FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 16 to 30 of 104

Thread: My Journal GBP/JPY

  1. #16
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Perubahan sedikit

    satu dah TP kat 40 pips. Skg ni tinggal 1.
    Kalau TL merah break saya akan ubah TP (yang Buy pagi tadi ke TP=0) dan set Sell di DP. Mcm tu boleh x? Mcm mana nak tengok sebenarnya price action ni ya? Minta tunjuk ajar KISS.

    Last edited by MySonAtiff; 07-21-2010 at 01:06 PM.


    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

  2. #17
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    SL lagi,,, di mana silapnya. Yuran 5k.


    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

  3. #18
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MySonAtiff View Post
    SL lagi,,, di mana silapnya. Yuran 5k.
    Better u rujuk semula kat tempat u belajar, yuran 5k tak berbaloi jika u masih ragu-ragu atau tadak confident dengan ilmu yang diberi. kebiasaanya mesti ada online coaching dengan jumlah yuran yang besar..

  4. #19
    In Profit kumizan's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MySonAtiff View Post
    SL lagi,,, di mana silapnya. Yuran 5k.
    Bro, tgk bro show 1H chart, elok kalo tgk high timeframe gak,
    Kalo guna stop loss takleh tinggi sgt, bila guna SL kena seimbangkan dengan TP ratio . Lagi pun biasa la loss tu, cuma macam mana nak minimize kan loss tu.

    Saya pun pening, Orang kata price ranging 80% sepanjang masa. Sebenarnya price ranging dengan trending 100% sepanjang masa bergantung kat masa kita dok
    Perjalanan mencari 10 tahun berforex

  5. #20
    Market Maker mohd rohmatullah bin isma's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    alor star / putrajaya
    Posts
    1,171
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MySonAtiff View Post
    SL lagi,,, di mana silapnya. Yuran 5k.
    salam bro. mak aih..5k tu... kalau 5kupang tak laa heran..baik..bro suruh siapa pengajar tu turun ilmu sampai profit.. selagi tak profit ..jgn ambik 5k tu..
    belajar takat bagi ilmu, lepas tangan..naya org..
    last last sl lost yang dok dapat..
    5k tu ..apa skadule yang diajar? boleh bro nyatakan..
    PETUA KEKAL PROFIT :
    KALAU DAH PROFIT 20-30 PIP/hari.. SHUT DOWN KOMPUTER..CABUT PLUG ELEKTRIK KOMPUTER.. SEMBUNYI MODEM..LEPAS TU LAYAN FAMILI ATAU GI JALAN JALAN ..DLL

  6. #21
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Agaknya 5K tu 'yuran' TT bukak akaun ECN kot.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  7. #22
    Intraday Master nubiz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    somewhere, cheras.
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Agaknya 5K tu 'yuran' TT bukak akaun ECN kot.
    statement ni saya setuju... agaknya la.. modal trade dia... huhuhuhu.... kalo trade belom cukop tahun... layan demo dulula.... takde rugi nya...

    kalo dah kompiden, yakin ngan ilmu dan diri sendiri... modal 5 doler pun mau bole jadik 5k...
    hmmm.... tak gitu abg L2B?
    Trade komoditi Emas & Perak bersama IPLWealth.com, dengan hanya 5 spread+3 komisyen dan platform mesra pengguna,urusniaga menjadi mudah..
    IPLWealth Introducer : KL-Cheras (Bdr Tun Razak, Bdr Sri Permaisuri) | Nubiz : 019-6936120 (sms) | YM : [email protected]

    "a fisherman see other fisherman from afar"... Gordon Gekko

  8. #23
    In Profit kumizan's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    225
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nubiz View Post
    statement ni saya setuju... agaknya la.. modal trade dia... huhuhuhu.... kalo trade belom cukop tahun... layan demo dulula.... takde rugi nya...

    kalo dah kompiden, yakin ngan ilmu dan diri sendiri... modal 5 doler pun mau bole jadik 5k...
    hmmm.... tak gitu abg L2B?
    Kalo tu yuran bukak akaun ECN seram. Aku pun nak bayar yuran gak la 1000 sen ajela sebulan untuk belajar trade
    Perjalanan mencari 10 tahun berforex

  9. #24
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb Masih belajar...

