BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Page 1 of 22 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 329

Thread: Short Trading Yang Profit

  1. #1
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Short Trading Yang Profit

    salam untuk semua...

    saya ingin berkongsi dengan anda semua,terutamanya yang newbie,bagaimana sistem trading saya yang simple ini boleh menghasilkan profit.

    Cara saya ialah short trading yang profit..

    settingnya begini,mudah saja..

    1) guna ema 5,10,15,20 & 25 ( apply to HLC/3 ) sebagai panduan asas untuk menentukan trend pasaran..

    2) guna tf 30M & 1H, untuk enter sell atau buy. Tengok juga tf 4H,Daily dan weekly untuk ramalan trend akan datang.

    3) set tp 10pip,sl 30pip ( sekiranya anda tunggu depan komputer tak perlu set sl,tapi kena pantas bertindak sekiranga harga bergerak melawan anda.)

    4) pilih pair yang spread nya kecil.( saya trade hanya usd/jpy,usd/chf dan aud/usd...spread kecil dan harganya murah.)

    sebelum itu asas yang paling penting sekali ialah kebolehan untuk memahami candlestik chart.Anda boleh bacanya berulang-ulang kali di babypips.com...percuma je..)

    Juga anda perlu berhati-hati ketika menghampiri jam 3pm (berlin open),4pm(london open),9pm(new york open),dan juga ketika masa mereka close pada jam 11pm,12am dan 5am(time ni kitapun dah tidur dah )...Pada masa-masa tersebut perubahan harga berlaku dengan drastik sekali dan kemungkinan berlaku perubahan trend.

    Strateginya begini..juga amat mudah.

    mula -mula perhatikan chart untuk ketiga-tiga pair yang terpilih itu ( tf, 1H). Pilih pair yang mempunyai perubahan harga yang banyak pada ketika itu,iaitu yang candle nya panjang-panjang )

    pastikan juga trend untuk hari itu,sekiranya downtrend bersedia untuk enter sell,sebaliknya sekiranya uptrend bersedia untuk enter buy....

    Enter sell,semasa price berada di bahagian atas candle,dan enter buy semasa price berada di bahagian bawah candle.

    ( perhatikan juga dalam masa sejam itu price akan bergerak ke atas dan ke bawah beberapa kali,ini bermakna anda boleh enter buy atau sell dan closed position beberapa kali dalam sejam)

    Saya memilih short trading teknik kerana ianya amat mudah dan selamat.anda tak perlu mempelajari indicator2 yang susah dan memeningkan kepala.

    Saya pernah mencuba swing trading,kononnya untuk dapatkan pip yang lebih banyak,dengan set tp, 50pip dan sl,30pip, tetapi malangnya selalu terkena sl.

    Selamat mencuba dan berjaya.

    untuk rujukan anda..

    http://www.babypips.com/ ( belajar forex percuma )

    http://************.com/calendar.php ( fundamental analisis-ekonomik news )

    http://forex.timezoneconverter.com/i...mpur&refresh=5 (masa untuk market center beroperasi )

  2. #2
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile trade utk nov09 2007

