FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49

Thread: Pelombong-pelombong EMAS / GOLD

  1. #31
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mzi04 View Post


    Gold ni macam naik jauh lagi...tapi minggu ni kenaikan agak tinggi, mungkin turun dulu sebelum naik semula...
    Tapi yang tak bestnya Buletin Utama TV3 malam ni keluarkan news yg kurang menyenangkan kepada online gold trader....
    Itu la .. rasanya GOLD akan naik lagi .. tapi hari ini ada turun sedikit cuma masih lagi floating .. nak lock margin rasanya belum sesuai kot .. Saya jangkakan harga GOLD bergerak laju ke atas dipertengahan tahun ini namun untuk bulan Mac, April dan Mei ianya akan bergerak perlahan-lahan menuju harga maksimum. Menjelang NZP minggu ini mungkin akan ada sedikit kejatuhan GOLD. Err ..semalam berita TV3/4 citer apa bro mzi04?

  2. #32
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    yang berita tu berkaitan jugak ke yg trade guna meta trader?
    Kalau berita mengenai jualan GOLD secara online di internet rasanya kebanyakan yang saya lihat menjual emas daripada Public GOLD atau Maybank punya GOLD .. tatau la kalau itu pun HARAM juga ..

  3. #33
    Elder Analyst
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    597
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Itu la .. rasanya GOLD akan naik lagi .. tapi hari ini ada turun sedikit cuma masih lagi floating .. nak lock margin rasanya belum sesuai kot .. Saya jangkakan harga GOLD bergerak laju ke atas dipertengahan tahun ini namun untuk bulan Mac, April dan Mei ianya akan bergerak perlahan-lahan menuju harga maksimum. Menjelang NZP minggu ini mungkin akan ada sedikit kejatuhan GOLD. Err ..semalam berita TV3/4 citer apa bro mzi04?
    Lum kata haram lagi...tapi urusniaga online gold boleh mengugat kestabilan pasaran gold...Awang Adek cakap ler...cam dh beri hint jer hehehehehe.... apa2 layan jer dulu...

  4. #34
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Hari ini GOLD mencapai paras tertingginya untuk tahun 2012 diparas 1790.30 sebelum menjunam ke paras 1707.05 ketika saya sedang bersantai menonton TV .. Alhamdullilah akaun saya yang floating dari minggu lepas telah pun mendapat profit hampir USD4 setiap akaun. Sebenarnya boleh dapat lebih tapi sebab tak setkan trailing dan bila monitor dah terlepas terjunan bebas GOLD maka tak dapat la nak profit lebih besar.

  5. #35
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Saya ada post mengenai GOLD yang terus jatuh mencecah 1688.10 semalam tetapi oleh kerana ada masalah dengan database post tersebut tidak dapat disiarkan. Malam nie cuba lagi untuk post sesuatu di jurnal saya ini. Harga GOLD berlegar-legar di 1694.40 dan mencecah 1724.80 paras tertinggi ketika ini. Saya jangka GOLD akan kembali kepada harganya diawal minggu ini sekitar 1760 - 1790.

  6. #36
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,946
    Thanks
    176
    Thanked 409 Times in 285 Posts

    Default

    mantap ni..dh blh buy ke?ke tgh retrace kebawah lg?

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Saya ada post mengenai GOLD yang terus jatuh mencecah 1688.10 semalam tetapi oleh kerana ada masalah dengan database post tersebut tidak dapat disiarkan. Malam nie cuba lagi untuk post sesuatu di jurnal saya ini. Harga GOLD berlegar-legar di 1694.40 dan mencecah 1724.80 paras tertinggi ketika ini. Saya jangka GOLD akan kembali kepada harganya diawal minggu ini sekitar 1760 - 1790.

  7. #37
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Kalau ikutkan signal SK3 yang saya pakai Patern adalah D atau Expect LONG .. Pagi nie saya dah pun BUY. Cuma hari ini kalau tak silap ada NFP, kalau taknak masuk market pun tidak mengapa.

  8. #38
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Kalau ikutkan signal SK3 yang saya pakai Patern adalah D atau Expect LONG .. Pagi nie saya dah pun BUY. Cuma hari ini kalau tak silap ada NFP, kalau taknak masuk market pun tidak mengapa.
    NFP bukan minggu depan eh? hehehehe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  9. #39
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,946
    Thanks
    176
    Thanked 409 Times in 285 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    NFP bukan minggu depan eh? hehehehe
    a'a mggu dpn..kt FF mggu ni xde nfp.slmt sket mlm ni blh trade dgn tenang

  10. #40
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Ye la .. Minggu depan NFP .. ingatkan minggu pertama setiap bulan ada NFP .. nampaknya bulan nie minggu kedua baru NFP .. malam nie boleh la trade lagi .. Position yang ada semuanya BUY. Kalau GOLD jatuh memang standby untuk BUY lagi. InsyaAllah hari Isnin pagi GOLD akan melonjak naik semula.

  11. #41
    Piplet
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Ye la .. Minggu depan NFP .. ingatkan minggu pertama setiap bulan ada NFP .. nampaknya bulan nie minggu kedua baru NFP .. malam nie boleh la trade lagi .. Position yang ada semuanya BUY. Kalau GOLD jatuh memang standby untuk BUY lagi. InsyaAllah hari Isnin pagi GOLD akan melonjak naik semula.
    brapa spread fxop

  12. #42
    Bullish
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    54
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BudakSelangor View Post
    Ye la .. Minggu depan NFP .. ingatkan minggu pertama setiap bulan ada NFP .. nampaknya bulan nie minggu kedua baru NFP .. malam nie boleh la trade lagi .. Position yang ada semuanya BUY. Kalau GOLD jatuh memang standby untuk BUY lagi. InsyaAllah hari Isnin pagi GOLD akan melonjak naik semula.
    pakcik kayoooo hehehe. Kalau gold melonjak, GU biasanya akan follow kan. Harap2 lah

  13. #43
    Bullish mfs's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    44
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kuatkan azam tekadkan semangat..terus mengali

  14. #44
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by S.Y.E.D View Post
    brapa spread fxop
    100 bro .. tapi dalam gandaan 5 .. 3 kali gerak sudah boleh dapat untung. Naik dan turun GOLD tidak sehebat pair matawang .. pelan2 kayuh ..janji dapat untung.

  15. #45
    Bullish BudakSelangor's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    89
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    pakcik kayoooo hehehe. Kalau gold melonjak, GU biasanya akan follow kan. Harap2 lah
    Hari ini nampaknya GOLD cuba nak pecahkan rekod kejatuhan minggu lepas 1688.10 tetapi setakat ini hanya mencecah 1694.35 sahaja. Jika GOLD tidak melepasi 1688.10 ada harapan GOLD untuk naik semula ke paras tertinggi tahun ini iaitu 1790. Mulai esok saya akan biarkan ketujuh-tujuh akaun yang ada OP BUY 0.15 lot floating kerana berada diluar kawasan yang mempunyai internet coverage. InsyaAllah bila kebali nanti semua dah ada profit.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us