kalu takut,try je kat demo dulu....
    kalau serasi,kan ke rezeki namanya tu....
    Selamat Tahun Barusm_cool
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails cleartrade.JPG  
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  2. #2
    In Profit T-REX's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    216
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.900
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    Salam all....Selamat Sejahtera bg non-muslim...
    heheehe...
    sori buat semak je topik ni kat sini...sm_rolleye

    sape2 y nak try slh 1 skill bertrading aku>>teknik cipan,boleh la ke blog aku spt di bwh ni...
    PIPSMAKER
    mmg profit,aku sertakan file salah 1 cth SS guna teknik ni..
    y SS sblum2 ni,bleh la rujuk kat thread SINI

    Tak salah mencuba....kalu takut,try je kat demo dulu....
    kalau serasi,kan ke rezeki namanya tu....
    Selamat Tahun Barusm_cool
    salam...nak tanya bro lah,berapa deposit yang bro masuk utk set volume 1.0 tu?...kira 1pips=100usd tul tak? mesti deposit dlm usd1000 ker bro.. boleh belajau nih...toothy9

  3. #3
    In Profit zero01's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    skudai
    Posts
    136
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    Salam all....Selamat Sejahtera bg non-muslim...
    heheehe...
    sori buat semak je topik ni kat sini...sm_rolleye

    sape2 y nak try slh 1 skill bertrading aku>>teknik cipan,boleh la ke blog aku spt di bwh ni...
    PIPSMAKER
    mmg profit,aku sertakan file salah 1 cth SS guna teknik ni..
    y SS sblum2 ni,bleh la rujuk kat thread SINI

    Tak salah mencuba....kalu takut,try je kat demo dulu....
    kalau serasi,kan ke rezeki namanya tu....
    Selamat Tahun Barusm_cool
    assalam bro mrfx...hidup teknik cipan yg profi.
    sm_win sm_win
    Blogger yg teka seberapa
    Registration

  4. #4
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    Salam all....Selamat Sejahtera bg non-muslim...
    heheehe...
    sori buat semak je topik ni kat sini...sm_rolleye

    sape2 y nak try slh 1 skill bertrading aku>>teknik cipan,boleh la ke blog aku spt di bwh ni...
    PIPSMAKER
    mmg profit,aku sertakan file salah 1 cth SS guna teknik ni..
    y SS sblum2 ni,bleh la rujuk kat thread SINI

    Tak salah mencuba....kalu takut,try je kat demo dulu....
    kalau serasi,kan ke rezeki namanya tu....
    Selamat Tahun Barusm_cool

    kaya ko mrfx... pasni nick kena ubah jadi mrmillionaire toothy9


  5. #5
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by T-REX View Post
    salam...nak tanya bro lah,berapa deposit yang bro masuk utk set volume 1.0 tu?...kira 1pips=100usd tul tak? mesti deposit dlm usd1000 ker bro.. boleh belajau nih...toothy9
    Wassalam...
    1pip=USD10 je la...mne dtg 1pip=USD100 plak...
    em...ni group aku punye la..
    group aku ade 5org ahli,aku tukang trade je...hihihiiii..
    akaun aku xleh la nak post kat public...so sowy...

    Quote Originally Posted by zero01 View Post
    assalam bro mrfx...hidup teknik cipan yg profi.
    sm_win sm_win
    Wassalam my pren zero01..
    aku still xsempat guna la ko nye bunyi2 tu...
    ujung2 taun camni aku nak wat closing akaun utk budak2,aku xdan nak trade,nak tgk graf pun ssh siot...
    ko PM aku la ye camne nak gune Teknik Cipan y ko da modified tu..
    nex year boleh la aku try.
    tq sbb ejas utk jd lebih baik..sm_cool

    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    kaya ko mrfx... pasni nick kena ubah jadi mrmillionaire toothy9
    kaya tp ati lara xguna,...huhhuhu..
    ade awek2 x?
    ejas la kat aku sorang 2...
    hahahaaa
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  6. #6
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mrfx...
    bebudak poli kan ade.. sambau le sorang 2...
    ko nak yg kecik-kecik molek ade... yg keping-keping ade.. yg bulat-bulat pun ade.. hehehe..
    kalo nak yg matang ko kene peram dulu la... ..

  7. #7
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Good technique. newbies may try it, but if possible also do try to understand the technique too, not only using it. All the best.
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  8. #8
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    mrfx...
    bebudak poli kan ade.. sambau le sorang 2...
    ko nak yg kecik-kecik molek ade... yg keping-keping ade.. yg bulat-bulat pun ade.. hehehe..
    kalo nak yg matang ko kene peram dulu la... ..
    ssh la nak jek bdk poli...diorang kerek la...
    mntang2 la kau xencem..huhuhu..
    aku tekan ayat kang baru tau..toothy9

    Quote Originally Posted by FXM Teacher View Post
    Good technique. newbies may try it, but if possible also do try to understand the technique too, not only using it. All the best.
    thanks..
    yup,understanding more important than just apply to mt4 and use it.
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  9. #9
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=mrfx;66787]ssh la nak jek bdk poli...diorang kerek la...
    mntang2 la kau xencem..huhuhu..
    aku tekan ayat kang baru tau..toothy9

    tekan ayat takpa...
    jgn ko tekan perut budak tu dah la... nanti pecah terburai pulak perut budak tu..