    1220919 2007.11.09 02:09 sell 0.10 usdchf 1.1265 1.1290 1.1255 2007.11.09 02:39 1.1255 0.00 0.00 0.00 8.88
    1221465 2007.11.09 03:08 buy 0.10 usdjpy 112.89 0.00 112.99 2007.11.09 03:32 112.53 0.00 0.00 0.00 -31.99
    1221627 2007.11.09 03:17 sell 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.52 2007.11.09 03:26 112.52 0.00 0.00 0.00 17.77
    1221799 2007.11.09 03:29 buy 0.10 audusd 0.9297 0.9267 0.9310 2007.11.09 03:37 0.9310 0.00 0.00 0.00 13.00
    1221941 2007.11.09 03:34 sell 0.10 usdchf 1.1221 1.1251 1.1211 2007.11.09 03:37 1.1211 0.00 0.00 0.00 8.92
    1222077 2007.11.09 03:41 sell 0.10 usdchf 1.1219 0.0000 1.1214 2007.11.09 11:52 1.1214 0.00 0.00 0.00 4.46
    1222113 2007.11.09 03:43 buy 0.10 audusd 0.9308 0.9264 0.9318 2007.11.09 04:01 0.9264 0.00 0.00 0.00 -44.00
    1222438 2007.11.09 04:04 sell 0.10 audusd 0.9271 0.9305 0.9261 2007.11.09 07:23 0.9305 0.00 0.00 0.00 -34.00
    1225781 2007.11.09 10:02 buy 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1276 2007.11.09 10:23 1.1264 0.00 0.00 0.00 7.10
    1225884 2007.11.09 10:06 buy 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.77 2007.11.09 11:41 112.17 0.00 0.00 0.00 -49.03
    1225962 2007.11.09 10:11 sell 0.10 usdjpy 112.53 0.00 112.43 2007.11.09 10:13 112.43 0.00 0.00 0.00 8.89
    1226117 2007.11.09 10:16 sell 0.10 usdjpy 112.49 0.00 112.44 2007.11.09 11:03 112.44 0.00 0.00 0.00 4.45
    1226467 2007.11.09 10:45 sell 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1248 2007.11.09 11:10 1.1248 0.00 0.00 0.00 7.11
    1226690 2007.11.09 11:05 sell 0.10 usdjpy 112.41 0.00 112.31 2007.11.09 11:10 112.31 0.00 0.00 0.00 8.90
    1226881 2007.11.09 11:14 sell 0.10 usdjpy 112.30 0.00 112.22 2007.11.09 11:19 112.22 0.00 0.00 0.00 7.13
    1226935 2007.11.09 11:16 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1227 2007.11.09 11:34 1.1227 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227018 2007.11.09 11:20 sell 0.10 usdjpy 112.24 0.00 112.16 2007.11.09 11:32 112.16 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227336 2007.11.09 11:33 sell 0.10 usdjpy 112.06 0.00 111.98 2007.11.09 11:44 111.98 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227451 2007.11.09 11:37 sell 0.10 usdjpy 112.14 0.00 112.06 2007.11.09 11:42 112.06 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227625 2007.11.09 11:45 sell 0.10 usdjpy 111.86 0.00 111.76 2007.11.09 11:52 111.76 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227742 2007.11.09 11:48 sell 0.10 usdjpy 111.99 0.00 111.88 2007.11.09 11:51 111.88 0.00 0.00 0.00 9.83
    1227869 2007.11.09 11:54 sell 0.10 usdjpy 111.83 0.00 111.73 2007.11.09 11:58 111.73 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227992 2007.11.09 12:00 sell 0.10 usdjpy 111.78 0.00 111.68 2007.11.09 12:02 111.68 0.00 0.00 0.00 8.95
    1228133 2007.11.09 12:04 sell 0.10 usdjpy 111.66 0.00 111.56 2007.11.09 12:09 111.56 0.00 0.00 0.00 8.96
    1228357 2007.11.09 12:12 sell 0.10 usdjpy 111.60 111.90 111.50 2007.11.09 12:19 111.50 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228411 2007.11.09 12:15 sell 0.10 usdjpy 111.64 111.90 111.54 2007.11.09 12:19 111.54 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228870 2007.11.09 12:31 sell 0.10 usdjpy 111.45 0.00 111.30 2007.11.09 12:37 111.30 0.00 0.00 0.00 13.48
    1229174 2007.11.09 12:39 buy 0.10 usdjpy 111.14 0.00 111.25 2007.11.09 12:41 111.25 0.00 0.00 0.00 9.89
    1229333 2007.11.09 12:40 sell 0.10 usdjpy 111.15 0.00 111.05 2007.11.09 12:44 111.05 0.00 0.00 0.00 9.00
    1229562 2007.11.09 12:46 sell 0.10 usdjpy 111.07 0.00 110.97 2007.11.09 12:50 110.97 0.00 0.00 0.00 9.01
    1229747 2007.11.09 12:51 sell 0.10 usdjpy 111.06 0.00 110.96 2007.11.09 12:59 111.27 0.00 0.00 0.00 -18.87
    1229794 2007.11.09 12:53 sell 0.10 usdjpy 111.17 0.00 111.07 2007.11.09 13:02 111.28 0.00 0.00 0.00 -9.88
    1230338 2007.11.09 13:13 buy 0.10 usdjpy 111.33 111.10 111.43 2007.11.09 13:16 111.12 0.00 0.00 0.00 -18.90
    1230665 2007.11.09 13:27 sell 0.10 audusd 0.9177 0.9200 0.9167 2007.11.09 13:31 0.9167 0.00 0.00 0.00 10.00
    1230920 2007.11.09 13:36 buy 0.10 usdchf 1.1228 1.1205 1.1235 2007.11.09 13:40 1.1235 0.00 0.00 0.00 6.23
    1231026 2007.11.09 13:39 sell 0.10 audusd 0.9175 0.9200 0.9165 2007.11.09 13:41 0.9165 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231231 2007.11.09 13:42 sell 0.10 audusd 0.9167 0.0000 0.9157 2007.11.09 13:43 0.9157 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231609 2007.11.09 13:48 buy 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1243 2007.11.09 14:11 1.1243 0.00 0.00 0.00 8.00
    1231733 2007.11.09 13:52 buy 0.10 usdchf 1.1229 0.0000 1.1239 2007.11.09 14:08 1.1239 0.00 0.00 0.00 8.90
    1232258 2007.11.09 14:10 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1225 2007.11.09 14:31 1.1225 0.00 0.00 0.00 8.91
    1232591 2007.11.09 14:19 sell 0.10 audusd 0.9184 0.0000 0.9172 2007.11.09 14:56 0.9172 0.00 0.00 0.00 12.00
    1233178 2007.11.09 14:52 sell 0.10 usdchf 1.1228 0.0000 1.1223 2007.11.09 16:17 1.1223 0.00 0.00 0.00 4.46
    1233623 2007.11.09 15:14 sell 0.10 audusd 0.9180 0.0000 0.9170 2007.11.09 15:16 0.9170 0.00 0.00 0.00 10.00
    1233818 2007.11.09 15:24 sell 0.10 audusd 0.9173 0.0000 0.9163 2007.11.09 15:41 0.9163 0.00 0.00 0.00 10.00
    1234357 2007.11.09 15:53 buy limit 0.10 usdchf 1.1230 0.0000 0.0000 2007.11.09 16:03 1.1242 cancelled
    1234583 2007.11.09 16:05 sell 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1228 2007.11.09 16:15 1.1228 0.00 0.00 0.00 5.34
    1235096 2007.11.09 16:27 buy 0.10 audusd 0.9170 0.0000 0.9175 2007.11.09 16:57 0.9165 0.00 0.00 0.00 -5.00
    1235630 2007.11.09 16:41 sell 0.10 audusd 0.9151 0.0000 0.9141 2007.11.09 17:59 0.9141 0.00 0.00 0.00 10.00
    1235736 2007.11.09 16:44 sell 0.10 usdchf 1.1208 1.1250 1.1198 2007.11.09 20:26 1.1250 0.00 0.00 0.00 -37.33
    1236022 2007.11.09 16:54 sell 0.10 usdchf 1.1222 0.0000 1.1205 2007.11.09 17:00 1.1205 0.00 0.00 0.00 15.17
    1236101 2007.11.09 16:58 sell 0.10 audusd 0.9169 0.0000 0.9159 2007.11.09 17:49 0.9159 0.00 0.00 0.00 10.00
    1236437 2007.11.09 17:08 sell 0.10 usdchf 1.1223 0.0000 1.1213 2007.11.09 17:35 1.1213 0.00 0.00 0.00 8.92
    1237432 2007.11.09 18:06 buy 0.10 usdchf 1.1218 0.0000 1.1224 2007.11.09 18:27 1.1224 0.00 0.00 0.00 5.35
    1237892 2007.11.09 18:23 sell 0.10 audusd 0.9130 0.0000 0.9120 2007.11.09 18:36 0.9120 0.00 0.00 0.00 10.00
    1238052 2007.11.09 18:28 sell 0.10 usdchf 1.1228 1.1250 1.1215 2007.11.09 19:15 1.1215 0.00 0.00 0.00 11.59
    0.00 0.00 0.00 247.79
    Closed P/L: 247.79
    Open Trades:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Price Commission Taxes Swap Profit
    1237787 2007.11.09 18:19 sell 0.10 audusd 0.9117 0.9170 0.9107 0.9130 0.00 0.00 0.00 -13.00
    1238516 2007.11.09 18:49 sell 0.10 audusd 0.9130 0.9170 0.9120 0.9130 0.00 0.00 0.00 0.00
    0.00 0.00 0.00 -13.00
    Floating P/L: -13.00
    Working Orders:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Market Price
    No transactions

