BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 60

Thread: 5 Min Intraday System

  1. #1
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up 5 Min Intraday System

    ok teknik ni dibuat oleh Phillip Nel dari forum FF, nama yang die kasik 5 Min Intraday System, jadi sbb ada member2 kita yang kurang paham dan system ni pulak mmg leh wat profit aku terangkan sket la secara ringkas camne system ni berfungsi. Phillip Nel kate system die ni sangat ok kat GU gan EU tapi dari ape yang aku tgk orang2 yang da test system ni dan dalam pemerhatian aku kat pair2 yen pun bleh jugak wat profit dan sehari max untuk ada signal die ialah 3 signal, hehe aku mmg x guna sangat la sbb kekadang malas bukak platform kahkahkah yela x live lai keskeskes.

    untuk setting system ni korang kene ade :

    1)50 Simple moving average (kuning bold)
    2)21 Exponential moving average (biru bold)
    3)10 Exponential moving average (merah garis halus)
    4)5 Min TimeFrame

    SL yang dicadangkan 6-8 pips +-spread
    TP lak dicadangkan 8-10 pips

    dan kata2 yang menusuk kalbu yang dikuarkan Phillip Nel ialah "Gunakan System Ini Dengan Risiko Anda Sendiri" keskeskes.



    ok berdasarkan gambar kat atas syarat untuk sell pertama 50SMA warna kuning mesti condong 20-30 darjah ke bawah (signal sell), pastu tgk price bila price retrace ke dalam zone antara 10EMA gan 21EMA boleh entry terus...cam kat gambo tu signal untuk sell.



    gambar ni lak syarat untuk buy, sama je syarat die cuma 50SMA warna kuning mesti condong 20-30 darjah ke atas (signal buy) pastu tgk price bila price retrace ke dalam zone antara 10EMA gan 21EMA boleh entry terus...cam kat gambo tu signal untuk buy.



    ni lak contoh klu ada 2 signal sell untuk sehari tuh




    ok gambar atas lak misal la price x masuk ke dalam zone antara 10EMA gan 21EMA jadi korang tggu 2-3 bar chart dulu baru entry...kate si Phillip Nel dari kajian die la klu price x masuk zone antara 10EMA gan 21EMA sampai 2 bar chart selalunye die akan terus capai ke TP...tp mende ni risiko korang la klu nak ek ehehe itu die yg ckp la bkn aku.

    masa yang sesuai lak?
    si Phillip Nel ckp time die trading ialah kul 1pm-5pm pastu 9pm-12am gan 1am-3am. jadi korang ikut la pair mane ikut sesi open pair tersebut

    tu je la rasenye heheh korang bleh setup system ni pastu korang tgk la untuk GU ke GJ ke nanti korang akan nampak nape aku ckp system ni leh kasik 10-20 pips sehari untuk satu2 pair. klu ada sapa yang pernah cuba system ni pastu tgk ape yg aku tulis ada silap kasik tegur ek ehehe takut aku x perasan lak

    masa mengarang mende ni hehe. sekian

    mari kita bincangkan teknik ni plak...kredit to anbusan sebab translate ke dlm BM...

    so far aku pakai teknik nie mmg profitable...
    Last edited by disc; 04-19-2007 at 05:05 PM.

  2. #2
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    mari kita bincangkan teknik ni plak...kredit to anbusan sebab translate ke dlm BM...

    so far aku pakai teknik nie mmg profitable...
    congrats bro disc....very good start.....aku pon tertarik ngan system ni...really good...

  3. #3
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    5min intraday

    kenapa guna tf 15M ?

  4. #4
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tula pasal..sistem nie mmg simple and profitable..asalkan ikut rules mmg leh profit...

  5. #5
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    tula pasal..sistem nie mmg simple and profitable..asalkan ikut rules mmg leh profit...
    best2...akhirnya ko bukaka jugak ye thread kt sini...tunggu aku plak bukak 1...pasal primawaddah....system paling memekak pernah aku pakai...kekekek

    p/s: aku pon pelik pasal tf15min tu...kata intraday 5m....typing error kot...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  6. #6
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Admin FXMalay View Post
    5min intraday

    kenapa guna tf 15M ?
    tf m15??...yg disarankan adalah m5..tapi kalau guna kat m15 pun leh gak...pips pun dlm 10-20

  7. #7
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by disc View Post
    tf m15??...yg disarankan adalah m5..tapi kalau guna kat m15 pun leh gak...pips pun dlm 10-20
    1)50 Simple moving average (kuning bold)
    2)21 Exponential moving average (biru bold)
    3)10 Exponential moving average (merah garis halus)
    4)15 Min TimeFrame

    Tu tulis 15M.. bukan 5M

  8. #8
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    best2...akhirnya ko bukaka jugak ye thread kt sini...tunggu aku plak bukak 1...pasal primawaddah....system paling memekak pernah aku pakai...kekekek

    p/s: aku pon pelik pasal tf15min tu...kata intraday 5m....typing error kot...
    typing error sebenarnya...anbu salah taip...tapi still leh guna m15 gak...

    aku dah adjust dah...sori geng..

  9. #9
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    typing error sebenarnya...anbu salah taip...tapi still leh guna m15 gak...

    aku dah adjust dah...sori geng..
    ok bro...esok aku setup n then next week aku akan cuba usha2 system ni...apa2 result aku akan update kat sini.....

    p/s: kalu ada yang dah pernah cuba..kongsi2 la pengalaman..sambil2 tu cecah 100post dapat la 25usd free...

  10. #10
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni satu contoh yg berlaku tadi kat pair UJ m5
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails contoh.jpg  

  11. #11
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    ni satu contoh yg berlaku tadi kat pair UJ m5
    bagus la camni....kire bukan sesuai utk GU ngan EU je la...pair lain pon boleh jugak la ye....

  12. #12
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yerp..tapi GU ngan EU hanya recommended oleh pencipta nyer...

  13. #13
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    yerp..tapi GU ngan EU hanya recommended oleh pencipta nyer...
    bro...memang kena pakai tf5m ke...?aku jarang ni pakai 5minit..memang kena ngadap je la camni..

    p/s: kepada sesapa yg teror programmin...leh la tolong tambah alert utk masuk post....senang skit...

  14. #14
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    yerp..tapi GU ngan EU hanya recommended oleh pencipta nyer...
    owh...recommend je la...(recommend tu cadangan kan?)

    kire takyah tambah filter apa2 ke ni...kot2 la leh kasi mantap kena tambah mende lain plak..
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  15. #15
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by support fxmalay View Post
    bro...memang kena pakai tf5m ke...?aku jarang ni pakai 5minit..memang kena ngadap je la camni..

    p/s: kepada sesapa yg teror programmin...leh la tolong tambah alert utk masuk post....senang skit...
    betul tu....5mint memang laju....kalu ada alert best la...takyah duk depan chart je...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us