FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Bank Pilihan

Voters
627. You may not vote on this poll
  • CIMB

    170 27.11%
  • Maybank

    437 69.70%
  • RHB

    31 4.94%
  • Bank Islam

    33 5.26%
  • Ambank

    9 1.44%
  • PublicBank

    46 7.34%
  • Lain-lain

    22 3.51%
Multiple Choice Poll.
Page 142 of 287 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242 ... LastLast
Results 2,116 to 2,130 of 4292

Thread: Masalah dan Persoalan: Bank Tempatan (Deposit dan Pengeluaran)

  1. #2116
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default 113434

    salam,...learnbiz, saya ada buat pengeluaran pada 22/4/09 dan 23/4/09 tapi masih pending lagi la.....saya pun baru dalam bidang ni...minta tolong...113434

  2. #2117
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bobasli View Post
    salam,...learnbiz, saya ada buat pengeluaran pada 22/4/09 dan 23/4/09 tapi masih pending lagi la.....saya pun baru dalam bidang ni...minta tolong...113434
    Rujuk http://forum.fxopen.com/showpost.php...57&postcount=3

    Dalam semua langkah yg diberikan, mungkin ada salah satu langkah yg anda tak lengkap kot ....
    Last edited by learn2biz; 04-24-2009 at 01:24 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #2118
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    jadi bagaimana perlu saya mula.....dari awal atau bagaimana ?

  4. #2119
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bobasli View Post
    jadi bagaimana perlu saya mula.....dari awal atau bagaimana ?
    Dah baca ke belum ni ? Kalau dah baca tentu dah jumpa mana yg tak lengkap. Kalau dah lebih 48jam, cancel shj permohonan lama dan buat permohonan baru. Ikut betul2 langkah yg diberikan.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  5. #2120
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tkasih....saya cancel smua dulu....saya mohon lain ok.....

  6. #2121
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    maaf......betul ka cara saya ini ?

    CARA PENGELUARAN MELALUI BANK TEMPATAN

    1. PERGI KE TRADERS CABINET.
    2. PERGI KE PENGELUARAN DANA (BANK TEMPATAN)
    3. LOGIN DAN PASSWOD
    4. VERIFIKASI AKAUN

    5. UPLOAD DOKUMEN (GAMBAR IC DAN BANK STATEMEN)
    6. "UPLOAD" selesai, Sila ke http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=20677 .
    7. KEMUDIAN EMAIL :TAJUK; PENGELUARAN 12345
    NO AKAUN: NO TRADE SENDIRI
    TOTAL PENGELUARAN: 1XXX DALAM USD
    NO. AKAUN BANK: XXXXXXXXXXX
    PENAMA AKAUN BANK: NAMA SENDIRI
    KEMUDIAN ATTACHKAN FILE BUKTI TERSEBUT
    Last edited by alface; 04-24-2009 at 02:47 PM.

  7. #2122
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    568
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.780
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by bobasli View Post
    maaf......betul ka cara saya ini ?

    CARA PENGELUARAN MELALUI BANK TEMPATAN

    1. PERGI KE TRADERS CABINET.
    2. PERGI KE PENGELUARAN DANA (BANK TEMPATAN)
    3. LOGIN DAN PASSWOD
    4. VERIFIKASI AKAUN

    Sila Rujuk di Thread "Panduan Anda" ... http://forum.fxopen.com/showpost.php...57&postcount=3

    ada penerangan lengkap apa yg perlu dibuat disana ....
    cuma perlu baca dgn teliti & fahamkan


    secara amnya ada 3 perkara yg MESTI dilakukan (setelah akaun diverifikasi)
    1) hantar email ke [email protected] (attachkan bank info & ikut format)
    2) isikan notis pengeluaran & masukkan pincode
    3) klik link yg dihantar ke email utk sahkan pengeluaran


    p/s : jika salah 1 x buat ... maka x diproses




  8. #2123
    Piplet
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tkasih..............saya Cuba

  9. #2124
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bobasli View Post
    Tkasih..............saya Cuba
    hanya tinggal notice pengeluaran shj yg anda belum lakukan lagi..
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  10. #2125
    In Profit PaLerMo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    270
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nonamer View Post
    Salam

    Buat masa ini, bank yang boleh digunakan untuk permohonan pengeluaran adalah 3 Bank Utama Malaysia - Maybank, CIMB dan RHB sahaja.

    Bank-bank lain, mungkin akan dipertimbangkan pada masa akan datang.
    Harap maaf di atas kesulitan yang dihadapi.

    Terima Kasih
    Adakah tiga bank ni saje utk pengeluaran??? Ambank tak bole ke? cz dulu masa nak depo dgn bro mazli kata bole wtdraw masuk ambank???

  11. #2126
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PaLerMo View Post
    Adakah tiga bank ni saje utk pengeluaran??? Ambank tak bole ke? cz dulu masa nak depo dgn bro mazli kata bole wtdraw masuk ambank???
    Tak pernah tahu pulak ada wd pakai Ambank ni .. saper yg uruskan ? Mazli ? heuheuheue
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  12. #2127
    In Profit PaLerMo's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    270
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Tak pernah tahu pulak ada wd pakai Ambank ni .. saper yg uruskan ? Mazli ? heuheuheue
    mazlimoin sms mcm tu la...saje nak up sikit acc bnk tu yg lama tak gerak2..kalu tak boleh ikut yg boleh je la.

  13. #2128
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    291
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    PERHATIAN !!!!



    Proses Pengeluaran Melalui Bank Tempatan tidak akan diproses mulai 1hb May, 2009 sehingga 3hb May, 2009.

    Segala permohonan pada masa tersebut akan diproses mulai 4hb MAY, 2009


    Harap maklum.

  14. #2129
    Piplet
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    pahang
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya dah buat deposit di maybank hari ni 29.4.09 jam 3.16pm. sila check akaun saya. saya tengok tiada deposit lagi. No login : 180465. terima kasih

  15. #2130
    Piplet
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    pahang
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    terima kasih. pantas dan profesional

Page 142 of 287 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152192242 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us