FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
627. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.11%
  • Maybank

    437 69.70%
  • RHB

    31 4.94%
  • Bank Islam

    33 5.26%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    46 7.34%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 267 of 287 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277 ... LastLast
Results 3,991 to 4,005 of 4293

Thread: Masalah dan Persoalan: Bank Tempatan (Deposit dan Pengeluaran)

  1. #3991
    Piplet husmanyusof's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manjung
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah Dengan Local WD

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Cuba kira semula dan request semula amaun dari akaun yg layak shj utk LW ... kalau campur dgn yg tak layak .. mmg tak dapat nak proses ... harap maaf ... keputusan di tangan finance fxopen .. kami boleh beri maklumat shj ... (kitaorg dari dulu mmg nak org lebih byk wd tp .........)
    Ok Admin.Teman dah buat Local WD dari Akaun Yg Layak Sahaja.

    Tima Kasih Banyak banyak.

  2. #3992
    Piplet
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question buat internal tranfer dari micro account ke main account ditolak usd100.00

    salam mr. admin....sy nk tanya ...semalam sy ada buat tranfer dari account micro ke main account tapi di tolak usd100.00??
    ini no account sy 358601
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails sssssshhhh.JPG  

  3. #3993
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rio_daniell View Post
    salam mr. admin....sy nk tanya ...semalam sy ada buat tranfer dari account micro ke main account tapi di tolak usd100.00??
    ini no account sy 358601
    adoai .. jgn ler gabra ... akaun mikro dlm sen .. itu bukan usd100 tapi usd1 = 100sen .... tak cukup 100 lot mikro dah transfer tu sbbnya welcome bonus void .. rujuk : http://www.fxmalay.com/OurPromotions.aspx
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  4. #3994
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    37
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    Sebentar tadi, saya cuba sekali lagi untuk memindahkan dana daripada main account ke trading account.. Kali ini, tiada lagi error seperti yang sebelumnya (Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation.), tetapi error yang muncul kali ini adalah PIN code is incorrect.. Saya telah diminta untuk memasukkan PIN code daripada account 328832 (Please, enter Pin code for 328832 account) dan saya pasti bahawa PIN yang saya masukkan adalah tepat kerana saya masih lagi menyimpan screenshot berkaitan dengan akaun berkenaan.. Mohon bantuan daripada pihak tuan.. Terima kasih
    Masalah telah pun selesai.. Terima kasih pihak fxmalay dan fxopen.. Bagi sesiapa yang mengalami masalah yang sama, anda hanya perlu request PIN code untuk main account melalui option Recovery..

  5. #3995
    Bullish
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    36
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam admin..saya ingin bertanya tentang fxopen yang baru skrang ni...iaitu main account....masalah utama saya skrang ni ialah sebelum ini saya menggunakan moneybooker untuk witdraw dan deposite bagi akaun mikro dan menggunakan local bank untuk withdraw dan deposite bagi akaun standard. sekiranya skrang ni semuanya perlu melalui main account tersebut. boleh kah saya mengeluarkan duit menggunakan local bank. atau keistimewaan tersebut terbatal...sekiranya terbatal bagaimana saya hendak menggunakan cara tersebut disebabkan semua account standard dan mikro telah di centralize kan.

  6. #3996
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nosts_rounder View Post
    salam admin..saya ingin bertanya tentang fxopen yang baru skrang ni...iaitu main account....masalah utama saya skrang ni ialah sebelum ini saya menggunakan moneybooker untuk witdraw dan deposite bagi akaun mikro dan menggunakan local bank untuk withdraw dan deposite bagi akaun standard. sekiranya skrang ni semuanya perlu melalui main account tersebut. boleh kah saya mengeluarkan duit menggunakan local bank. atau keistimewaan tersebut terbatal...sekiranya terbatal bagaimana saya hendak menggunakan cara tersebut disebabkan semua account standard dan mikro telah di centralize kan.
    wsalam (bg pihak admin), sekiranya anda baca post sy sblm ini anda dapat gambaran 'akaun yg layak shj' utk LW ... kalau amoun campur cara lain .. sah2 reject .. apa2 pun semua skarang ni bergantung pada FINANCE FXOPEN .. so, kalau reject tu tau ler .. amaun dari akaun yg layak LW shj boleh LW .. lain2 ikut ler cara lain tu semula ... (maknanya amaun dari mikro tetap kena ikut MB manakala amaun dari std boleh LW atau MB)
    Last edited by learn2biz; 11-23-2011 at 08:49 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  7. #3997
    Piplet
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default pengalamanku

