BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 22 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 323

Thread: Masalah dan Persoalan: Beginner Trader

  1. #1
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah dan Persoalan: Beginner Trader

    To Tuan support fxegypt or sesiapa kat sini;

    Tolong...! aku pengguna baru kat fxegpyt ni, x faham la macam mana nak trade. Sebelum ni aku guna *********. Aku dah daftar buka demo account & dah download MetaTrader. Masalahnya, bila aku tekan bid @ ask harga kat platform meta trader tu, x keluar apa pun?? macam mana nak trade ni?? lepas tu, kat display mana yg tunjuk account aku?

  2. #2
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    To Tuan support fxegypt or sesiapa kat sini;

    Tolong...! aku pengguna baru kat fxegpyt ni, x faham la macam mana nak trade. Sebelum ni aku guna *********. Aku dah daftar buka demo account & dah download MetaTrader. Masalahnya, bila aku tekan bid @ ask harga kat platform meta trader tu, x keluar apa pun?? macam mana nak trade ni?? lepas tu, kat display mana yg tunjuk account aku?
    Dapatkan User Guide metatrader disini
    Last edited by suremasyuq; 06-20-2008 at 09:38 AM.

  3. #3
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Tanda signal arrow pips untung/rugi

    Saya pengguna bar metatrader,
    Setelah mencuba membuat trading di platform metatrader, saya dapati tiada tanda signal 'arrow' bilangan pip yang menunjukkan ke atas/bawah (untung/rugi) semasa open. Bagaimana caranya untuk menghasilkan signal tersebut?

  4. #4
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    klik kanan kat trade position, pastu choose profit as point
    nanti anda dapat bilangan pips samaada +/-

  5. #5
    In Profit braveheart's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih pemuda!
    Lagi satu la, ada x signal Segitiga warna hijau & merah yg menunjukkan untung/rugi? klau ada, kat mana nak buat?

  6. #6
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by braveheart View Post
    To Tuan support fxegypt or sesiapa kat sini;

    Tolong...! aku pengguna baru kat fxegpyt ni, x faham la macam mana nak trade. Sebelum ni aku guna *********. Aku dah daftar buka demo account & dah download MetaTrader. Masalahnya, bila aku tekan bid @ ask harga kat platform meta trader tu, x keluar apa pun?? macam mana nak trade ni?? lepas tu, kat display mana yg tunjuk account aku?
    Hehehee.. bro.. TRY and ERROR pon boleh.. lagi senang paham.. ada "demo" pakai sebaik mungkin

    hehee.. simple question.. x pon ko p kelas sureheboh tuh..

    dea ada ajar camne nak pakai metatrader lebih detail.. kalau malas baca ebook yg admin kasi tuh laa kan..

    actually aku belajar mv dan metatrader semua try and error.. sm_smile

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Bagaimana kalau saya rugi?

    Bagaimana kalau saya rugi?

    Kena bayar utang ke?

    Kalau deposit lagi duit boleh ke dpt laverage?

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Mengikut apa yang aku paham, kat broker ni, ko tak boleh rugi lebih daripada duit yang ko ada dalam account, kiranya ko takkan berhutang. Sila betulkan kalau salah.

    Err, rasanya ko post kat salah thread ni.

  9. #9
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yes, anda tidak boleh rugi lebih daripada apa yang anda ada walaupun dengan leverage.Anyway, salah room lar ni..
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tool Bar

    Tuan Admin,

    Tool bar tak update ke? Tool bar saya masih menunjukkan tarikh 22/06/2007.

    sm_smile

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by FXM Teacher View Post
    yes, anda tidak boleh rugi lebih daripada apa yang anda ada walaupun dengan leverage.Anyway, salah room lar ni..
    aa la.. masuk ari2 pun x prasan la.. he he.. dah lame tatap2 forum ni baru tau.....toothy9

  12. #12
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    321
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    leverage tu camner? 1:100, 1:200 n 1:500?
    jumlah modal bahagi ratio tu ker?

  13. #13
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by vaksin View Post
    leverage tu camner? 1:100, 1:200 n 1:500?
    jumlah modal bahagi ratio tu ker?
    Sila rujuk di ruang 'Panduan Anda'

    Dan sila lakukan carian dan baca tajuk thread terlebih dahulu sebelum mengutarakan soalan.

    Sila baca peraturan forum.

    Terima kasih

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    20
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default on the spot value?

    Salam
    Saya ingin tahu samada fxmalay mengikut syariat Islam. Kita tahu hukumnya harus tp atas syarat seperti bukan forward value(tp on the spot value), tiada rollover interest dan sbgnya. Boleh perjelaskan?

  15. #15
    Intraday Master Admin FXMalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    326
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.280
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by mr_azad View Post
    Salam
    Saya ingin tahu samada fxmalay mengikut syariat Islam. Kita tahu hukumnya harus tp atas syarat seperti bukan forward value(tp on the spot value), tiada rollover interest dan sbgnya. Boleh perjelaskan?
    Awal2 lagi telah diberitahu ISLAMIC ACCOUNT

    Bila disebut sebagai ISLAMIC ACCOUNT

    1- Tiada SWAP
    2- Tiada Interest
    3- SPOT VALUE ( mengenai spot value dan forward value, perlu dipahami termebih dahulu kerana ramai yg tidak paham)

Page 1 of 22 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us