    Summary:
    Deposit/Withdrawal: 103.40 Credit Facility: 0.00
    Closed Trade P/L: 247.79 Floating P/L: -13.00 Margin: 36.49
    Balance: 351.73 Equity: 338.73 Free Margin: 302.24

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    28
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni acc real ke demo?

    i ni baru belajar

    tq

  4. #4

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    28
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default ni ac demo ke real?

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    1220919 2007.11.09 02:09 sell 0.10 usdchf 1.1265 1.1290 1.1255 2007.11.09 02:39 1.1255 0.00 0.00 0.00 8.88
    1221465 2007.11.09 03:08 buy 0.10 usdjpy 112.89 0.00 112.99 2007.11.09 03:32 112.53 0.00 0.00 0.00 -31.99
    1221627 2007.11.09 03:17 sell 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.52 2007.11.09 03:26 112.52 0.00 0.00 0.00 17.77
    1221799 2007.11.09 03:29 buy 0.10 audusd 0.9297 0.9267 0.9310 2007.11.09 03:37 0.9310 0.00 0.00 0.00 13.00
    1221941 2007.11.09 03:34 sell 0.10 usdchf 1.1221 1.1251 1.1211 2007.11.09 03:37 1.1211 0.00 0.00 0.00 8.92
    1222077 2007.11.09 03:41 sell 0.10 usdchf 1.1219 0.0000 1.1214 2007.11.09 11:52 1.1214 0.00 0.00 0.00 4.46
    1222113 2007.11.09 03:43 buy 0.10 audusd 0.9308 0.9264 0.9318 2007.11.09 04:01 0.9264 0.00 0.00 0.00 -44.00
    1222438 2007.11.09 04:04 sell 0.10 audusd 0.9271 0.9305 0.9261 2007.11.09 07:23 0.9305 0.00 0.00 0.00 -34.00
    1225781 2007.11.09 10:02 buy 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1276 2007.11.09 10:23 1.1264 0.00 0.00 0.00 7.10
    1225884 2007.11.09 10:06 buy 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.77 2007.11.09 11:41 112.17 0.00 0.00 0.00 -49.03
    1225962 2007.11.09 10:11 sell 0.10 usdjpy 112.53 0.00 112.43 2007.11.09 10:13 112.43 0.00 0.00 0.00 8.89
    1226117 2007.11.09 10:16 sell 0.10 usdjpy 112.49 0.00 112.44 2007.11.09 11:03 112.44 0.00 0.00 0.00 4.45
    1226467 2007.11.09 10:45 sell 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1248 2007.11.09 11:10 1.1248 0.00 0.00 0.00 7.11
    1226690 2007.11.09 11:05 sell 0.10 usdjpy 112.41 0.00 112.31 2007.11.09 11:10 112.31 0.00 0.00 0.00 8.90
    1226881 2007.11.09 11:14 sell 0.10 usdjpy 112.30 0.00 112.22 2007.11.09 11:19 112.22 0.00 0.00 0.00 7.13
    1226935 2007.11.09 11:16 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1227 2007.11.09 11:34 1.1227 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227018 2007.11.09 11:20 sell 0.10 usdjpy 112.24 0.00 112.16 2007.11.09 11:32 112.16 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227336 2007.11.09 11:33 sell 0.10 usdjpy 112.06 0.00 111.98 2007.11.09 11:44 111.98 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227451 2007.11.09 11:37 sell 0.10 usdjpy 112.14 0.00 112.06 2007.11.09 11:42 112.06 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227625 2007.11.09 11:45 sell 0.10 usdjpy 111.86 0.00 111.76 2007.11.09 11:52 111.76 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227742 2007.11.09 11:48 sell 0.10 usdjpy 111.99 0.00 111.88 2007.11.09 11:51 111.88 0.00 0.00 0.00 9.83
    1227869 2007.11.09 11:54 sell 0.10 usdjpy 111.83 0.00 111.73 2007.11.09 11:58 111.73 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227992 2007.11.09 12:00 sell 0.10 usdjpy 111.78 0.00 111.68 2007.11.09 12:02 111.68 0.00 0.00 0.00 8.95
    1228133 2007.11.09 12:04 sell 0.10 usdjpy 111.66 0.00 111.56 2007.11.09 12:09 111.56 0.00 0.00 0.00 8.96
    1228357 2007.11.09 12:12 sell 0.10 usdjpy 111.60 111.90 111.50 2007.11.09 12:19 111.50 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228411 2007.11.09 12:15 sell 0.10 usdjpy 111.64 111.90 111.54 2007.11.09 12:19 111.54 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228870 2007.11.09 12:31 sell 0.10 usdjpy 111.45 0.00 111.30 2007.11.09 12:37 111.30 0.00 0.00 0.00 13.48
    1229174 2007.11.09 12:39 buy 0.10 usdjpy 111.14 0.00 111.25 2007.11.09 12:41 111.25 0.00 0.00 0.00 9.89
    1229333 2007.11.09 12:40 sell 0.10 usdjpy 111.15 0.00 111.05 2007.11.09 12:44 111.05 0.00 0.00 0.00 9.00
    1229562 2007.11.09 12:46 sell 0.10 usdjpy 111.07 0.00 110.97 2007.11.09 12:50 110.97 0.00 0.00 0.00 9.01
    1229747 2007.11.09 12:51 sell 0.10 usdjpy 111.06 0.00 110.96 2007.11.09 12:59 111.27 0.00 0.00 0.00 -18.87
    1229794 2007.11.09 12:53 sell 0.10 usdjpy 111.17 0.00 111.07 2007.11.09 13:02 111.28 0.00 0.00 0.00 -9.88
    1230338 2007.11.09 13:13 buy 0.10 usdjpy 111.33 111.10 111.43 2007.11.09 13:16 111.12 0.00 0.00 0.00 -18.90
    1230665 2007.11.09 13:27 sell 0.10 audusd 0.9177 0.9200 0.9167 2007.11.09 13:31 0.9167 0.00 0.00 0.00 10.00
    1230920 2007.11.09 13:36 buy 0.10 usdchf 1.1228 1.1205 1.1235 2007.11.09 13:40 1.1235 0.00 0.00 0.00 6.23
    1231026 2007.11.09 13:39 sell 0.10 audusd 0.9175 0.9200 0.9165 2007.11.09 13:41 0.9165 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231231 2007.11.09 13:42 sell 0.10 audusd 0.9167 0.0000 0.9157 2007.11.09 13:43 0.9157 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231609 2007.11.09 13:48 buy 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1243 2007.11.09 14:11 1.1243 0.00 0.00 0.00 8.00
    1231733 2007.11.09 13:52 buy 0.10 usdchf 1.1229 0.0000 1.1239 2007.11.09 14:08 1.1239 0.00 0.00 0.00 8.90
    1232258 2007.11.09 14:10 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1225 2007.11.09 14:31 1.1225 0.00 0.00 0.00 8.91
    1232591 2007.11.09 14:19 sell 0.10 audusd 0.9184 0.0000 0.9172 2007.11.09 14:56 0.9172 0.00 0.00 0.00 12.00
    1233178 2007.11.09 14:52 sell 0.10 usdchf 1.1228 0.0000 1.1223 2007.11.09 16:17 1.1223 0.00 0.00 0.00 4.46
    1233623 2007.11.09 15:14 sell 0.10 audusd 0.9180 0.0000 0.9170 2007.11.09 15:16 0.9170 0.00 0.00 0.00 10.00
    1233818 2007.11.09 15:24 sell 0.10 audusd 0.9173 0.0000 0.9163 2007.11.09 15:41 0.9163 0.00 0.00 0.00 10.00
    1234357 2007.11.09 15:53 buy limit 0.10 usdchf 1.1230 0.0000 0.0000 2007.11.09 16:03 1.1242 cancelled
    1234583 2007.11.09 16:05 sell 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1228 2007.11.09 16:15 1.1228 0.00 0.00 0.00 5.34
    1235096 2007.11.09 16:27 buy 0.10 audusd 0.9170 0.0000 0.9175 2007.11.09 16:57 0.9165 0.00 0.00 0.00 -5.00
    1235630 2007.11.09 16:41 sell 0.10 audusd 0.9151 0.0000 0.9141 2007.11.09 17:59 0.9141 0.00 0.00 0.00 10.00
    1235736 2007.11.09 16:44 sell 0.10 usdchf 1.1208 1.1250 1.1198 2007.11.09 20:26 1.1250 0.00 0.00 0.00 -37.33
    1236022 2007.11.09 16:54 sell 0.10 usdchf 1.1222 0.0000 1.1205 2007.11.09 17:00 1.1205 0.00 0.00 0.00 15.17
    1236101 2007.11.09 16:58 sell 0.10 audusd 0.9169 0.0000 0.9159 2007.11.09 17:49 0.9159 0.00 0.00 0.00 10.00
    1236437 2007.11.09 17:08 sell 0.10 usdchf 1.1223 0.0000 1.1213 2007.11.09 17:35 1.1213 0.00 0.00 0.00 8.92
    1237432 2007.11.09 18:06 buy 0.10 usdchf 1.1218 0.0000 1.1224 2007.11.09 18:27 1.1224 0.00 0.00 0.00 5.35
    1237892 2007.11.09 18:23 sell 0.10 audusd 0.9130 0.0000 0.9120 2007.11.09 18:36 0.9120 0.00 0.00 0.00 10.00
    1238052 2007.11.09 18:28 sell 0.10 usdchf 1.1228 1.1250 1.1215 2007.11.09 19:15 1.1215 0.00 0.00 0.00 11.59
    0.00 0.00 0.00 247.79
    Closed P/L: 247.79
    Open Trades:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Price Commission Taxes Swap Profit
    1237787 2007.11.09 18:19 sell 0.10 audusd 0.9117 0.9170 0.9107 0.9130 0.00 0.00 0.00 -13.00
    1238516 2007.11.09 18:49 sell 0.10 audusd 0.9130 0.9170 0.9120 0.9130 0.00 0.00 0.00 0.00
    0.00 0.00 0.00 -13.00
    Floating P/L: -13.00
    Working Orders:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Market Price
    No transactions

