FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
627. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.11%
  • Maybank

    437 69.70%
  • RHB

    31 4.94%
  • Bank Islam

    33 5.26%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    46 7.34%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 265 of 287 FirstFirst ... 165215255261262263264265266267268269275 ... LastLast
Results 3,961 to 3,975 of 4293

Thread: Masalah dan Persoalan: Bank Tempatan (Deposit dan Pengeluaran)

  1. #3961
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Usaha tetap sentiasa ada walaupun mereka masih belum menerimanya.. lama kelamaan mereka akan faham jua...
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  2. #3962
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husmanyusof View Post
    macam mane mike boleh dapat buat local withdrawal cepat.Teman dah 4 hari tunggu duit transfer ke akaun Maybank [email protected],[email protected]@fxmalay.com pun teman dah cc kan.Komplen teman dah hantar.Tapi takde sign duit mashukkkkkk akaun lagi...
    sblm ni FXMalay boleh periksa sendiri sbb ada data yg diperlukan ... skarang ni .. apa2 pun kena tunggu finance .. waktu mereka pulak hanya 3pm-12am waktu tempatan .. cemana la FXMalay nak cepat proses bila tak de data ... tu sbb kita minta saper tak puas hati, sila la komplen di sini : http://forum.fxopen.com/showthread.p...-it-convenient (dlm english ye biar mereka faham) ... dah berbuih kitaorg ckp ...skarang biar client sendiri yg bising ..

    ps : support bukan boleh buat apa pun .. adeh
    Last edited by learn2biz; 11-17-2011 at 02:36 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3963
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Dimana nak dapatkan kod Main Account untuk withdraw duit yek? Dah masukkan pin code salah satu akaun yang ada tapi masih tak boleh. Minta tolong beri penerangan. Terima kasih.

  4. #3964
    Bullish gilerfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    86
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam tuan suremasyuq/l2b/IB yang lain... internal transfer sudah dibenarkan utk local WD ker? sbb kan kena transfer dari trade akaun ke main akaun pastu baru wat WD dari main akaun ke local bank.... harap sedikit penjelasan...
    p/s: hari2 tgk cabinet tp x bape phm gak walaupon l2b dah bagi link langkah2... hehehehe
    Last edited by gilerfx; 11-17-2011 at 02:52 PM. Reason: edit
    biar untung sikit.... jangan rugi banyak... biar rezki sikit tapi berkat.... jangan rezki banyak tapi..... lu pikir la sendiri...

  5. #3965
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilerfx View Post
    salam tuan suremasyuq/l2b/IB yang lain... internal transfer sudah dibenarkan utk local WD ker? sbb kan kena transfer dari trade akaun ke main akaun pastu baru wat WD dari main akaun ke local bank.... harap sedikit penjelasan...
    p/s: hari2 tgk cabinet tp x bape phm gak walaupon l2b dah bagi link langkah2... hehehehe
    dah jwb 2 hari lepas lg .. http://forum.fxopen.com/showthread.p...l=1#post556775 .... semua under FINANCE FXOPEN .. kalau diaorg kata tak boleh .. reject la .. kalau boleh .. proses la .. adeh ..

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Dimana nak dapatkan kod Main Account untuk withdraw duit yek? Dah masukkan pin code salah satu akaun yang ada tapi masih tak boleh. Minta tolong beri penerangan. Terima kasih.
    login kabinet lepas tu pegi penetapan --> recovery : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/R...yPassword.aspx .. pastikan pilihan akaun sblm buat recovery
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  6. #3966
    Piplet husmanyusof's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manjung
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mari kite sama sama komplen.

  7. #3967
    Piplet husmanyusof's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Manjung
    Posts
    13
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Last time I only had less than 24 hrs local transfer/withdrawal timeframe.Now It takes more than 4 days and my money still hanging and pending in main account.I have written this issue and mail to [email protected] now no action is taken.Im waiting.

    My main account no XX28FXPNXXE5120310002

    Now Local WD is not efficient which taking more than 24 hrs to transfer into local bank.This may effect credibility of Fxopen.

    Thanks.

  8. #3968
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Sudah login kabinet lepas tu pegi penetapan --> recovery : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/R...yPassword.aspx .. dah pilih main akaun sblm buat recovery tapi takde apa2 yang berlaku. Kalau baca dalam satu topik tu , selepas submit Recovery akan ada diberi link melalui email tetapi tak dapat apa-apa email pun. Masih tak boleh nak keluarkan duit macam nie .. hmmm ..

  9. #3969
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Sudah login kabinet lepas tu pegi penetapan --> recovery : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/R...yPassword.aspx .. dah pilih main akaun sblm buat recovery tapi takde apa2 yang berlaku. Kalau baca dalam satu topik tu , selepas submit Recovery akan ada diberi link melalui email tetapi tak dapat apa-apa email pun. Masih tak boleh nak keluarkan duit macam nie .. hmmm ..
    mana ada klik2 link dah kalo nak recover pincode ... kena tunggu finance call utk pengesahan ... finance bukannya online pagi2 ni .. petang nanti baru online ... adeh la .. (kalau ler ada finance online waktu Asian session pun dah kira ok .. masalahnya TAKDE!)
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  10. #3970
    In Profit Tredaous's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    127
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tapi kalau ikut cara lain mcm je depo senang nak widraw mcm2 lak. apa nasihat tuan mode. nak tunggu ke nak berhijrah nie...

