FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
627. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.11%
  • Maybank

    437 69.70%
  • RHB

    31 4.94%
  • Bank Islam

    33 5.26%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    46 7.34%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 266 of 287 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276 ... LastLast
Results 3,976 to 3,990 of 4293

Thread: Masalah dan Persoalan: Bank Tempatan (Deposit dan Pengeluaran)

  1. #3976
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by freelancer777 View Post
    ada soalan...skg sy ada 2 akaun..so dua2 akaun tu ada main acc msg2...dlm cabinet fxo ada internal transfer dgn external transfer...bila klik kat ext transfer...blh transfer duit ke acc lain...mksd transfer kt sini mcm mana...kalau acc penerima tu menerima duit melalui ext transfer..adakah dikira internal transfer dan xlayak utk LW lagi?...kalau transfer ke main acc plk...mcm mana nk LW lagi?...still valid?...tolong perjelaskan ya...
    menurut sistem baru int. tr bermaksud pindahan dana ke akaun yg dlm 1 kabinet sama manakala ext tr bermaksud pindahan dana ke akaun luar dari kabinet

    Int tr atau ext tr .. kena tengok samada finance approve atau tidak ... yg pasti kalau lain kabinet .. sah2 dah tak boleh local withdraw ... apa2 pun bergantung pada keputusan FINANCE FXOPEN .. FXMalay cuma proses dan bukan pembuat keputusan dlm hal ini ... sekian
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  2. #3977
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    cuba TIPS di panduan anda ------ > http://forum.fxopen.com/showthread.p...m&goto=newpost
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  3. #3978
    In Profit
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    235
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau status kat dlm main acc dah tulis pending (confirmed)..tu apa mksudnya?...
    -=FREELANCER 777=-

    Nikmati Rebet Bulanan 70% serta Extra Bonus 10%

    Buka Akaun anda di sini ---> http://fxmalay.com?agent=309634

    Komuniti [F]reelancer[X]777 ---> http://forum.fxopen.com/showthread.p...eelancer-X-777

  4. #3979
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by freelancer777 View Post
    kalau status kat dlm main acc dah tulis pending (confirmed)..tu apa mksudnya?...
    maksudnya anda dah sahkan transaksi (dah klik link pengesahan - sblm ni pending/true) .. tunggu la finance approve ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  5. #3980
    Piplet husmanyusof's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manjung
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Account Pending Status

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Sekiranya masalah transfer yang sedang jadi issue dah settle..... dan tinggal masalah LW sahaja.. sila post di Thread yang sepatutnya... kalau tidak...... tak sesiapa yang boleh jawab.. malah finance akan mengatakan pihak FXMalay pula tak buat kerja...

    Kes anda.. apa yang difahamkan.... Notice LW sudah ada.. adakah anda telah mengisi form di fxmalay.com.my/LocalBank/withdraw.php ? ... Jika belum, itu antara sebab berlaku kelewatan...

    Thanks Admin.Teman dah nampak dah ade verifikasi di Local WD Account No Iban.Teman rasa masalah ni kira settle.

  6. #3981
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    37
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    salam sejahtera.. tadi saya dah mohon penambahan dana melalui local deposit, dan dana tersebut telahpun berada di dalam main account (XX87FXPNXXE4434310002).. Masalah timbul apabila saya ingin memindahkan dana tersebut ke dalam account trading saya (362766).. Warning "Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation." muncul apabila saya mengklik butang Notice.. Untuk makluman pihak tuan, kesemua ruangan (kecuali ruangan Comment) telahpun diisi, dan saya pasti saya telah memasukkan PIN yang betul..

  7. #3982
    Bullish
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    37
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by vincent View Post
    salam sejahtera.. tadi saya dah mohon penambahan dana melalui local deposit, dan dana tersebut telahpun berada di dalam main account (XX87FXPNXXE4434310002).. Masalah timbul apabila saya ingin memindahkan dana tersebut ke dalam account trading saya (362766).. Warning "Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation." muncul apabila saya mengklik butang Notice.. Untuk makluman pihak tuan, kesemua ruangan (kecuali ruangan Comment) telahpun diisi, dan saya pasti saya telah memasukkan PIN yang betul..
    Sebentar tadi, saya cuba sekali lagi untuk memindahkan dana daripada main account ke trading account.. Kali ini, tiada lagi error seperti yang sebelumnya (Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation.), tetapi error yang muncul kali ini adalah PIN code is incorrect.. Saya telah diminta untuk memasukkan PIN code daripada account 328832 (Please, enter Pin code for 328832 account) dan saya pasti bahawa PIN yang saya masukkan adalah tepat kerana saya masih lagi menyimpan screenshot berkaitan dengan akaun berkenaan.. Mohon bantuan daripada pihak tuan.. Terima kasih

  8. #3983
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    bila ada 'sorry for inconveniences bla bla bla' maksudnya ada la IT buat sesuatu ... letih la IT ni ...
    sila cuba semula di lain waktu ... dan sekiranya masih dpt pincode incorrect terpaksa la mohon pincode baru...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  9. #3984
    Bullish
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    78
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dari malam tadi bila nak Set Pin Code untuk Main Account, dia suruh masuk Pin Code untuk certain Account Number, dah masuk betul , message keluar -

    Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation.

