BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8388$1.8957

View Poll Results: Apa pendapat anda mengenai account ini?

Voters
9. You may not vote on this poll
  • 1- Account ini sedang mencari Margin Call (MC)

    3 33.33%
  • 2- Account ini masih tercari2 halatuju-kabur

    3 33.33%
  • 3- Account ini perlu diberi nafas baru (tambah deposit)

    0 0%
  • 4- Semua diatas.. Gilas ko ni..Trade betul2..! Jangan main2.! :

    3 33.33%
Page 1 of 9 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 125

Thread: Jurnal Dari Gdien

  1. #1
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Jurnal Dari Gdien

    Salamz semua,

    Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
    Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
    Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
    Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
    dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

    Nah ini butiran account micro patik..

    Login: 35099
    Investor password: Xq6QguF
    Last edited by Gdien; 11-01-2007 at 07:10 AM.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  2. #2
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Go..Go..Go.. Bro Gdien,
    Gua support lu.. sm_cool sm_cool

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    Salamz semua,

    Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
    Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
    Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
    Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
    dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

    Nah ini butiran account micro patik..

    Login: ***
    Investor password: ***

    *** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2008. tunggu bulan depanlah yek..
    2008? aduss setahun lagi nun...kekekeke btw see ya next month

  4. #4
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    Salamz semua,

    Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
    Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
    Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
    Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
    dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

    Nah ini butiran account micro patik..

    Login: ***
    Investor password: ***

    *** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2008. tunggu bulan depanlah yek..

    memang lama giler la nak tunggu ko trade ni..uuhhuhuhu

  5. #5
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eh..silap lah pulak... 1NOV 2007 lah...sorry..sorry.
    ok dah adjust dah..
    Last edited by Gdien; 10-21-2007 at 01:30 PM.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  6. #6
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Dear Gdien,

    Very good effort...we wish u a good and happy trading.

    Thanks

  7. #7
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default go go gdien go..

    Cayalah gdien.....

    takde la aku terasa keseorangan selepas ini...dah ada geng bukan jurnal jugak...tapi pandai ko yer..bukak jurnal skung..start 1 nov..buat org ternanti2 je....jadi jgn tak jadi...

    wish u gud luck...

    p/s: dah bukak jurnal ko sendiri..jgn la lupa jenguk jurnal aku sama..hehehe
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  8. #8
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    Cayalah gdien.....

    takde la aku terasa keseorangan selepas ini...dah ada geng bukan jurnal jugak...tapi pandai ko yer..bukak jurnal skung..start 1 nov..buat org ternanti2 je....jadi jgn tak jadi...

    wish u gud luck...

    p/s: dah bukak jurnal ko sendiri..jgn la lupa jenguk jurnal aku sama..hehehe

    heheeh..kasi suspen pada semua org.

    p/s: takleh cakap lebih2 tatkala trade belum bermula..nanti dikatakan 'lebih pisau dari buah mangga'..kuikui. Nantikan kemunculan.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  9. #9
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    314
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku nyer dah start..
    bulan 9 aritu..klu nk tgk nanti aku post lah...
    buka la posting baru yg xleh reply..
    masukkan journal2

  10. #10
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    dup dap dup dap..bedebar juga nak layan jurnal ni.. rasa cam berada ditengah stadium bola dengan disaksikan ramai orang..
    Ape2 pun aku dah taruk no acc dan investor password. cuma modal tak dimasukkan lagi..
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  11. #11
    In Profit citajaya's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bandar Jengka, Pahang, Malaysia
    Posts
    153
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    Salamz semua,

    Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
    Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
    Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
    Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
    dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

    Nah ini butiran account micro patik..

    Login: 35099
    Investor password: Xq6QguF


    *** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2007. tunggu bulan depanlah yek..
    Hehehe...

    Tahniah bos...

    Terkene gak aku, td aku lum baca abis, aku masuk je no kau tu

    tengok2 ada 100... baca2 smula, rupanya... tahun depan bru nak mula... heheheh.

    Tahniah skali lagi.
    baby "Tidak Saya Tahu, Saya Mampu Atau Tidak Melakukannya, Selagi... Saya Tidak Mencubanya" baby

  12. #12
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    dup dap dup dap..bedebar juga nak layan jurnal ni.. rasa cam berada ditengah stadium bola dengan disaksikan ramai orang..
    Ape2 pun aku dah taruk no acc dan investor password. cuma modal tak dimasukkan lagi..
    go go gdien go...

    cayolah.....minggu depan 1 nov tu hari rabu...apa kata ko mulakan 30hb oct...hari isnin...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  13. #13
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    go go gdien go...

    cayolah.....minggu depan 1 nov tu hari rabu...apa kata ko mulakan 30hb oct...hari isnin...
    huh..ade cadangan anjak kedepan lah pulak.., macam tak sabar jer nak tengok aku trade.. . Apa2pun aku tetap start pada 1 hb nov-khamis.(bukan rabu yea)
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  14. #14
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    huh..ade cadangan anjak kedepan lah pulak.., macam tak sabar jer nak tengok aku trade.. . Apa2pun aku tetap start pada 1 hb nov-khamis.(bukan rabu yea)
    eceh...silap tgk kalender plak....baik ko punya timing...jumaat tu NFP lak tu....
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  15. #15
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    eceh...silap tgk kalender plak....baik ko punya timing...jumaat tu NFP lak tu....
    a'a..kebetulan lah pulak.. mintak2 takde urusan yg boleh menghalang untukku melayan NFP.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

Page 1 of 9 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us