    ini pengalaman saya. pertama kali buat pengeluaran

    isnin malam : submit request untuk pindah dari trading account ke main
    selasa petang : approved, duit dah ada dalam main, terus submit untuk local withdrawal
    rabu : masih lagi pending (confirmed)
    khamis : masih lagi pending (confirmed), terpaksa hantar emel dekat [email protected] suruh tengokkan.
    jumaat : pagi ni tengok dah success. ada emel dari FXmalay kata akan process dalam tempoh 60 jam.

    sekarang tengah tunggu duit masuk. kalau tak proaktif sikit hantar emel dekat finance, entah bila la nak process

  8. #3998
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    568
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by MonsterPip View Post
    ini pengalaman saya. pertama kali buat pengeluaran

    isnin malam : submit request untuk pindah dari trading account ke main
    selasa petang : approved, duit dah ada dalam main, terus submit untuk local withdrawal
    rabu : masih lagi pending (confirmed)
    khamis : masih lagi pending (confirmed), terpaksa hantar emel dekat [email protected] suruh tengokkan.
    jumaat : pagi ni tengok dah success. ada emel dari FXmalay kata akan process dalam tempoh 60 jam.

    sekarang tengah tunggu duit masuk. kalau tak proaktif sikit hantar emel dekat finance, entah bila la nak process


    salam ...

    sekiranya sudah ditolak dari cabinet (main) mlm td (awal pg ini),
    akan dimasukkan kedalam akaun bank anda dalam tempoh masa 60 jam hari bekerja.



    p/s : pastikan akaun anda dibawah fxmalay proses yang lebih cepat
    rujuk : www.fxmalay.com/ahli.aspx (masukkan no trade)

    p/s : Dari Trade Acc ke Main Acc, tanggungjawab Finance, LW pula tanggungjawab FXMALAY, dalam kes anda, sepatutnya emel ke fxmalay, bukan finance
    Last edited by suremasyuq; 11-25-2011 at 06:41 AM.

  9. #3999
    Piplet
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by alface View Post
    salam ...

    sekiranya sudah ditolak dari cabinet (main) mlm td (awal pg ini),
    akan dimasukkan kedalam akaun bank anda dalam tempoh masa 60 jam hari bekerja.



    p/s : pastikan akaun anda dibawah fxmalay proses yang lebih cepat
    rujuk : fxmalay.com/ahli.aspx (masukkan no trade)

    p/s : Dari Trade Acc ke Main Acc, tanggungjawab Finance, LW pula tanggungjawab FXMALAY, dalam kes anda, sepatutnya emel ke fxmalay, bukan finance
    salam,
    1. kenapa akaun saya bukan bawah fxmalay kalau saya boleh login dalam kabinet fx malay? trade acc 183265
    2. berapa lama kena tunggu untuk approve withdrawal dari main? dalam kes saya, 2 hari tidak bergerak. saya faham kena tunggu 60jam hari bekerja lepas approve.
    3. sila rujuk balik post #3942 dari learn2biz point 2d. sebab tu emel ke finance. tolong jangan kompius semasa sendiri

