BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 74

Thread: Demo Journal

  1. #1
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Demo Journal

    A'kum

    sajer nak menyemarakkan lagi ruangan journal..skang ni aku open satu thread journal dari haku utk semua heheh

    starting capital utk acc ni aku depo 800 usd..
    margin 1:500

    acc no : 36620
    invest pass : demo36620

    ni adalah salah satu cara aku nak disiplinkan diri (aku pinjam ayat sapa yerrkkk lupa hehehe)sebelum aku onkan balik acc std aku yg aku freeze wat masa skang pasal loss byk seh..


    Teknik isakas rebirth+fibo



    wish me good luck guys huhuhuh


    target for 2 weeks trade start from today 1.5K tgk leh reach ker tak huhu

    p/s: lorddd aku dah bukak journal weheheheh
    Last edited by jaih; 11-13-2007 at 11:56 AM.

  2. #2
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huraian utk trade ari nih...pepagi tadi aku trade ngarut...lepas tu aku tersedar dari lamunan dan terlintas di pala otak neh nak journal kan demo acc neh...so aku pun back on trail..test trade pakai teknik yg selama nih aku dok guna iasakas+fibo..

    ternyata kalau trade pakai fibo neh nak kena sabar seh...tak silap utk NU tuh aku open dlm pagi tadi..time maghrib baru hit TP huhuh..lama sioot..hasilnya +76 pips..same goes to EJ tp aku tak sabar seh...terus close jerr..pasal dah penat seharian...so waitng for another signal dari isakas utk trade seterusnya...aku guna TF 30



    ni result utk ari ni bagi sesapa yg tak nak log in kat terminal memasing


    Last edited by jaih; 11-13-2007 at 11:56 AM.

  3. #3
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    127
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    trima kasey brader..
    dgn bg ss ni,hrp newbie2 cam aku dpt lebih bnyak ilmu utk trade.
    tq2..
    sm_cool
    kalau dah kaya tu zakat jgn lupa....sm_upset
    sm_win sm_winsm_win

  4. #4
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salamzzz
    ari nih signal isakas utk NU yillek so aku change plan B guna RSI n Stoch shj..scalp sket..so ini hasil utk ari nih...penat wooo tgk line rsi heheh..



    total pips 2day 42 pips..modal dah cover balik dah..harap2nya bleh maintain profit..[/b]

  5. #5
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni trade ari nih...base on fibo..even floating byk gak tadi ..tp alhamdulillah mlm ni reach TP sc for today trade





  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    127
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    ni trade ari nih...base on fibo..even floating byk gak tadi ..tp alhamdulillah mlm ni reach TP sc for today trade




    bagus... teruskan usaha anda..
    aku penah gak try fibo,tp aku xkonfiden la nak gune camne.. bleh aja aku x?
    baby
    kalau dah kaya tu zakat jgn lupa....sm_upset
    sm_win sm_winsm_win

  7. #7
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    entry kat 61.8@ 50 ..TP kat 100,161.8 atau 261.8 biasanya aku set kat 161.8 atau kat 100 SL kat 0.00 n + isakas

    sku sendiri tak yakain sgt lagi tp setakat nih membuahkan hasil kat demo...cukup masanya nanti aku guna kat live

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    127
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    entry kat 61.8@ 50 ..TP kat 100,161.8 atau 261.8 biasanya aku set kat 161.8 atau kat 100 SL kat 0.00 n + isakas

    sku sendiri tak yakain sgt lagi tp setakat nih membuahkan hasil kat demo...cukup masanya nanti aku guna kat live
    kalau gune US25 selamat x? margin bro kat demo 2 bapa?
    kalau dah kaya tu zakat jgn lupa....sm_upset
    sm_win sm_winsm_win

  9. #9
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    us 25 aku rasa tak selamat sgt lagi lerr bro...pair plg selamat nak layan pun kat NU n Au pasal margin murah...tu pun kalau nak kira % margin yg guna dari capital mcm dah tinggi sgt coz utk 0.1 lot NU dah pakai margin 15usd(1:500) so ada balance dlm 10 usd lagi ..tu kalau terfloating sampai -20 dah haru dah tuh..

    kat demo ni aku set up start capital 800usd guna leverage 1:500..so setakat ni balance dah ada 1.2K lagi seminggu trade tgk mcm mana dpt tak reach 1.5K by the end of next week

  10. #10
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ..wah..mantap la tu..tahniah la bro..
    cume kalau bro tak kesah, boleh tak bro terangkan serba sedikit ttg fibo ni, utk adik2 baru mcm aku ni..ye la..nak tarik dari point mane? kat mane nak stop? da tu pe nak kene tengok? ape2 je la, serba ringkas je..kalau bro jais berkesempatan le..hehe..tq..

