BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8938$1.9524
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 46 to 59 of 59

Thread: Ichimoku + Moving Average

  1. #46
    Market Maker grandFX's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    World Of Freedom
    Posts
    3,076
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.444
    Thanks
    199
    Thanked 140 Times in 68 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    eu ada signal sell di 1.2660..jika kita follow semua signal yg diberi ya memang akan ada hedging

    cakep betul analisa abang neh! eu sekarang berada di 1.2560 neh memang signalnya betul abang. tadi awak sempat sell sesuai dengan abang berikan signalnya aku Tp di 1.2620. bgs analisa abang neh awak akan sering tengok2 disini.

  2. #47
    Piplet kongsi's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    eu ada signal sell di 1.2660..jika kita follow semua signal yg diberi ya memang akan ada hedging

    Abang itu MA berapa? kan ada 3 MA tuh, kasih tau jenis dan periodnya. saya tunggu ni

  3. #48
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kongsi View Post
    Abang itu MA berapa? kan ada 3 MA tuh, kasih tau jenis dan periodnya. saya tunggu ni
    sila rujuk post pertama thread ini ... segalanya dah ada dlm template yg diberi.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  4. The Following User Says Thank You to learn2biz For This Useful Post:

    grandFX (05-31-2012)

  5. #49
    In Profit adikha's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    184
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.880
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kongsi View Post
    Abang itu MA berapa? kan ada 3 MA tuh, kasih tau jenis dan periodnya. saya tunggu ni
    bantu jawab ya.
    ini setingan yang diberikan oleh master rizal di halaman pertama

    setting indikator yg digunakan sekarang

    SMA
    Period=100, shift=0

    Sidus
    FastEMA=40, SlowEMA=50

    Ichimoku
    Tenkan Sen=9, Kijun Sen=26, Senko Span=52

    AFST_MACD
    FastEma=5, SlowEma=13

  6. #50
    Bullish
    Join Date
    May 2012
    Location
    MALAYSIA
    Posts
    58
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.290
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 3 Posts

    Default

    sometimes this indicator don't give right time signal , thats why no need to trade always i think

  7. #51
    In Profit zalrezpector's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.020
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    jika menggunakan tf 15 apakah sistem ini tetap ok. kerana saya biasa trade menggunakan tf tersebut, ni strategi nampak ok untuk dicoba. saya takut jika menggunakan settingan tf diatas karena tidak terbiasa sehingga nanti trading saya jadi kurang bagus. mohon bantuannya dan saya tunggu saran dari para master

  8. #52
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    1,458
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    25.000
    Thanks
    73
    Thanked 324 Times in 227 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zalrezpector View Post
    jika menggunakan tf 15 apakah sistem ini tetap ok. kerana saya biasa trade menggunakan tf tersebut, ni strategi nampak ok untuk dicoba. saya takut jika menggunakan settingan tf diatas karena tidak terbiasa sehingga nanti trading saya jadi kurang bagus. mohon bantuannya dan saya tunggu saran dari para master
    sistem ni sesuai utk tf 30M dan ke atas sahaja. jika nak guna tf 15M boleh cuba. result boleh update di sini

  9. #53
    gajini
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    sistem ni sesuai utk tf 30M dan ke atas sahaja. jika nak guna tf 15M boleh cuba. result boleh update di sini
    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    setting indikator yg digunakan sekarang

    SMA
    Period=100, shift=0

    Sidus
    FastEMA=40, SlowEMA=50

    Ichimoku
    Tenkan Sen=9, Kijun Sen=26, Senko Span=52

    AFST_MACD
    FastEma=5, SlowEma=13

    mungkin ada yg tau setting yg lebih bagus dan tepat. sama2 kita kongsi kt sini
    salam kenal dan salam profit selalu masta,,I blum pernah cobe sistem ichimoku ini,,,dan I nak minta ijin buat backtest ni sistem kat demo akun,,,semoga I dapat paham al ni sistem,, I nak tanye ade ke level2 buat terapkan PO kat sistem ichimoku?
    Last edited by Rizal; 05-30-2012 at 05:51 AM. Reason: remove quote

  10. #54
    Bullish doyanduit's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    75
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.070
    Thanks
    13
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    sistem ni sesuai utk tf 30M dan ke atas sahaja. jika nak guna tf 15M boleh cuba. result boleh update di sini
    berarti sistem ini hanya cocok untuk medium term dan long term master? jika di tf m15 saya rasa hampir sama dengan di tf m30 walaupun harga sering berbalik setelah breaking ichimoku cloud di tf m15 dengan setingan master.

    Quote Originally Posted by gajini View Post
    salam kenal dan salam profit selalu masta,,I blum pernah cobe sistem ichimoku ini,,,dan I nak minta ijin buat backtest ni sistem kat demo akun,,,semoga I dapat paham al ni sistem,, I nak tanye ade ke level2 buat terapkan PO kat sistem ichimoku?
    buat pending order ane coba tinggal mengikuti rule yang ada gan.

  11. #55
    Intraday Master nubiefx's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    desa terisolir
    Posts
    466
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.060
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    ichimoku movieng average ini apakah bisa kita gunakan pada saat ke adaan sideways? sedangkan pada waktu sideways banyak signal signal flase?
    tolong pencerahannya ya cekgu?

    salam kenal dan semoga profit selalu...

  12. #56
    In Profit zalrezpector's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.020
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    ok sangat screen shoot nya bro. tapi nampaknya transaksi yang master rizal gunakan cuma eur/usd ya. apa memang sistem trading ini cocoknya menggunakan pair tersebut atau semua pair pun boleh asal time frame dan entry poin sesuai dengan rule diatas

  13. #57
    Piplet
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ade signal terlepas pandang x bro Rizal

    trade tu dlm 1H

    biasa signal kuar awal atau lewat .....

  14. #58
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    1,458
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    25.000
    Thanks
    73
    Thanked 324 Times in 227 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by laharjaya View Post
    ade signal terlepas pandang x bro Rizal

    trade tu dlm 1H

    biasa signal kuar awal atau lewat .....
    bila ada signal akan bunyi alert..so xkn terlepas pandang.lainla klu xde dpn pc

  15. #59
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    1,458
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    25.000
    Thanks
    73
    Thanked 324 Times in 227 Posts

    Default

    dah terbiar thread ni..busy dengan keje lain..huhu.ade sape2 guna indi ni lagi?

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us