BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8388$1.8957
Page 1 of 15 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 213

Thread: Multiple10Points-X2

  1. #1
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Multiple10Points-X2

    Salam,

    Aku dah sebulan try EA ni. Memang profitable kalau betul setting dan tak tamak. Aku share sekali setting yang aku guna (setting orang lain yang bagi).

    Recommendation, kalau modal $300, on EA ni kat fxmalay micro. Starting lot set 0.1. Kalau modal $3000, boleh guna EA kat akaun standard, starting lot 0.1.

    Pair yang aku rekemen, EJ ngan GJ. TF 1H

    Boleh on kat pair lain tapi kena test dulu kat demo sesuai atau tak.

    Bleh tanya sini kalau tak faham, mana yang aku bleh tolong aku tolong. Ingat, jangan tamak, aku pernah kena margin call guna EA ni sebab tamak.
    Attached Files Attached Files
    • File Type: rar ea.rar (80.8 KB, 1006 views)

  2. #2
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Jap lagi aku post SS trade hari ni.

  3. #3
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Seperti dijanjikan, SS utk mlm ni.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails fxopen1211.JPG  

  4. #4
    Cempedak
    Guest

    Default jgn tamak...

    salams..

    ko pnah kna margin call sbb tamak...ape ko tamakkan sgt tuh..?
    xplain sket...ko set profit tinggi sgt ke?

    Quote Originally Posted by sonche View Post
    Salam,

    Aku dah sebulan try EA ni. Memang profitable kalau betul setting dan tak tamak. Aku share sekali setting yang aku guna (setting orang lain yang bagi).

    Recommendation, kalau modal $300, on EA ni kat fxmalay micro. Starting lot set 0.1. Kalau modal $3000, boleh guna EA kat akaun standard, starting lot 0.1.

    Pair yang aku rekemen, EJ ngan GJ. TF 1H

    Boleh on kat pair lain tapi kena test dulu kat demo sesuai atau tak.

    Bleh tanya sini kalau tak faham, mana yang aku bleh tolong aku tolong. Ingat, jangan tamak, aku pernah kena margin call guna EA ni sebab tamak.

  5. #5
    Bullish aziq's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by sonche View Post
    Salam,

    Aku dah sebulan try EA ni. Memang profitable kalau betul setting dan tak tamak. Aku share sekali setting yang aku guna (setting orang lain yang bagi).

    Recommendation, kalau modal $300, on EA ni kat fxmalay micro. Starting lot set 0.1. Kalau modal $3000, boleh guna EA kat akaun standard, starting lot 0.1.

    Pair yang aku rekemen, EJ ngan GJ. TF 1H

    Boleh on kat pair lain tapi kena test dulu kat demo sesuai atau tak.

    Bleh tanya sini kalau tak faham, mana yang aku bleh tolong aku tolong. Ingat, jangan tamak, aku pernah kena margin call guna EA ni sebab tamak.

    Nak tanya sikit.. entry camana? auto entry atau kena buat manual order dulu baru EA ni jalan? sebb tak nampak pun kat mana entry point dia.. ker dia ada beritahu bila nak masuk position...

  6. #6
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Cempedak View Post
    salams..

    ko pnah kna margin call sbb tamak...ape ko tamakkan sgt tuh..?
    xplain sket...ko set profit tinggi sgt ke?
    Aku set starting lot tinggi. Sepatutnya kena set starting lot rendah.

  7. #7
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aziq View Post
    Nak tanya sikit.. entry camana? auto entry atau kena buat manual order dulu baru EA ni jalan? sebb tak nampak pun kat mana entry point dia.. ker dia ada beritahu bila nak masuk position...
    Ni adalah EA, just attach kat chart, pastikan ada tanda senyum kat atas kanan. Then tunggu la, EA ni akan open trade automatically bila sesuai dengan indicator dan filter yang kita on. JAngan lupa load setting best.set yang aku bagi.

  8. #8
    In Profit azali's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Cheras, Ampang, Kuala Lumpur
    Posts
    176
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku baru belajar forex ni.... dah cuba install, tapi tak de pun tanda senyum... tak tau macam mana nak install & setting EA ni.... kalau boleh bagi snapshot lagi bagus.... TQ...

  9. #9
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by azali View Post
    aku baru belajar forex ni.... dah cuba install, tapi tak de pun tanda senyum... tak tau macam mana nak install & setting EA ni.... kalau boleh bagi snapshot lagi bagus.... TQ...
    download je file yang aku kasi tu, then extract.

    file multiple... tu ko letak kat folder .../experts
    file turbo.. tu ko letak kat ../experts/indicators
    file best.set tu letak kat .../experts/presets

    Then ko close mt4, then buka balik, buka chart, attach kat chart tu, jangan lupa click 'allow live trading' kat EA setting

  10. #10
    In Profit azali's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Cheras, Ampang, Kuala Lumpur
    Posts
    176
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok.. thanks.....

    aku cuba nanti.....

  11. #11
    castelo07
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by sonche View Post
    download je file yang aku kasi tu, then extract.

    file multiple... tu ko letak kat folder .../experts
    file turbo.. tu ko letak kat ../experts/indicators
    file best.set tu letak kat .../experts/presets

    Then ko close mt4, then buka balik, buka chart, attach kat chart tu, jangan lupa click 'allow live trading' kat EA setting
    pastu? camner nak guna ea nie?
    baby baby

  12. #12
    Bullish sonche's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ss EA trade semalam, market slow, tapi still in profit

    [IMG]https://img255.imageshack.us/img255/5849/****2011ld9.jpg[/IMG]

  13. #13
    Piplet atuxx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam all..
    Aku da test EA slblm aku baca kt tread nih.
    So far kt demo acc mmg leh wt profit kt GJ or UJ..Live lum try lg.
    Margin nk kena jga btul2.. mk sure ckup modal baru guna kt live kalu x cik maginah call laaa...js share my newbies experiance toothy9

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tak boleh lah bro nak setting dah attach semua... masih tak jadi macam mana nie

  15. #15
    Piplet atuxx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    20
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by maroon73 View Post
    tak boleh lah bro nak setting dah attach semua... masih tak jadi macam mana nie
    Cth nk paste kalu guna broker FXOpen:

    Fail Multiple10Points-X2_v1[1].51.ex4 ni ko paste kt
    >>> C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts

    Fail Turbo_JRSX nih ko paste kt
    >>> C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\indicators

    Fail preset 2 paste kt
    >>> C:\Program Files\MetaTrader - FXOpen\experts\presets

    Restart platform Metatrader FXOpen
    Pastu ko cari bhgian kiri "navigator" n cari Expert Advisor
    Klik Multiple10Points-X2_v1[1].51 2 kali nnt kuar tab "common" klik kt "Allow live trading"
    kat tab "Input" plak klik "load" pastu load la preset 2
    Pastu kt bhg platform 2 kt atas ade Expert Advisor sebelah "New Oder"
    Klik situ pastu akan kuar gambar : ) kt sebelah kanan n mcm2 mende kt screen window 2.
    Da kuar mcm2 mende kt screen 2 kira da ok la. Kalu kuar gambar : ( 2 maknenye dia xsuke kt ko kot
    Slamat mncuba, kalu x leh gak nk kene mandi bunga la ko nooonooo
    Last edited by atuxx; 11-25-2007 at 06:52 PM.

Page 1 of 15 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us