  10. #4000
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MonsterPip View Post
    salam,
    1. kenapa akaun saya bukan bawah fxmalay kalau saya boleh login dalam kabinet fx malay? trade acc 183265
    2. berapa lama kena tunggu untuk approve withdrawal dari main? dalam kes saya, 2 hari tidak bergerak. saya faham kena tunggu 60jam hari bekerja lepas approve.
    3. sila rujuk balik post #3942 dari learn2biz point 2d. sebab tu emel ke finance. tolong jangan kompius semasa sendiri
    Salam,

    1- anda boleh login dari mana2 cabinet.. fxopen.. fxmalay.. fxind atau mana yg under fxopen... dan sekiranya anda mendaftarkan akaun trade... akan mengikut apa url yg anda gunakan pada masa tersebut.. kalau fxopen... acc trade anda under fxopen. ---( elok berhati2 semasa mendaftar akaun trade, pastikan URL yg betul)
    2- 2hari tidak bergerak... masih belum melepasi 60 jam.. bermakna masih belum melepasi tempoh.
    3. Merujuk post anda sendiri :
    isnin malam : submit request untuk pindah dari trading account ke main
    selasa petang : approved, duit dah ada dalam main, terus submit untuk local withdrawal
    rabu : masih lagi pending (confirmed)
    khamis : masih lagi pending (confirmed), terpaksa hantar emel dekat [email protected] suruh tengokkan.
    jumaat : pagi ni tengok dah success. ada emel dari FXmalay kata akan process dalam tempoh 60 jam.
    disitu anda mengatakan duit dah masuk dalam Main Acc, so anda request LW.... LW bukan under finance, sebab itu kalau anda emel ke finance, tiada apa yang berlaku sebab LW under FXMALAY , dan anda seharusnya emel ke [email protected] untuk membantu.

    p/s: semoga tiada yang konfius dengan apa yang telah berlaku.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  11. #4001
    Piplet
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Salam,

    1- anda boleh login dari mana2 cabinet.. fxopen.. fxmalay.. fxind atau mana yg under fxopen... dan sekiranya anda mendaftarkan akaun trade... akan mengikut apa url yg anda gunakan pada masa tersebut.. kalau fxopen... acc trade anda under fxopen. ---( elok berhati2 semasa mendaftar akaun trade, pastikan URL yg betul)
    2- 2hari tidak bergerak... masih belum melepasi 60 jam.. bermakna masih belum melepasi tempoh.
    3. Merujuk post anda sendiri :


    disitu anda mengatakan duit dah masuk dalam Main Acc, so anda request LW.... LW bukan under finance, sebab itu kalau anda emel ke finance, tiada apa yang berlaku sebab LW under FXMALAY , dan anda seharusnya emel ke [email protected] untuk membantu.

    p/s: semoga tiada yang konfius dengan apa yang telah berlaku.
    so, saya dah request untuk LW dari hari selasa petang, sekarang dah jumaat petang, total dah 72 jam. tapi takde pun dalam bank. apa citer 60 jam?

  12. #4002
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    bole beritahu no IBAN ?
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  13. #4003
    Piplet
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    bole beritahu no iban ?
    xx81fxpnxxa2679810002

  14. #4004
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    person incharge akan menjawabnya...

    tak silap.. anda berada area lembah kelang kan???

    setiap jumaat malam sabtu.. tgh mlm.. kami selalu berkumpul di ainacafe..

    apa kata anda turut serta...
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  15. #4005
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    568
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Tempoh masa 60 jam hari bekerja dikira dari masa setelah ditolak dari akaun main.

    (Bukannya ditolak dari metatrader seperti sebelum ini)

    Jika semlm ditolak dari akaun main, maknanya belum 60 jam lagi.


    Terdapat kekeliruan didalam email yg dibalas sebab pihak yang menguruskan terlupa untuk edit mengikut sistem baru.


    Sepatutnya

    "Amaun Pengeluaran anda akan dikreditkan ke dalam akaun bank anda dalam tempoh 60 jam hari bekerja (setelah ditolak dari akaun main)."


    Harap maaf diatas kekeliruan yang berlaku.

Page 267 of 287 FirstFirst ... 167217257263264265266267268269270271277 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us