FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36

Thread: MT4 Platform and Bandwidth Usage

  1. #31
    Market Maker cool user
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    9,883
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    6.020
    Thanks
    322
    Thanked 266 Times in 231 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 4EverMaAT View Post
    I'm not sure what type of computers you are using, but a basic dual core laptop or even pentium 4 laptop can handle several mt4 terminals at once. Not sure how many indicators you have on at once. But dual core is better if you can manage it. I would be using either windows XP or windows 7. With 2GB ram, you should be fine. I assume that you use your laptop primarily for trading.

    You guys talk as if you have Pentium III laptop. I leave my laptops on 24/7 and they last for years at a time.
    If you can running few platform at the time,and your computer still running fast,i just make conclusipon if use few platform also depending with computer quality also,but in my experience use old computer,if i use comlicated indicator can affected to performace computer,often get platform not responding

  2. #32
    Elder Analyst
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    521
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    49.060
    Thanks
    7
    Thanked 14 Times in 13 Posts

    Default

    i think its matter of ur usage of instrument and charts but mostly 8 to 10 gb pr month is more than enough.

  3. #33
    XDLOVERS
    Guest

    Default

    I THINK IT CAN WITH LOWBANDWITH ! 50mb per day is enough !!! you must beeh have a monthly pack of 2gb and more if you trade 24 hours !

  4. The Following User Says Thank You to XDLOVERS For This Useful Post:

    pedrosa (07-20-2012)

  5. #34
    Bullish
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    34
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.440
    Thanks
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MorePips View Post
    I have been running 7 mt4 platforms on my home computer, on seven different broker demo accounts. I have satellite high-speed internet with bandwidth usage limitations. Before I downloaded the platforms, I was at about 50% of my allowed bandwidth usage, but it has steadily increased until now I'm at 83% and have already received a warning that I'm approaching my threshold, which I knew. My question: Is just having this many platforms running the cause of my increasing bandwidth usage? from what I've read the MT4 platform does not sue that much bandwidth. But at this rate, I'm going to have to do something soon to keep from going over my limit. I would hate to have to take the platforms off. In fact, though, I've already taken four of them off to see if this would help.

    Anyone have any comments or suggestions?
    I am surprised to hear this. I am using multiple platforms most of the time and using many indicators at a time. None of the platform takes more then 10 mb a day. I do trade for quite a long time every day. I have a limited bandwidth each money, but using mt4 didn't created problem in maintaining bandwidth.

  6. #35
    Market Maker
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    2,069
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    7.110
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 8 Posts

    Default

    i think internet bandwith usage for mt4 is very litle, in indonesia i just use data usage 500mb / mont enough for my mt4 allways online with my PDA phone.

  7. #36
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Ivory Coast, Abidjan
    Posts
    431
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.420
    Thanks
    40
    Thanked 33 Times in 29 Posts

    Default

    is it any use running up to 7 platforms ? just keep the best platform and the best trade performing site. I don't think you can follow 7 platforms from your computer. If your goal is to earn more, so can go with top too platform and earn as much.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us