BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 73

Thread: Masalah dan Persoalan: Company Registration

  1. #1
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah dan Persoalan: Company Registration

    Tuan Support;

    Maaf, saya user baru, bagaimana nak tahu fxegpyt sebuah syarikat yang illegal? Bagaimana pula dengan fxmalay? setahu saya penubuhan syarikat perdagangan forex di Malaysia masih belum diberi lisen. Minta penjelasan?

  2. #2
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    Tuan Support;

    Maaf, saya user baru, bagaimana nak tahu fxegpyt sebuah syarikat yang illegal? Bagaimana pula dengan fxmalay? setahu saya penubuhan syarikat perdagangan forex di Malaysia masih belum diberi lisen. Minta penjelasan?
    Fxegypt dan fxmalay bukannya sebuah syarikat

    Biar saya terangkan melalui sudut lain..... sekiranya anda seorang pekerja disyarikat kerajaan mahupun swasta.

    Department = Pinjaman
    Unit = Kutipan
    ===========================
    Syarikat = Beaverhead Financial
    Department = fxegypt
    Unit = fxmalay , fxislamic
    Last edited by FXOjafar; 10-22-2008 at 12:32 PM. Reason: Beaverhead url removed

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tuan Moderator,

    Saya rasa mungkin lebih baik tuan beri sedikit detail tentang Beaverhead ni seperti :-
    1. Base kat mana
    2. Dibawah naungan bank mana
    3. Dah berapa lama beroperasi
    4. Apa lagi perkhidmatan yang ditawarkan selain dari platform Forex seperti debit card ke, offshore banking ke
    5. Apa-2 lagi yang patut diketahui oleh semua komuniti

    Sekian, Terima kasih.

  4. #4
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Yup, disebabkan fxmalay ni dipertanggungjawab untuk mempromosi broker sebenar adalah elok kalau pihak fxmalay memberi penerangan mengenai maklumat broker yang dipromosikan. Contohnya kalau kat US, broker biasanya dipantau oleh nfa. Kalau broker ni, ada ker badan badan yang memantau mereka ni. Kalau ada, apakah ia. Dapat dipastikan ker memang wujud fizikal ofis mereka ni, berada di mana. (Dah pergi sana tengok ker?). Dan lain lain maklumat yang perlu diketahui oleh pengguna.

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mdzam99 View Post
    Tuan Moderator,

    Saya rasa mungkin lebih baik tuan beri sedikit detail tentang Beaverhead ni seperti :-
    1. Base kat mana
    2. Dibawah naungan bank mana
    3. Dah berapa lama beroperasi
    4. Apa lagi perkhidmatan yang ditawarkan selain dari platform Forex seperti debit card ke, offshore banking ke
    5. Apa-2 lagi yang patut diketahui oleh semua komuniti

    Sekian, Terima kasih.
    tuan admin, saya juga ingin tahu maklumat di atas sebelum
    register live. tq.

  6. #6
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Adakah broker ini berdaftar?

    Ingin tahu samaada broker ini berdaftar dengan NFA atau badan yang sewaktu dengannya?

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wedxza View Post
    Ingin tahu samaada broker ini berdaftar dengan NFA atau badan yang sewaktu dengannya?
    Saya tak tau soalan ini sensitif atau tak sebab saya pernah tanya tapi masih belum ada jawapan. Saya check kat www.beaverheadfinancial.com itu sendiri tapi tak banyak maklumat ada.. Ia didaftarkan di Seychelles. Memandangkan perkara ini melibatkan wang yang banyak jadi setiap langkah perlulah berhati-hati.
    Last edited by atcom; 06-26-2007 at 02:15 AM.

  8. #8
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by atcom View Post
    Saya tak tau soalan ini sensitif atau tak sebab saya pernah tanya tapi masih belum ada jawapan. Saya check kat www.beaverheadfinancial.com itu sendiri tapi tak banyak maklumat ada.. Ia didaftarkan di Seychelles. Memandangkan perkara ini melibatkan wang yang banyak jadi setiap langkah perlulah berhati-hati.
    Pertanyaan saya diatas bukanlah bertujuan untuk menjatuhkan mana2 pihak tetapi sebagai salah satu langkah berjaga2 kerana didalam transansaksi yang melibatkan wang setiap trader mestilah berhati2.Mungkin Admin boleh memberikan serba sedikit maklumat latarbelakang broker ini

  9. #9
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rexcy View Post
    tuan admin, saya juga ingin tahu maklumat di atas sebelum
    register live. tq.
    kita sama2 nak tau.

    saya ada mencadangkan tu ari, agar dapat pihak fxmalay menyusun satu ebook yg boleh didownload, di mana kandungannya termasuk maklumat berkenaan syarikat, fxmalay, fxegypt, beaverhead, platform dan lain2.