    Summary:
    Deposit/Withdrawal: 103.40 Credit Facility: 0.00
    Closed Trade P/L: 247.79 Floating P/L: -13.00 Margin: 36.49
    Balance: 351.73 Equity: 338.73 Free Margin: 302.24
    saya ni baru so nak tau acc ni real ke demo
    tq

  6. #6

  7. #7
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tips short trade yang menarik nih..
    Selalu gak try praktik guna demo acc, tapi tak larat nak ngadap berjam-jam depan PC
    ade komitmen lain, tapi kalu trade dlm sejam tu ade la kekadang dapat dalam 20 pips
    (1 trade 10 pips)
    ikut spt bro Ammal ckp tu cuma EMA je lain, saya guna EMA5 & EMA20 + MACD

    ade tips lain tak camne nak setting utk short trade?

  8. #8
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    Tips short trade yang menarik nih..
    Selalu gak try praktik guna demo acc, tapi tak larat nak ngadap berjam-jam depan PC
    ade komitmen lain, tapi kalu trade dlm sejam tu ade la kekadang dapat dalam 20 pips
    (1 trade 10 pips)
    ikut spt bro Ammal ckp tu cuma EMA je lain, saya guna EMA5 & EMA20 + MACD

    ade tips lain tak camne nak setting utk short trade?
    untuk short trading tak perlu setting yang macam2..yg penting tahu memahami candlestik formation..jgn guna tf yg kecil,kerana ini hanya akan memeningkan kepala...tak tahu trend nak pi mana.

    tf yg dicadangkan 30M atau 1H. tak perlu duduk berjam-jam depan pc,untukkan masa 2jam sehari sudah memadai, terutamanya pada waktu-waktu puncak. ( jam 8pm -12pm )
    ( tak tentu juga, kadang-kadang sebelah pagi pun aktif juga )

  9. #9
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    time waktu puncak tu yg payah sket... sebab masa utk keluarga
    selalu bgn kul 4 pg ngadap pc,.. untung nasib time correction tu buat trade dapat la gak profit sket... tapi ini tak digalakkan ler.. sebab tak tau bile berlakunya correction tu
    kalau siang pun layan time 8 - 12 am (waktu M'sia).. tgk market Japan

  10. #10
    Elder Analyst mokh997's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    KOTA KINABALU SABAH
    Posts
    610
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    salam untuk semua...

    saya ingin berkongsi dengan anda semua,terutamanya yang newbie,bagaimana sistem trading saya yang simple ini boleh menghasilkan profit.

    Cara saya ialah short trading yang profit..

    settingnya begini,mudah saja..

    1) guna ema5 & ema8 ( apply to HL/2 ) sebagai panduan asas untuk menentukan trend pasaran..

    2) guna tf 30M & 1H, untuk enter sell atau buy. Tengok juga tf 4H,Daily dan weekly untuk ramalan trend akan datang.

    3) set tp 10pip,sl 30pip ( sekiranya anda tunggu depan komputer tak perlu set sl,tapi kena pantas bertindak sekiranga harga bergerak melawan anda.)

    4) pilih pair yang spread nya kecil.( saya trade hanya usd/jpy,usd/chf dan aud/usd...spread kecil dan harganya murah.)

    sebelum itu asas yang paling penting sekali ialah kebolehan untuk memahami candlestik chart.Anda boleh bacanya berulang-ulang kali di babypips.com...percuma je..)