  11. #11
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    us 25 aku rasa tak selamat sgt lagi lerr bro...pair plg selamat nak layan pun kat NU n Au pasal margin murah...tu pun kalau nak kira % margin yg guna dari capital mcm dah tinggi sgt coz utk 0.1 lot NU dah pakai margin 15usd(1:500) so ada balance dlm 10 usd lagi ..tu kalau terfloating sampai -20 dah haru dah tuh..

    kat demo ni aku set up start capital 800usd guna leverage 1:500..so setakat ni balance dah ada 1.2K lagi seminggu trade tgk mcm mana dpt tak reach 1.5K by the end of next week
    hehe..betul la tu bro..sebab aku rasa rugi aku trade ngan modal usd25 tu, sebab da kalah rasa mcm sia2 je, sebab aku da terkena da, aku rasa tak salah kalau kite depo paling2 pun dalam usd225, nah..da boleh trade sedap sikit..ada la juga margin utk kite...

  12. #12
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    to grandpa hehe..

    aku tarik base on isakas signal kat TF 30..bila dah kuar signal tuh baru aku tarik n set pending order kat 50 n 61.8..TP plg selamat kat 100 tamak sket kat 161.8 terlebih tamak kat 261.8 atau 421 tuh hehe..nak indi isakas g kat forex tsd atau kat blog haku...see my siggy

    hope dpt membantu...btw location aku kat kuantan..so kalau ada masa leh ngeteh tgk loc grandpa mcm kat pahang jerkk
    Last edited by jaih; 11-18-2007 at 04:11 PM. Reason: add sket

  13. #13
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    to grandpa hehe..

    aku tarik base on isakas signal kat TF 30..bila dah kuar signal tuh baru aku tarik n set pending order kat 50 n 61.8..TP plg selamat kat 100 tamak sket kat 161.8 terlebih tamak kat 261.8 atau 421 tuh hehe..nak indi isakas g kat forex tsd atau kat blog haku...see my siggy

    hope dpt membantu...btw location aku kat kuantan..so kalau ada masa leh ngeteh tgk loc grandpa mcm kat pahang jerkk
    mekasih la encik jaih..
    nnt aku cube prctice kan..ye la..prctice make perfect..so far aku mmg org pahang, cume skang kat lumut, nnt2 kalau aku balik pahang leh le ngeteh..boleh ko ajar aku directly..hehe..3dblob
    ape2 hal..gudluck..mgu baru..hari baru..semangat baru..
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  14. #14
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by trade4arab View Post
    i thik it is true
    the truth is out there hehehe ok ni semalam punya trade..manyak untung liaw..even floating sampai -ve 50 tp hasilnya tak mengeciwakan..sames goes to my std acc pasal eku entry gak w'pun dlm proses freeze heheh..gatai tangan...ok ni sc nya



    n ni chart yg tunjuk mcm mana aku tarik fibo..peratikan trade aku entry kat 61.8 n TP kat 100 tp smlm punya trade berdebar2 sket lerr pasal price reverse sampai nak cecah line 0.0 dan akhirnya TP reach time aku tido



    Total pips for that day +97 Pips
    Fibo + Isakas
    Last edited by jaih; 11-20-2007 at 02:05 AM.

  15. #15
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    update satu kali nampaknya target aku dah reach utk dpt 1.5K in balance atau net profit 800usd..tp aku still carry my demo trade neh..pasneh insyallah journal utk live acc(std)

    sini aku attach full detail report trade aku...so kalau ada komen or kutukan membina di alu2alukan hehe yg aku draw petak tuh trade utk ari nih..sekali jalan jer malas nak sc bebanyak





    tak puas hati lagi leh log in terus kat terminal memasing

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us