  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mdzam99 View Post
    Tuan Moderator,

    Saya rasa mungkin lebih baik tuan beri sedikit detail tentang Beaverhead ni seperti :-
    1. Base kat mana
    2. Dibawah naungan bank mana
    3. Dah berapa lama beroperasi
    4. Apa lagi perkhidmatan yang ditawarkan selain dari platform Forex seperti debit card ke, offshore banking ke
    5. Apa-2 lagi yang patut diketahui oleh semua komuniti

    Sekian, Terima kasih.
    Sebelum pergi jauh sana yang dekat ni dah tahu ke kat mana opis Fxmalay

  11. #11
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by atcom View Post
    Sebelum pergi jauh sana yang dekat ni dah tahu ke kat mana opis Fxmalay
    Fxmalay masih lagi status IB dan bukan nya sebuah syarikat

    harap maklum

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Takde org nak jawab ke soalan ni atau soalan ni memang takde jawapan?

    Kalau takde, nampaknya terpaksa la aku batalkan hasrat nak melabur USD100K kat sini......

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Admin FXMalay View Post
    Fxmalay masih lagi status IB dan bukan nya sebuah syarikat

    harap maklum
    Tapi sekurang-kurang kita tahu latar belakang Beaverhead Financial dengan lebih jelas. Maklumat di laman web Beaverhead Financial itu sendiri terlalu ringkas jika dibandingkan dengan apa yg dikatakan sebelum ini iaitu mempunyai pengalaman dlm bidang forex.

    Saya berharap segala maklumat yang telus akan memberi kebaikan bukan saja kepada para trader tetapi kepada Fxmalay itu sendiri.

  14. #14
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts
    Quote Originally Posted by wedxza View Post
    Takde org nak jawab ke soalan ni atau soalan ni memang takde jawapan?

    Kalau takde, nampaknya terpaksa la aku batalkan hasrat nak melabur USD100K kat sini......
    perghhhhh

    USD100k tu...

    ni betul ke atau apa ni?????

    Aku cabar ko....


    sm_win sm_win sm_win


    Apa2 pun, kan tgh rebranding, so depa kan sibuk.. bila dah settle rebranding nanti maybe depa dah bersedia untuk menjawab.

    Dan.........

    Apa2 soalan tu biarler berilmu, contoh pasal NFA

    Anda tahu ker NFA tu apa? dan siapa yang patut register dgn NFA?

    Sedikit ilmu, walaupun terlalu kerap diberitahu di forum2 ,

    NFA hanya kepada Untuk company yg register di USA sahaja,

    Kalau company register di Malaysia, buat apa ada NFA sedangkan negara kita ada SSM (contoh)

    Harap ianya ada membantu serba sedikit...

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    perghhhhh

    USD100k tu...

    ni betul ke atau apa ni?????

    Aku cabar ko....


    sm_win sm_win sm_win


    Apa2 pun, kan tgh rebranding, so depa kan sibuk.. bila dah settle rebranding nanti maybe depa dah bersedia untuk menjawab.

    Dan.........

    Apa2 soalan tu biarler berilmu, contoh pasal NFA

    Anda tahu ker NFA tu apa? dan siapa yang patut register dgn NFA?

    Sedikit ilmu, walaupun terlalu kerap diberitahu di forum2 ,

    NFA hanya kepada Untuk company yg register di USA sahaja,

    Kalau company register di Malaysia, buat apa ada NFA sedangkan negara kita ada SSM (contoh)

    Harap ianya ada membantu serba sedikit...


    Terima kasih atas jawapan tersebut.Sungguh puas hati, lebih pada tu.Will reconsider once re'branded'.Thank you.

    p/s:Sebab tak berilmu tu yang tanya tu...Untuk USD100k tu mmg betul.Loan sedang di arrange dgn Al-Rajhi Bank.Ni perkongsian bersama 10 org trader yang lain.Mcm konsortium la gitu..Kitaorg takget nak capai USD500k-USD1M within 24month.Aku ni dilantik sbg peneroka untuk mencari broker yang suci,bersih lagi murni gitu....TQ Suremasyuq

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us