FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 16 to 30 of 63

Thread: Ichimoku + Moving Average

  1. #16
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    file jenis ex4 mcm ni :
    kalau ex4 tu EA .. bubuh dlm experts
    kalau ex4 tu indicator .. bubuh dalam experts\indicators
    kalau ex4 tu script .. bubuh dalam experts\scripts
    kalau salah bubuh tak de meletup MT4 tu .. cuma dia tak kuar sebagaimana dijangka so tau ler dah silap tempat .. hehehehe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  2. The Following User Says Thank You to learn2biz For This Useful Post:

    supercatfx (09-26-2013)

  3. #17
    Bullish
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    90
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.740
    Thanks
    22
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    ichimoku.tpl letak dalam MetaTrader - FXOpen\templates
    fail2 lain (.ex4) letak dalam MetaTrader - FXOpen\experts\indicators
    terima kasih ^_^

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    file jenis ex4 mcm ni :
    kalau ex4 tu EA .. bubuh dlm experts
    kalau ex4 tu indicator .. bubuh dalam experts\indicators
    kalau ex4 tu script .. bubuh dalam experts\scripts
    kalau salah bubuh tak de meletup MT4 tu .. cuma dia tak kuar sebagaimana dijangka so tau ler dah silap tempat .. hehehehe
    ^_^ terimas 4 the info

    sy dah dpt psang..,tapi mengapa tiap kali nk tukar time frme, MT4 trus terpadam eh
    Last edited by Rizal; 04-23-2012 at 02:33 AM. Reason: post building
    MENCARI BROKER YANG TERBAIK

  4. #18
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by full-metal View Post
    terima kasih ^_^



    ^_^ terimas 4 the info

    sy dah dpt psang..,tapi mengapa tiap kali nk tukar time frme, MT4 trus terpadam eh
    aku guna ok je.try update mt4.ada tulis apa2 error tak?

  5. #19
    Bullish
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    90
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.740
    Thanks
    22
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    aku guna ok je.try update mt4.ada tulis apa2 error tak?
    ok ngam..dah ok dah.......sy repair blik mt4 ....n try psang semula...
    boleh run dgn lancar..tq2
    MENCARI BROKER YANG TERBAIK

  6. #20
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    signal buy eu..x brp strong sbb 2 lot je.target 1.3190 jadila


  7. #21
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    signal buy eu..x brp strong sbb 2 lot je.target 1.3190 jadila

    setup ni dh TP 33 pips..xde feedback dari user lain ke?x bestla la trade sorang2

  8. #22
    Market Maker Achmad Sufan Wicaksono's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bandung
    Posts
    2,102
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.530
    Thanks
    8
    Thanked 116 Times in 24 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


    salam..sy share 1 sistem ni baru je guna.skrg tgh try akaun contest.
    sistem berdasarkan ichimoku dan moving average.boleh download template dan indikator kt bawah
    thread ni dibuka untuk perbincangan menambah baik setting yang sedia ada.
    nk upload gambar tak dapat pulak internet slow sgt.skrin shot sy upload kemudian bila connection dh ok
    rule:

    1. boleh digunakan untuk tf 30 hingga h4
    2. entry bila sidus atau ichimoku bagi signal.
    3. pastikan fx sniper,afst macd,awesome sama arah.
    4. tambah entry kalau ada signal baru sama ada dari ichimoku atau sidus.
    5. take profit amik sikit2 je dalam 30-40 pips

    http://www.2shared.com/file/ZlnLnWod/ichimoku.html

    contoh:

    tadi ada signal buy [email protected] 2 lot.maksudnya signal tu normal.kita tggu je sama ada hit TP atau tak

    Nice share gan. Menurut saya indikator icimoku adalah salah satu indikator terbaik di MT4. Pak mau nanya bisa dijelaskan tentang kegunaan MA di strategi ini ? Terima kasih

  9. #23
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1,020
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    6.878
    Thanks
    17
    Thanked 17 Times in 16 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Achmad Sufan Wicaksono View Post
    Nice share gan. Menurut saya indikator icimoku adalah salah satu indikator terbaik di MT4. Pak mau nanya bisa dijelaskan tentang kegunaan MA di strategi ini ? Terima kasih
    saye rase MA boleh jelaskan awal perubahan tren sekali. pun untuk pasang OP..

  10. #24
    Market Maker Achmad Sufan Wicaksono's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bandung
    Posts
    2,102
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.530
    Thanks
    8
    Thanked 116 Times in 24 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by siredewe View Post
    saye rase MA boleh jelaskan awal perubahan tren sekali. pun untuk pasang OP..
    Ooo.. begitu ya. terima kasih atas informasinya siredewe. Jadi Ma / Moving Average digunakan untuk menentukan trend dan dijadikan sebagai awal OP y . menentukan OP nya gimana ya ?

  11. #25
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by siredewe View Post
    saye rase MA boleh jelaskan awal perubahan tren sekali. pun untuk pasang OP..
    betul la tu..MA untuk detect perubahan trend yang besar

    Quote Originally Posted by Achmad Sufan Wicaksono View Post
    Ooo.. begitu ya. terima kasih atas informasinya siredewe. Jadi Ma / Moving Average digunakan untuk menentukan trend dan dijadikan sebagai awal OP y . menentukan OP nya gimana ya ?
    entry ikut anak panah je.alert akan bgtau masu berapa lot sama ada 1,2 atau 3.kalau 3 tu maknanya strong signal

  12. #26
    Market Maker Achmad Sufan Wicaksono's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bandung
    Posts
    2,102
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    3.530
    Thanks
    8
    Thanked 116 Times in 24 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    betul la tu..MA untuk detect perubahan trend yang besar


    entry ikut anak panah je.alert akan bgtau masu berapa lot sama ada 1,2 atau 3.kalau 3 tu maknanya strong signal
    OK om momod. Tapi kan indikator panah itu sering false signal om. Jadi bagaimana untuk menguatkan OP kita. Apakah OP saat sideways atau trend dengan strategi ini ???
    Jangan Lupa kasih THANKS ya !!!

  13. #27
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    arrow bukan false signal..arrow akan bagi signal buy dan sell bergantung pada indi ichimoku
    jika ikut arrow 100% boleh profit buy dan sell sekaligus

  14. #28
    Piplet
    Join Date
    May 2012
    Posts
    18
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.380
    Thanks
    0
    Thanked 13 Times in 7 Posts

    Default

    salam... popular teknik ichimoku skrg ni yer...

  15. #29
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,289
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mitokondrion View Post
    salam... popular teknik ichimoku skrg ni yer...
    popular tak popular jugakla..org jepun je yg banyak guna teknik ni..huhu

  16. #30
    Market Maker
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1,020
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    6.878
    Thanks
    17
    Thanked 17 Times in 16 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rizal View Post
    arrow bukan false signal..arrow akan bagi signal buy dan sell bergantung pada indi ichimoku
    jika ikut arrow 100% boleh profit buy dan sell sekaligus
    macam mana boleh kita dapat 100% profit buy dan sell sekaligus pakcik?

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us