    Tolong Admin Segerakan selesai masalah ni -

  10. #3985
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ExpertTrader View Post
    Dari malam tadi bila nak Set Pin Code untuk Main Account, dia suruh masuk Pin Code untuk certain Account Number, dah masuk betul , message keluar -

    Sorry for inconvenience. Please contact support center to complete your operation.

    Tolong Admin Segerakan selesai masalah ni -
    Dukacita dimaklumkan admin pun tak boleh buat apa ... spt yg sy tulis sblm ni .. kalau 'sorry .. bla bla bla' ... cuba semula di lain masa .. sejam ke .. 2 jam ke .. pagi2 mcm ni .. saper pun tak online .. IT tak online .. finance tak online ... kitaorg pun tak tau kat saper nak komplen melainkan tunggu ptg nanti ... harap maaf

    ps : cuba gunakan pincode akaun yg pertama sbg main acct pincode ... cer tgk .. cer tgk .. tp kalo tak buleh gak .. kena la recovery http://fxmalay.cabinet.fxopen.com/RecoveryPassword.aspx ... bukannya setting pincode https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/S...s/PinCode.aspx
    Last edited by learn2biz; 11-22-2011 at 04:03 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #3986
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    cara terbaik... req pincode untun Main Acc di https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/R...yPassword.aspx
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  12. #3987
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Agaknya la ExpertTrader ni silap step kot ... bila baca2 balik thread lain .. akaun yg terawal katanya dah inactive .. so caranya mmg kena request recovery .. bukan setting pincode ...

    Boleh kata, ramai client komplen kata soh 'contact support' disbbkan guna cara setting > pincode ni ... (support pun tak tau asalnya kenapa mintak contact support plak) ... rupanya mintak client request pincode recovery utk main account ... alahai ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  13. #3988
    Piplet husmanyusof's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manjung
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah Dengan Local WD

    Quote Originally Posted by husmanyusof View Post
    Thanks Admin.Teman dah nampak dah ade verifikasi di Local WD Account No Iban.Teman rasa masalah ni kira settle.
    Permohonan pengeluaran melalui bank tempatan anda TIDAK berjaya.


    Akaun yang layak memohon ialah :

    1- Akaun yang telah diverifikasikan.

    2- HANYA mempunyai deposit Bank Tempatan sahaja

    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb

    Salah satu akaun anda TIDAK mempunyai Deposit BankTempatan. (rujuk # 2)
    Oleh yang demikian akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan.


    Harap maklum.

    Nampaknye masalah teman masih tak settle lagi.Semalam Teman request Local WD melalui akaun main teman.Tapi notis diatas yang keluar.Apa masalah sebenarnya .Tolong Admin.
    Ini dah masuk hari ke 8.

  14. #3989
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Rasanya jawapan dah diberikan.....

    Salah satu akaun anda TIDAK mempunyai Deposit BankTempatan. (rujuk # 2)
    Oleh yang demikian akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan.



    Harus diingatkan..... akaun yang mempunyai deposit sahaja yang dibenarkan memohon pengeluaran..... sekiranya anda ada transfer dr acc trade yg tidak mempunyai deposit, sememangnya tidak layak memohon...
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  15. #3990
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husmanyusof View Post
    Permohonan pengeluaran melalui bank tempatan anda TIDAK berjaya.


    Akaun yang layak memohon ialah :

    1- Akaun yang telah diverifikasikan.

    2- HANYA mempunyai deposit Bank Tempatan sahaja

    3- Tiada transaksi Pindahan Dana masuk (Incoming Internal Transfer)

    4- Hanya transaksi REBET dari UPLINE sahaja yang dibenarkan iaitu antara 1hb -5hb

    Salah satu akaun anda TIDAK mempunyai Deposit BankTempatan. (rujuk # 2)
    Oleh yang demikian akaun anda tidak layak memohon pengeluaran bank tempatan.


    Harap maklum.

    Nampaknye masalah teman masih tak settle lagi.Semalam Teman request Local WD melalui akaun main teman.Tapi notis diatas yang keluar.Apa masalah sebenarnya .Tolong Admin.
    Ini dah masuk hari ke 8.
    Cuba kira semula dan request semula amaun dari akaun yg layak shj utk LW ... kalau campur dgn yg tak layak .. mmg tak dapat nak proses ... harap maaf ... keputusan di tangan finance fxopen .. kami boleh beri maklumat shj ... (kitaorg dari dulu mmg nak org lebih byk wd tp .........)
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

Page 266 of 287 FirstFirst ... 166216256262263264265266267268269270276 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us