FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
627. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.11%
  • Maybank

    437 69.70%
  • RHB

    31 4.94%
  • Bank Islam

    33 5.26%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    46 7.34%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 243 of 287 FirstFirst ... 143193233239240241242243244245246247253 ... LastLast
Results 3,631 to 3,645 of 4294

Thread: Masalah dan Persoalan: Bank Tempatan (Deposit dan Pengeluaran)

  1. #3631
    Bullish
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    43
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau acc tak verified lagi tapi dah antar document , boleh ker rekues wdraw atau kene tunggu sampai dah verified baru leh rekues?

  2. #3632
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mekanis View Post
    kalau acc tak verified lagi tapi dah antar document , boleh ker rekues wdraw atau kene tunggu sampai dah verified baru leh rekues?
    Acct yang belum verify tidak boleh memohon pengeluaran dana.

  3. #3633
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Kalau akaun under FXOpen, pihak finance FXOpen akan periksa waktu proses. Kalau under FXMalay, kena tunggu finance FXOpen sahkan. Kalau akaun tak dapat diverifikasi waktu mohon pengeluaran, kemungkinan permohonan pengeluaran dana tsb ditolak (rejected) sbb salah satu syarat pengeluaran dana ialah akaun yg telah diverifikasi.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  4. #3634
    Bullish cycro84's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam...sy dah lama tak ambil perkembangan tentang forex.. so boleh tak sesiapa bagitau rate mata wang sekarang berapa..? adakah masih lagi rm3.50-1usd..?

  5. #3635
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cycro84 View Post
    salam...sy dah lama tak ambil perkembangan tentang forex.. so boleh tak sesiapa bagitau rate mata wang sekarang berapa..? adakah masih lagi rm3.50-1usd..?
    Rujuk bahagian Panduan Anda untuk maklumat kadar semasa Deposit & Withdraw

    --> http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=3121

    Deposit: 3.6 = USD1/RM3.60
    Withdraw: 3.4 = USD1/RM3.40

  6. #3636
    Piplet
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hello semua.. saya ni baru ja daftar join fxmalay.. doc yg nak d upload dah done.. karang ni nak deposit dana tapi agak keliru cara2 nak deposit dana.. dah done baca thread yg lalu tapi tak pasti yg mana 1 cara deposit yg betul.. deposit guna bank tempatan or guna Prepaid Code (Top Up Card)?? ada sesiapa yg boleh bantu??

  7. #3637
    Piplet
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada sesipa buleh bagi info maksud ni ??
    Campur aduk deposit (termasuk menerima pindahan dana) membuatkan akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan

  8. #3638
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lyndon79 View Post
    hello semua.. saya ni baru ja daftar join fxmalay.. doc yg nak d upload dah done.. karang ni nak deposit dana tapi agak keliru cara2 nak deposit dana.. dah done baca thread yg lalu tapi tak pasti yg mana 1 cara deposit yg betul.. deposit guna bank tempatan or guna Prepaid Code (Top Up Card)?? ada sesiapa yg boleh bantu??
    kedua2nya diandaikan sebagai Deposit menggunakan Bank Tempatan.

    Quote Originally Posted by lyndon79 View Post
    ada sesipa buleh bagi info maksud ni ??
    Campur aduk deposit (termasuk menerima pindahan dana) membuatkan akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan

    Kelayakan untuk Pengeluaran Bank Tempatan ialah hanya Deposit melalui Bank Tempatan sahaja.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  9. #3639
    Bullish Ping's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    33
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lyndon79 View Post
    ada sesipa buleh bagi info maksud ni ??
    Campur aduk deposit (termasuk menerima pindahan dana) membuatkan akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan
    boleh tanya..kalo campur aduk..tapi mau withdraw local camner?