    Juga anda perlu berhati-hati ketika menghampiri jam 3pm (berlin open),4pm(london open),9pm(new york open),dan juga ketika masa mereka close pada jam 11pm,12am dan 5am(time ni kitapun dah tidur dah )...Pada masa-masa tersebut perubahan harga berlaku dengan drastik sekali dan kemungkinan berlaku perubahan trend.

    Strateginya begini..juga amat mudah.

    mula -mula perhatikan chart untuk ketiga-tiga pair yang terpilih itu ( tf, 1H). Pilih pair yang mempunyai perubahan harga yang banyak pada ketika itu,iaitu yang candle nya panjang-panjang )

    pastikan juga trend untuk hari itu,sekiranya downtrend bersedia untuk enter sell,sebaliknya sekiranya uptrend bersedia untuk enter buy....

    Enter sell,semasa price berada di bahagian atas candle,dan enter buy semasa price berada di bahagian bawah candle.

    ( perhatikan juga dalam masa sejam itu price akan bergerak ke atas dan ke bawah beberapa kali,ini bermakna anda boleh enter buy atau sell dan closed position beberapa kali dalam sejam)

    Saya memilih short trading teknik kerana ianya amat mudah dan selamat.anda tak perlu mempelajari indicator2 yang susah dan memeningkan kepala.

    Saya pernah mencuba swing trading,kononnya untuk dapatkan pip yang lebih banyak,dengan set tp, 50pip dan sl,30pip, tetapi malangnya selalu terkena sl.

    Selamat mencuba dan berjaya.

    untuk rujukan anda..

    http://www.babypips.com/ ( belajar forex percuma )

    http://************.com/calendar.php ( fundamental analisis-ekonomik news )

    http://forex.timezoneconverter.com/i...mpur&refresh=5 (masa untuk market center beroperasi )
    bro candle tu nak tgk kt tf30 ke atas bawah dia
    ni sefaham aku
    cek tf4 daily untuk tgk arah market
    untuk masuk tgk tf1 kalau kua dua candle sama warna tgk plak kat tf 30
    tgk pergerakan market
    klau tf1h bg isyarat buy tgk tf30 bila pergerakan kt bwh candle je masuk
    kalau tf1h bg isyarat sell tgk tf30 bila pergerakan diatas candle je masuk
    betul tk bro ape yg aku faham ni
    REZEKI YANG HALAL DARI SUMBER YANG HALAL AKAN MEMBAWA BERKAT BERPANJANGAN

    http://fxopen.com?agent=275642


    utkk pemilik saga blm area sabah, pm aku utk join kelab prosboc.

    bagi yg kontraktor tgh mencari projek aku boleh tolong carikan, insyaallah ada projek kalau dh rezeki korang

    tidak ada kejayaan mampu di gapai bersendirian.
    utamakan prinsip hati gajah sama di lapah hati nyamuk sama di cicah.