    Salam semua,,,
    Tq Semua: sebab bagi Respond walaupun saya cuma seciput Newbie je kat sini.

    5k tu yuran belajar je...

    Bukan yuran bukak akaun, yuran ambil ilmu je.

    Walau apa pun saya akan terus posting signal2 yang mana menurut Guru saya adalah signal untuk OP di Jurnal trade ni. Harap ada yang dapat bantu bagi komen selain Guru saya yang mcm biskut Chipsmore...



    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

  10. #25
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default My Buy Post for Today



    Hari ini dah set Buy di DP dan masih dalam posisi skg.
    TP 50 pips.
    SL 100 pips.


    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

  11. #26
    Intraday Master nubiz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    somewhere, cheras.
    Posts
    472
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MySonAtiff View Post
    Salam semua,,,
    Tq Semua: sebab bagi Respond walaupun saya cuma seciput Newbie je kat sini.

    5k tu yuran belajar je...

    Bukan yuran bukak akaun, yuran ambil ilmu je.

    Walau apa pun saya akan terus posting signal2 yang mana menurut Guru saya adalah signal untuk OP di Jurnal trade ni. Harap ada yang dapat bantu bagi komen selain Guru saya yang mcm biskut Chipsmore...

    gelllleerrrr.... mahal yuran nyaaaa.... harap2, ianya berbaloi...
    tapi ramai traders yg sukses hanya dgn info2 & ilmu free je yg byk kat internet nih...
    Trade komoditi Emas & Perak bersama IPLWealth.com, dengan hanya 5 spread+3 komisyen dan platform mesra pengguna,urusniaga menjadi mudah..
    IPLWealth Introducer : KL-Cheras (Bdr Tun Razak, Bdr Sri Permaisuri) | Nubiz : 019-6936120 (sms) | YM : [email protected]

    "a fisherman see other fisherman from afar"... Gordon Gekko

  12. #27
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    pergh .. 5k yuran belajar ...kalau loss jugak kena mintak kat tok guru tu ajar sampai tak loss ... sbb tak baloi 5k setakat signal .. kena tau gak apa rahsia2 yg ada dlm pergerakan market ... bla bla bla ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  13. #28
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Alhamdulillah,,,

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    pergh .. 5k yuran belajar ...kalau loss jugak kena mintak kat tok guru tu ajar sampai tak loss ... sbb tak baloi 5k setakat signal .. kena tau gak apa rahsia2 yg ada dlm pergerakan market ... bla bla bla ...
    Tu pasal, kalau TP Alhamdulillah.
    Yang xtahan tu syaratnya SL150.
    Buat masa ni akaun saya masih turun naik.
    Susah nak stabil profit...

    Alhamdulillah, hari ni TP50.

    == Mungkin angan2, tapi kalau ikut pelajaran saya yang seciput GJ mungkin boleh capai 133.960. Saya dah close trade, cuma memerhatikan shj.
    Last edited by MySonAtiff; 07-23-2010 at 09:27 AM.


    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

  14. #29
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.360
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MySonAtiff View Post
    Tu pasal, kalau TP Alhamdulillah.
    Yang xtahan tu syaratnya SL150.
    Buat masa ni akaun saya masih turun naik.
    Susah nak stabil profit...

    Alhamdulillah, hari ni TP50.

    == Mungkin angan2, tapi kalau ikut pelajaran saya yang seciput GJ mungkin boleh capai 133.960. Saya dah close trade, cuma memerhatikan shj.
    Hah, kan bagus bila u set tp kecil. Senang hit TP dan hati sentiasa senang.
    Good trade..

  15. #30
    Bullish MySonAtiff's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    K14, Universiti Putra, Serdang
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Orang makan besar...

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Hah, kan bagus bila u set tp kecil. Senang hit TP dan hati sentiasa senang.
    Good trade..
    TQ3.
    Hihi,,, mcm tu lah.
    Betul kata kawan2 Otai FX ni.
    Mana2 shj kata "jgn tamak".

    Close semua OP minggu ni.
    Tunggu minggu depan
    dengan peluang2 yang lebih cerah.


    "Never give up. Try and keep your buildings straight. And don't do a plain blue sky."

    Masih belajar: Baca page 1 kenapa Jurnal ni wujud.

Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us