  10. #3640
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Ping View Post
    boleh tanya..kalo campur aduk..tapi mau withdraw local camner?
    Kalo dah hilang kelayakan tu maknanya sampai bila2 la akaun tu tak boleh wd local lagi. Sama la mcm org cerai talak tiga .. kena la bukak akaun baru ... adeh la .. nak bolehkan juga mcmmana pun tak akan boleh ler ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #3641
    Piplet cecibor81's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    car junk
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mcm mana nak buat screenshot account detail mb2u pastu tukar ke format jpeg???? help pls..
    dance with the market....

  12. #3642
    Elder Analyst FidiSWK's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    823
    Thanks
    7
    Thanked 15 Times in 15 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cecibor81 View Post
    mcm mana nak buat screenshot account detail mb2u pastu tukar ke format jpeg???? help pls..
    (1) m2u account details screen
    (2) tekan Alt + PrintScreen
    (3) paste ke Paint
    (4) Save As JPEG file type
    80% Komisen Rebet *** 80% Commission Rebate *** 开户反佣达80%

    <Buka akaun Live! - eWallet Baru> <Open a Live account! - New eWallet> <申请真实帐户! - 新eWallet>

    Already have eWallet? Click below to check how to open new account under FidiSWK Community,
    Komuniti FidiSWK *** FidiSWK Community *** FidiSWK 社区

    Blog FidiSWK *** FidiSWK Blog *** FidiSWK 部落格

  13. #3643
    In Profit GoldHunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kedah (9W2JNZ)
    Posts
    237
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Account 270268 is NOT member of this site. Boleh periksa kat sini : http://www.fxmalay.com/ahli.aspx

    Makanya kena la pihak FXMalay tunggu Finance FXOpen online kalo nak tahu status.

    TQ
    salam semua....


    saya tertarik dengan apa yang ditulis sebab kawan saya juga mengalami masalah yang sama dan sebagai affliate dia (untuk akaun terdahulu), maka sy rasa berhak bertanya bagi pihak dia (kerana registration dia dalam forum ni masih lagi belum di aktifkan walaupun selepas 24 jam).

    masalah dia :

    1. selepas buat proses pengeluaran seperti biasa
    2. terima email untuk pengesahan - dia klik untuk verify
    3. kemudian dah masukkan butir-butiran yang diperlukan dalam kabinet
    4. terima pula email daripada pihak wdrwalocal (fxmalay nyer) mengatakan pengeluaran telah berjaya.
    5. keesokannya terima pula email daripada pihak fxmalay mengatakan bahawa akaun dia ini bukan berdaftar di bawah fxmalay
    6. masalah besar yang dihadapinya adalah duit dalam terminal dah ditolak sebanyak usd2130, dan dalam history dah tunjuk withdrawal success....tapi duit x ada dalam akaun maybank (sebab pengeluaran tak boleh dilakukan kerana akaun bukan didaftarkan di bawah fxmalay).

    persoalannya sekarang.....di manakah duit sebanyak usd2130 tersebut???????

    sy sdri pun dah pening kepala memikirkan masalah dia ni......kesian saya tgk kawan kelam kabut.

    untuk pengetahuan admin/supporter....akaun dia 302584

    sekian. terima kasih.
    Last edited by GoldHunter; 11-02-2010 at 04:57 AM. Reason: lupa nak nyatakan no akaun
    "Seorang guru yang jujur harus berniat agar muridnya lebih pintar daripadanya, manakala seorang murid yang jujur harus pula mengakui kepintaran gurunya"
    Pangkal ilmu ialah mendengar sebaik-baiknya, kemudian memahamkannya dan sesudah itu mengingatkannya. Akhir sekali diamal dan disebarkan ilmu itu untuk dimanfaatkan. - SUFYAN UYAYNAH

  14. #3644
    In Profit GoldHunter's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kedah (9W2JNZ)
    Posts
    237
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile

    Quote Originally Posted by GoldHunter View Post
    salam semua....