  11. #11
    In Profit rizam000's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    199
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    1220919 2007.11.09 02:09 sell 0.10 usdchf 1.1265 1.1290 1.1255 2007.11.09 02:39 1.1255 0.00 0.00 0.00 8.88
    1221465 2007.11.09 03:08 buy 0.10 usdjpy 112.89 0.00 112.99 2007.11.09 03:32 112.53 0.00 0.00 0.00 -31.99
    1221627 2007.11.09 03:17 sell 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.52 2007.11.09 03:26 112.52 0.00 0.00 0.00 17.77
    1221799 2007.11.09 03:29 buy 0.10 audusd 0.9297 0.9267 0.9310 2007.11.09 03:37 0.9310 0.00 0.00 0.00 13.00
    1221941 2007.11.09 03:34 sell 0.10 usdchf 1.1221 1.1251 1.1211 2007.11.09 03:37 1.1211 0.00 0.00 0.00 8.92
    1222077 2007.11.09 03:41 sell 0.10 usdchf 1.1219 0.0000 1.1214 2007.11.09 11:52 1.1214 0.00 0.00 0.00 4.46
    1222113 2007.11.09 03:43 buy 0.10 audusd 0.9308 0.9264 0.9318 2007.11.09 04:01 0.9264 0.00 0.00 0.00 -44.00
    1222438 2007.11.09 04:04 sell 0.10 audusd 0.9271 0.9305 0.9261 2007.11.09 07:23 0.9305 0.00 0.00 0.00 -34.00
    1225781 2007.11.09 10:02 buy 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1276 2007.11.09 10:23 1.1264 0.00 0.00 0.00 7.10
    1225884 2007.11.09 10:06 buy 0.10 usdjpy 112.72 0.00 112.77 2007.11.09 11:41 112.17 0.00 0.00 0.00 -49.03
    1225962 2007.11.09 10:11 sell 0.10 usdjpy 112.53 0.00 112.43 2007.11.09 10:13 112.43 0.00 0.00 0.00 8.89
    1226117 2007.11.09 10:16 sell 0.10 usdjpy 112.49 0.00 112.44 2007.11.09 11:03 112.44 0.00 0.00 0.00 4.45
    1226467 2007.11.09 10:45 sell 0.10 usdchf 1.1256 0.0000 1.1248 2007.11.09 11:10 1.1248 0.00 0.00 0.00 7.11
    1226690 2007.11.09 11:05 sell 0.10 usdjpy 112.41 0.00 112.31 2007.11.09 11:10 112.31 0.00 0.00 0.00 8.90
    1226881 2007.11.09 11:14 sell 0.10 usdjpy 112.30 0.00 112.22 2007.11.09 11:19 112.22 0.00 0.00 0.00 7.13
    1226935 2007.11.09 11:16 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1227 2007.11.09 11:34 1.1227 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227018 2007.11.09 11:20 sell 0.10 usdjpy 112.24 0.00 112.16 2007.11.09 11:32 112.16 0.00 0.00 0.00 7.13
    1227336 2007.11.09 11:33 sell 0.10 usdjpy 112.06 0.00 111.98 2007.11.09 11:44 111.98 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227451 2007.11.09 11:37 sell 0.10 usdjpy 112.14 0.00 112.06 2007.11.09 11:42 112.06 0.00 0.00 0.00 7.14
    1227625 2007.11.09 11:45 sell 0.10 usdjpy 111.86 0.00 111.76 2007.11.09 11:52 111.76 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227742 2007.11.09 11:48 sell 0.10 usdjpy 111.99 0.00 111.88 2007.11.09 11:51 111.88 0.00 0.00 0.00 9.83
    1227869 2007.11.09 11:54 sell 0.10 usdjpy 111.83 0.00 111.73 2007.11.09 11:58 111.73 0.00 0.00 0.00 8.95
    1227992 2007.11.09 12:00 sell 0.10 usdjpy 111.78 0.00 111.68 2007.11.09 12:02 111.68 0.00 0.00 0.00 8.95
    1228133 2007.11.09 12:04 sell 0.10 usdjpy 111.66 0.00 111.56 2007.11.09 12:09 111.56 0.00 0.00 0.00 8.96
    1228357 2007.11.09 12:12 sell 0.10 usdjpy 111.60 111.90 111.50 2007.11.09 12:19 111.50 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228411 2007.11.09 12:15 sell 0.10 usdjpy 111.64 111.90 111.54 2007.11.09 12:19 111.54 0.00 0.00 0.00 8.97
    1228870 2007.11.09 12:31 sell 0.10 usdjpy 111.45 0.00 111.30 2007.11.09 12:37 111.30 0.00 0.00 0.00 13.48
    1229174 2007.11.09 12:39 buy 0.10 usdjpy 111.14 0.00 111.25 2007.11.09 12:41 111.25 0.00 0.00 0.00 9.89
    1229333 2007.11.09 12:40 sell 0.10 usdjpy 111.15 0.00 111.05 2007.11.09 12:44 111.05 0.00 0.00 0.00 9.00