    ko punye teknik cipan ni bagus la... aku try kat demo .. huhu.. mantap je
    kalau utk pair GU memang cun... kalau EJ n GJ huhu... kene bebaik sket..

    ni ss semalam


  10. #10
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=braderped;66933]
    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    ssh la nak jek bdk poli...diorang kerek la...
    mntang2 la kau xencem..huhuhu..
    aku tekan ayat kang baru tau..toothy9

    tekan ayat takpa...
    jgn ko tekan perut budak tu dah la... nanti pecah terburai pulak perut budak tu..

    ko punye teknik cipan ni bagus la... aku try kat demo .. huhu.. mantap je
    kalau utk pair GU memang cun... kalau EJ n GJ huhu... kene bebaik sket..

    ni ss semalam

    tekan perut? hohooho...lain jek...

    wah!!!!!!!!!dasyat la ko....bleh la ajaq aku trade nanti.
    aku setia ngan teknik ni nak masuk setaun dah..
    mmg kne ati2 ngan semua pair,tgk time gak sblum nak masuk post.
    lg bhya kalau tf5...bleh k.o..
    ape2 pon,tahniah....
    kaya la ko xlama lagi...
    jgn lupa blnja aku McD nnti ar...sm_cool
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  11. #11
    Bullish aku_si_dewi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    95
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam mrfx,

    dewi dah tmry semalam kat demo. very good!! thanks for the sharing. nak tanya..kalau kita pasang tp ok kan??

  12. #12
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=mrfx;66975]
    Quote Originally Posted by braderped View Post

    tekan perut? hohooho...lain jek...

    wah!!!!!!!!!dasyat la ko....bleh la ajaq aku trade nanti.
    aku setia ngan teknik ni nak masuk setaun dah..
    mmg kne ati2 ngan semua pair,tgk time gak sblum nak masuk post.
    lg bhya kalau tf5...bleh k.o..
    ape2 pon,tahniah....
    kaya la ko xlama lagi...
    jgn lupa blnja aku McD nnti ar...sm_cool
    Tahun depan kalau takde pape aral aku trade acc micro dulu
    huhu.. doa kengkawan tu... insya Allah jika diizinkanNYA..
    setakat belanja McD takde hal.. hehehe
    uih.. cemane daa... kau ajaq teknik cipan ni kat aku patutnye aku le yg mintak ajaq...
    hehe.... tapi takpe.. nak berkongsi ilmu kawan nolong jek...

  13. #13
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aku_si_dewi View Post
    salam mrfx,

    dewi dah tmry semalam kat demo. very good!! thanks for the sharing. nak tanya..kalau kita pasang tp ok kan??
    hiii...dewi dah xngajuk lagi?
    hehehe....
    kalau psg TP mmg lg bagus,bkn ape,kdg2 mt4 ni "no connection"..kan ke bhya tu..
    tp kalau xletak SL pun xp,,.asalkan jgn TP melampau2 dah le...for tf30,TP around 30-250pips je k..bergantung pd news2 semasa..kalau news sokong,500pips pun bleh cecah,tp bese itu utk long-term trading.

    [QUOTE=braderped;67014]
    Quote Originally Posted by mrfx View Post

    Tahun depan kalau takde pape aral aku trade acc micro dulu
    huhu.. doa kengkawan tu... insya Allah jika diizinkanNYA..
    setakat belanja McD takde hal.. hehehe
    uih.. cemane daa... kau ajaq teknik cipan ni kat aku patutnye aku le yg mintak ajaq...
    hehe.... tapi takpe.. nak berkongsi ilmu kawan nolong jek...
    gud boy...first step into forex trading y bijak.
    mulakan dgn micro mmg bagus,nnti dah bnyak untung,dah serasi dgn chart,bila beralih ke std je...pehhh....meletop!!!sm_win
    kongsi ilmu ape slhnye kan...kalau aku bg ko teknik utk dpt 50pip,ko plak bg aku teknik utk dpt 50pip,total dah 100pip.
    kalau campur2 teknik2 trader2 lain???
    kayo pakcik!!!! sm_cool
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  14. #14
    Bullish aku_si_dewi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    95
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=mrfx;67239]hiii...dewi dah xngajuk lagi?
    hehehe....
    kalau psg TP mmg lg bagus,bkn ape,kdg2 mt4 ni "no connection"..kan ke bhya tu..
    tp kalau xletak SL pun xp,,.asalkan jgn TP melampau2 dah le...for tf30,TP around 30-250pips je k..bergantung pd news2 semasa..kalau news sokong,500pips pun bleh cecah,tp bese itu utk long-term trading.

    ...tak merajuk pun...sebab mrfx dah ajarkan teknik yg best ni... ...apa2 mtimps, tambah la lagi..

  15. #15
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    506
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aku_si_dewi View Post

    ...tak merajuk pun...sebab mrfx dah ajarkan teknik yg best ni... ...apa2 mtimps, tambah la lagi..
    hehehe...x ngajuk ar? bagus2....
    gud luck!!
    toksah tamak2,nnti2 da besaq margin dewi,bleh la main utk long term,..
    wuiissyyiiioooo....lg best. psg n tggai je. ujung mggu,collect duit,. sm_cool
    "Perfect Trader comes from a Big Loser"
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

Page 1 of 12 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us