  11. #3971
    Piplet
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husmanyusof View Post
    macam mane mike boleh dapat buat local withdrawal cepat.Teman dah 4 hari tunggu duit transfer ke akaun Maybank [email protected],[email protected]@fxmalay.com pun teman dah cc kan.Komplen teman dah hantar.Tapi takde sign duit mashukkkkkk akaun lagi...
    Alhamdulillah... Duit saya dah clear dalam akaun bank. Terima kasih & bye2 fxmalay

  12. #3972
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roadtax2u View Post
    Alhamdulillah... Duit saya dah clear dalam akaun bank. Terima kasih & bye2 fxmalay
    terima kasih kerana sudi bersama dgn fxmalay dan ta ta (org kata bye tak boleh sbb dibwh lindungan pope) .. moga anda berjaya ... (hilang sorang lagi ... tu ler IT .. org dah ckp tak mo dgr .. huhuhu)

    Quote Originally Posted by Tredaous View Post
    tapi kalau ikut cara lain mcm je depo senang nak widraw mcm2 lak. apa nasihat tuan mode. nak tunggu ke nak berhijrah nie...
    admin dah bincang ngan manager IT .. IT janji nak perbaiki .. terpulang la .. nak tunggu ke nak hijrah ke itu keputusan anda .. your money your call .. depo skarang pun semua masuk main acct .. wd pun ikut main ... kalau ada depo tak de dlm trading account tu tgk2 la kat main account ...

    Dari satu segi main account ada baiknya ... i.e. Money Management (cth: kalau SO .. cuma yg dlm trading acct aje) .. tp kalau semua pun nak kena tunggu finance mmg jadi lambat .. harap lepas ni IT dpt buat automated sket kalau transfer satu kabinet yg sama .. jenuh ler tunggu finance .. bukannya online 24jam pun (lg baik kalau tak buat main account ni dari awal .. hahahaha)
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  13. #3973
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Dah dapat Pin Code Main Account semalam .. orang putih mana ntah telefon buat pengesahan .. Duit pun dah clear dari Main Account dan tengah tunggu masuk ke akaun bank .. Rasanya selepas nie takde masalah sangat kot sebab dah faham proses dan dah dapat Pin Code. Cuma kalau boleh nak transfer duit dari account ke Main Account tak perlu la dapat pengesahan finance sebab ianya internal transfer jer dan duit tu tak kemana-mana pun. Untuk pengeluaran baru la kena pengesahan finance untuk tujuan keselamatan. Aku akan terus bersama FXMalay ..setakat nie selepas 2 tahun lebih takde masalah besar pun dari segi pengeluaran dan support. Setakat ini masih cari strategi terbaik buat duit daripada duit supaya lebih ramai boleh join FXMalay .. sama-sama kita buat duit ye ..

  14. #3974
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husmanyusof View Post
    Last time I only had less than 24 hrs local transfer/withdrawal timeframe.Now It takes more than 4 days and my money still hanging and pending in main account.I have written this issue and mail to [email protected] now no action is taken.Im waiting.

    My main account no XX28FXPNXXE5120310002

    Now Local WD is not efficient which taking more than 24 hrs to transfer into local bank.This may effect credibility of Fxopen.

    Thanks.
    Sekiranya masalah transfer yang sedang jadi issue dah settle..... dan tinggal masalah LW sahaja.. sila post di Thread yang sepatutnya... kalau tidak...... tak sesiapa yang boleh jawab.. malah finance akan mengatakan pihak FXMalay pula tak buat kerja...

    Kes anda.. apa yang difahamkan.... Notice LW sudah ada.. adakah anda telah mengisi form di http://www.fxmalay.com.my/LocalBank/withdraw.php ? ... Jika belum, itu antara sebab berlaku kelewatan...
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  15. #3975
    In Profit
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    235
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada soalan...skg sy ada 2 akaun..so dua2 akaun tu ada main acc msg2...dlm cabinet fxo ada internal transfer dgn external transfer...bila klik kat ext transfer...blh transfer duit ke acc lain...mksd transfer kt sini mcm mana...kalau acc penerima tu menerima duit melalui ext transfer..adakah dikira internal transfer dan xlayak utk LW lagi?...kalau transfer ke main acc plk...mcm mana nk LW lagi?...still valid?...tolong perjelaskan ya...
    -=FREELANCER 777=-

    Nikmati Rebet Bulanan 70% serta Extra Bonus 10%

    Buka Akaun anda di sini ---> http://fxmalay.com?agent=309634

    Komuniti [F]reelancer[X]777 ---> http://forum.fxopen.com/showthread.p...eelancer-X-777

Page 265 of 287 FirstFirst ... 165215255261262263264265266267268269275 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us