    1229562 2007.11.09 12:46 sell 0.10 usdjpy 111.07 0.00 110.97 2007.11.09 12:50 110.97 0.00 0.00 0.00 9.01
    1229747 2007.11.09 12:51 sell 0.10 usdjpy 111.06 0.00 110.96 2007.11.09 12:59 111.27 0.00 0.00 0.00 -18.87
    1229794 2007.11.09 12:53 sell 0.10 usdjpy 111.17 0.00 111.07 2007.11.09 13:02 111.28 0.00 0.00 0.00 -9.88
    1230338 2007.11.09 13:13 buy 0.10 usdjpy 111.33 111.10 111.43 2007.11.09 13:16 111.12 0.00 0.00 0.00 -18.90
    1230665 2007.11.09 13:27 sell 0.10 audusd 0.9177 0.9200 0.9167 2007.11.09 13:31 0.9167 0.00 0.00 0.00 10.00
    1230920 2007.11.09 13:36 buy 0.10 usdchf 1.1228 1.1205 1.1235 2007.11.09 13:40 1.1235 0.00 0.00 0.00 6.23
    1231026 2007.11.09 13:39 sell 0.10 audusd 0.9175 0.9200 0.9165 2007.11.09 13:41 0.9165 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231231 2007.11.09 13:42 sell 0.10 audusd 0.9167 0.0000 0.9157 2007.11.09 13:43 0.9157 0.00 0.00 0.00 10.00
    1231609 2007.11.09 13:48 buy 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1243 2007.11.09 14:11 1.1243 0.00 0.00 0.00 8.00
    1231733 2007.11.09 13:52 buy 0.10 usdchf 1.1229 0.0000 1.1239 2007.11.09 14:08 1.1239 0.00 0.00 0.00 8.90
    1232258 2007.11.09 14:10 sell 0.10 usdchf 1.1235 0.0000 1.1225 2007.11.09 14:31 1.1225 0.00 0.00 0.00 8.91
    1232591 2007.11.09 14:19 sell 0.10 audusd 0.9184 0.0000 0.9172 2007.11.09 14:56 0.9172 0.00 0.00 0.00 12.00
    1233178 2007.11.09 14:52 sell 0.10 usdchf 1.1228 0.0000 1.1223 2007.11.09 16:17 1.1223 0.00 0.00 0.00 4.46
    1233623 2007.11.09 15:14 sell 0.10 audusd 0.9180 0.0000 0.9170 2007.11.09 15:16 0.9170 0.00 0.00 0.00 10.00
    1233818 2007.11.09 15:24 sell 0.10 audusd 0.9173 0.0000 0.9163 2007.11.09 15:41 0.9163 0.00 0.00 0.00 10.00
    1234357 2007.11.09 15:53 buy limit 0.10 usdchf 1.1230 0.0000 0.0000 2007.11.09 16:03 1.1242 cancelled
    1234583 2007.11.09 16:05 sell 0.10 usdchf 1.1234 0.0000 1.1228 2007.11.09 16:15 1.1228 0.00 0.00 0.00 5.34
    1235096 2007.11.09 16:27 buy 0.10 audusd 0.9170 0.0000 0.9175 2007.11.09 16:57 0.9165 0.00 0.00 0.00 -5.00
    1235630 2007.11.09 16:41 sell 0.10 audusd 0.9151 0.0000 0.9141 2007.11.09 17:59 0.9141 0.00 0.00 0.00 10.00
    1235736 2007.11.09 16:44 sell 0.10 usdchf 1.1208 1.1250 1.1198 2007.11.09 20:26 1.1250 0.00 0.00 0.00 -37.33
    1236022 2007.11.09 16:54 sell 0.10 usdchf 1.1222 0.0000 1.1205 2007.11.09 17:00 1.1205 0.00 0.00 0.00 15.17
    1236101 2007.11.09 16:58 sell 0.10 audusd 0.9169 0.0000 0.9159 2007.11.09 17:49 0.9159 0.00 0.00 0.00 10.00
    1236437 2007.11.09 17:08 sell 0.10 usdchf 1.1223 0.0000 1.1213 2007.11.09 17:35 1.1213 0.00 0.00 0.00 8.92
    1237432 2007.11.09 18:06 buy 0.10 usdchf 1.1218 0.0000 1.1224 2007.11.09 18:27 1.1224 0.00 0.00 0.00 5.35
    1237892 2007.11.09 18:23 sell 0.10 audusd 0.9130 0.0000 0.9120 2007.11.09 18:36 0.9120 0.00 0.00 0.00 10.00
    1238052 2007.11.09 18:28 sell 0.10 usdchf 1.1228 1.1250 1.1215 2007.11.09 19:15 1.1215 0.00 0.00 0.00 11.59
    0.00 0.00 0.00 247.79
    Closed P/L: 247.79
    Open Trades:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Price Commission Taxes Swap Profit
    1237787 2007.11.09 18:19 sell 0.10 audusd 0.9117 0.9170 0.9107 0.9130 0.00 0.00 0.00 -13.00
    1238516 2007.11.09 18:49 sell 0.10 audusd 0.9130 0.9170 0.9120 0.9130 0.00 0.00 0.00 0.00
    0.00 0.00 0.00 -13.00
    Floating P/L: -13.00
    Working Orders:
    Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Market Price
    No transactions

