FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 61 to 73 of 73

Thread: Akaun budak baru belajar.

  1. #61
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Iyerlah... kena banyak sabar & teruskan belajar. Create yr own strategy, test it, improve it, kaji, gali, cangkul, cari sampai jumpa. Rezeki Allah dah tentukan, kalau tak awal, akhirnya berjaya juga. Memang ambik masa untuk merasai keuntungan forex ni... aku pun tahap baru lepas siksa jer, itu pun 3 tahun mendemo... lain lah kalau genius mcm master2 yg lain tu.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  2. #62
    In Profit 3extremepips's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    225
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by hatisenang View Post
    Iyerlah... kena banyak sabar & teruskan belajar. Create yr own strategy, test it, improve it, kaji, gali, cangkul, cari sampai jumpa. Rezeki Allah dah tentukan, kalau tak awal, akhirnya berjaya juga. Memang ambik masa untuk merasai keuntungan forex ni... aku pun tahap baru lepas siksa jer, itu pun 3 tahun mendemo... lain lah kalau genius mcm master2 yg lain tu.
    salute kat u bro... yeahh good luck mate
    Start All Over Again

  3. #63
    Piplet
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default saper bleh bantu.....

    uhuhuhu
    sori bro2 sekalian
    sori kaco
    mcm mcm mana nak buat aku pahm?
    aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
    aper kena?

  4. #64
    Market Maker bitter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,234
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by manrawa View Post
    uhuhuhu
    sori bro2 sekalian
    sori kaco
    mcm mcm mana nak buat aku pahm?
    aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
    aper kena?
    bro boleh try usha thread dr http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=22905.
    ne bukan kuasa forex. ini duniafx modified.
    lgpon bnyk pertolongan ley dpt kat situ
    "Masih banyak yang perlu diketahui , dipelajari , difahami dan diamalkan."

  5. #65
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by manrawa View Post
    uhuhuhu
    sori bro2 sekalian
    sori kaco
    mcm mcm mana nak buat aku pahm?
    aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
    aper kena?
    trade forex bukan setakat pakai sistem atau teknik saja,
    money management kena jaga,
    strategi kena ada,
    pastu bergantung kepada style trading dan pengetahuan kita jugak.
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #66
    In Profit great0ne's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    lembangan maliau - banjaran crocker
    Posts
    115
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    trade forex bukan setakat pakai sistem atau teknik saja,
    money management kena jaga,
    strategi kena ada,
    pastu bergantung kepada style trading dan pengetahuan kita jugak.
    betul... istimewa buat diri aku sendiri... nak bagi ingat dan faham betul-betul ayat tu....
    --------------------------------------
    disiplin + mm = sm_win

    panjatkanlah kesyukuran dengan rezeki yang dilimpahkan-Nya...

  7. #67
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by great0ne View Post
    betul... istimewa buat diri aku sendiri... nak bagi ingat dan faham betul-betul ayat tu....
    kau tampal kat komputer kau tu..
    sebelum bukak position ke aper..
    kau cek satu2..
    pastu baru terjah..

    aku pun kekadang terjah dulu baru cek
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  8. #68
    In Profit
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kayaknya buat newbie harus buka account demo dulu deh
    jangan buka live..bisa amblas tuh modal.
    ati-ati ja.
    neh bisnis penuh resiko.

  9. #69
    Piplet
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pon baru je join,
    harap dpt tunjuk ajar korang,

    ade tulis skit2 dlm blog, baru je mule tulis,
    tlg2 r comen ke ape,
    Last edited by nonamer; 03-09-2009 at 10:44 AM.

  10. #70
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,025
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    kau tampal kat komputer kau tu..
    sebelum bukak position ke aper..
    kau cek satu2..
    pastu baru terjah..

    aku pun kekadang terjah dulu baru cek
    cam bro flizzoe ni terjah x cek pown x pa... sebab dah memg leh profit...

  11. #71
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,456
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pun baru belajar,,belajar buat profit pulak., buat S.O memang dah pandai .
    " Belajar dan kuasai forex " ... 014- 3801444



    LEARNED AND CONQUERED
    CEKLI - FXSNIPER

  12. #72
    Piplet denai9's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Baru belajar gak....

    saya newbie gak..
    kalau ade senior2 yg nak tlg ajar n share ilmu PM la...
    xpn ym:emailymee, skype: denai9..

    anyway, hepi trading guys....alop2
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails test.jpg   test2.jpg  

  13. #73
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,160
    Thanks
    202
    Thanked 415 Times in 290 Posts

    Default


Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us