FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: Is this method easy and profitable?

Voters
8. You may not vote on this poll
  • Yes

    6 75.00%
  • Kind of..

    1 12.50%
  • No

    1 12.50%
Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 61 to 69 of 69

Thread: Signal Senang

  1. #61
    Bullish
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.180
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Maaf, nampak gayanya kali ini GU akan jatuh dulu baru EU akan ikut...salah saya..

  2. #62
    Bullish
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.180
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tuan Kayajuta;

    Tahniah saya ucapkan kerana tuan adalah penembak tepat, EU naik ke paras 1.3415 iaitu cuma beza 40 pips.

    Saya memang tak mampu nak predict sehalus tuan, mungkin kerana saya kurang sabar.

    System rekaan sendiri yang saya guna cuma mampu predict minor movement dalam channel, boleh beri tunjuk ajar macam mana nak zooming top dan bottom.

    Terima kasih
    Kayubatu

  3. #63
    Bullish Moharmard's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Pulau Pinang
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.340
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    EJ Look for SELL

    Click image for larger version. 

Name:	EJ 24 jUNE 2013 SELL.gif 
Views:	11 
Size:	7.4 KB 
ID:	26964
    Suluhkan Cahaya Dihati Terang, Tunjukkan Jalan seandainya Hilang,Tegakkan semangat Bila Runtuh, Usaha dengan Doa, Masanya akan Tiba. Usaha dengan Doa!

  4. #64
    Piplet
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kayubatu View Post
    Tuan Kayajuta;

    Tahniah saya ucapkan kerana tuan adalah penembak tepat, EU naik ke paras 1.3415 iaitu cuma beza 40 pips.

    Saya memang tak mampu nak predict sehalus tuan, mungkin kerana saya kurang sabar.

    System rekaan sendiri yang saya guna cuma mampu predict minor movement dalam channel, boleh beri tunjuk ajar macam mana nak zooming top dan bottom.

    Terima kasih
    Kayubatu
    Ha.ha. Jgn panggil saya tuan. saya ni tersangat newbie. Saya hanya trade base on fibonacci retracement dan fibonacci channel je. Biasanya saya tengok TF4h, kemudian saya tgk daily support dan resistant. Saya juga melihat trendline utk pastikan up or down. Kalau trendline dah break, itu tanda reversal. Maaf tuan tanah jika lari tajuk..

  5. #65
    Bullish Moharmard's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Pulau Pinang
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.340
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kayajuta View Post
    Ha.ha. Jgn panggil saya tuan. saya ni tersangat newbie. Saya hanya trade base on fibonacci retracement dan fibonacci channel je. Biasanya saya tengok TF4h, kemudian saya tgk daily support dan resistant. Saya juga melihat trendline utk pastikan up or down. Kalau trendline dah break, itu tanda reversal. Maaf tuan tanah jika lari tajuk..
    Takpe memang dialu-alukan...janji signal senang dan membantu semua rakan trader...tujuan thread ni untuk bagi newbie-newbie kefahaman mudah sebelum menyelami lautan forex yang dalam...ni..teruskan teruskan ...

    Signal hari ni EJ cari peluang "SELL"

    Click image for larger version. 

Name:	ScreenHunter_01 Jun. 26 15.23.gif 
Views:	9 
Size:	11.3 KB 
ID:	26974
    Suluhkan Cahaya Dihati Terang, Tunjukkan Jalan seandainya Hilang,Tegakkan semangat Bila Runtuh, Usaha dengan Doa, Masanya akan Tiba. Usaha dengan Doa!

  6. #66
    Bullish Moharmard's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Pulau Pinang
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.340
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Menunggu peluang Sell EJ 8.15pm, walau pun sudah down tapi masih belum lengkap signal bentuk 'n', tunggu lengkap baru sell. Untuk bentuk rujuk page 1.
    Last edited by Moharmard; 06-26-2013 at 12:22 PM.
    Suluhkan Cahaya Dihati Terang, Tunjukkan Jalan seandainya Hilang,Tegakkan semangat Bila Runtuh, Usaha dengan Doa, Masanya akan Tiba. Usaha dengan Doa!

  7. #67
    Bullish
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    41
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.180
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tuan Tanah:

    Terima kasih kerana sudi memberi ruang untuk berkongsi ilmu.

    kayajuta:
    Saya pun menguna pakai fibonnaci retracement yang saya refine based on murray mathematic yang saya reka sendiri.

    Ia cuma mampu memberi arah aliran dalam channel macam GbpUsd sudah pun melepasi paras 1.5300 yang dijangkakan. Mungkin kayajuta mampu menghalusi samada paras 1.5300 dapat bertahan atau akan terus menjunam. Itulah kelemahan system rekaan saya ini.

    Terima kasih
    kayubatu

  8. #68
    Piplet SillyCause's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    11
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    beli sell seminggu la hahahahaha tgk ape jadi XD


  9. #69
    Piplet
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    EU masih lagi bullish dan close betul2 di atas daily SMA20. Saya rasa harga akan reverse ke daily pivot iaitu 1.3055 atau daily S1 pada 1.3017. Selepas itu mungkin akan naik semula. Tapi kalau harga terus turun dan daily close di bawah 1.3000, maka trend akan bertukar bearish. Esok saya akan melihat price action dan melihat EMA5 (biru) dan EMA10 (merah) serta SMA20 (kuning) pada TF30M dan TF1H serta garis bollinger band sebelum open trade. Saya akan menunggu sehingga pukul 3pm utk trade bagi mengelak false signal..Click image for larger version. 

Name:	eurusd2.png 
Views:	11 
Size:	47.1 KB 
ID:	27573

Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us