    Summary:
    Deposit/Withdrawal: 103.40 Credit Facility: 0.00
    Closed Trade P/L: 247.79 Floating P/L: -13.00 Margin: 36.49
    Balance: 351.73 Equity: 338.73 Free Margin: 302.24
    wah...bro ammal banyak untung
    tahniah...
    begini lah cara main forex... tak tamaksm_cool
    sy bangga nganu brosm_win sm_win

  12. #12
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mokh997 View Post
    bro candle tu nak tgk kt tf30 ke atas bawah dia
    ni sefaham aku
    cek tf4 daily untuk tgk arah market
    untuk masuk tgk tf1 kalau kua dua candle sama warna tgk plak kat tf 30
    tgk pergerakan market
    klau tf1h bg isyarat buy tgk tf30 bila pergerakan kt bwh candle je masuk
    kalau tf1h bg isyarat sell tgk tf30 bila pergerakan diatas candle je masuk
    betul tk bro ape yg aku faham ni
    betul juga tu bro..terima kasih atas komen anda.

  13. #13
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rizam000 View Post
    wah...bro ammal banyak untung
    tahniah...
    begini lah cara main forex... tak tamaksm_cool
    sy bangga nganu brosm_win sm_win
    alhamdulillah..rezeki,.baru nak dapat dia punya umphhh...

  14. #14
    In Profit Ejal_Kronik's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Old Trafford + Putrajaya + Klate
    Posts
    119
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alhamdulillah..ada gak owang y baik cam bro..sanggp share ilmu ni pada nubi seperti aku..hehe..insyallah...aku pun teringin nak mencuba cara ni...hope y baik di balas baik..heheh..

  15. #15
    Bullish aku_si_dewi's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    95
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hi ammal...

    ni ammal yg ajar aku_si_dewi dlm CARI FORUM tu ker?...

    kalau ni ammal yg =, dewi belajar dr ammal from this forum jer la..ok?sm_rolleye

    dewi, pakai indi dari kuasaforex. what do u think bout that? dewi tak berapa faham about ema5, ema8..and soooooo many2 things lagi..sebab tu dewi perlu sgt coach. nasib baik ammal recommendkan fxmalay, yg menyebabkn dewi jumpa forum ni. sebab kalau kuasaforex, takder forum mcm ni. apa2 masalah yg dewi face, tak dapat nak bertanya directly. kalau emailkan pada admin diorang, autoreponder yg reply, itu tak membantu langsung.

    lagi satu, ammal ada member (atau sesiapa yg ammal kenal dlm forum ni)..yg dok kat kuching,swak? bleh jugak dewi blaja face to face from tht person. jeles jugak ngn all forumers dlm forum ni yg bleh attend seminar&personal coaching from among u guys...
    sm_rolleye sm_rolleye

Page 1 of 22 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us