    saya tertarik dengan apa yang ditulis sebab kawan saya juga mengalami masalah yang sama dan sebagai affliate dia (untuk akaun terdahulu), maka sy rasa berhak bertanya bagi pihak dia (kerana registration dia dalam forum ni masih lagi belum di aktifkan walaupun selepas 24 jam).

    masalah dia :

    1. selepas buat proses pengeluaran seperti biasa
    2. terima email untuk pengesahan - dia klik untuk verify
    3. kemudian dah masukkan butir-butiran yang diperlukan dalam kabinet
    4. terima pula email daripada pihak wdrwalocal (fxmalay nyer) mengatakan pengeluaran telah berjaya.
    5. keesokannya terima pula email daripada pihak fxmalay mengatakan bahawa akaun dia ini bukan berdaftar di bawah fxmalay
    6. masalah besar yang dihadapinya adalah duit dalam terminal dah ditolak sebanyak usd2130, dan dalam history dah tunjuk withdrawal success....tapi duit x ada dalam akaun maybank (sebab pengeluaran tak boleh dilakukan kerana akaun bukan didaftarkan di bawah fxmalay).

    persoalannya sekarang.....di manakah duit sebanyak usd2130 tersebut???????

    sy sdri pun dah pening kepala memikirkan masalah dia ni......kesian saya tgk kawan kelam kabut.

    untuk pengetahuan admin/supporter....akaun dia 302584

    sekian. terima kasih.
    sedikit penambahan......

    kawan saya kata dia dah hantar email ke bhg finance fxopen tapi sampai sekarang masih tiada jawapan.
    harap dapat nyatakan bagaimana nak selesaikan masalah ni......kot2 ada kawan2 yang terkena masalah yang sama di masa akan datang.
    trimas.
    "Seorang guru yang jujur harus berniat agar muridnya lebih pintar daripadanya, manakala seorang murid yang jujur harus pula mengakui kepintaran gurunya"
    Pangkal ilmu ialah mendengar sebaik-baiknya, kemudian memahamkannya dan sesudah itu mengingatkannya. Akhir sekali diamal dan disebarkan ilmu itu untuk dimanfaatkan. - SUFYAN UYAYNAH

  15. #3645
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by GoldHunter View Post
    salam semua....


    saya tertarik dengan apa yang ditulis sebab kawan saya juga mengalami masalah yang sama dan sebagai affliate dia (untuk akaun terdahulu), maka sy rasa berhak bertanya bagi pihak dia (kerana registration dia dalam forum ni masih lagi belum di aktifkan walaupun selepas 24 jam).

    masalah dia :

    1. selepas buat proses pengeluaran seperti biasa
    2. terima email untuk pengesahan - dia klik untuk verify
    3. kemudian dah masukkan butir-butiran yang diperlukan dalam kabinet
    4. terima pula email daripada pihak wdrwalocal (fxmalay nyer) mengatakan pengeluaran telah berjaya.
    5. keesokannya terima pula email daripada pihak fxmalay mengatakan bahawa akaun dia ini bukan berdaftar di bawah fxmalay
    6. masalah besar yang dihadapinya adalah duit dalam terminal dah ditolak sebanyak usd2130, dan dalam history dah tunjuk withdrawal success....tapi duit x ada dalam akaun maybank (sebab pengeluaran tak boleh dilakukan kerana akaun bukan didaftarkan di bawah fxmalay).

    persoalannya sekarang.....di manakah duit sebanyak usd2130 tersebut???????

    sy sdri pun dah pening kepala memikirkan masalah dia ni......kesian saya tgk kawan kelam kabut.

    untuk pengetahuan admin/supporter....akaun dia 302584

    sekian. terima kasih.
    Seperti yg telah dinyatakan dalam e-mail (Harap dapat baca kembali dengan teliti)..

    Permintaan Pengeluaran Anda akan diproses dalam tempoh 60 jam hari bekerja (setelah dana ditolak).

Page 243 of 287 FirstFirst ... 143193233239240241242243244245246247253 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us