FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

View Poll Results: adakah thread ni membantu anda

Voters
336. You may not vote on this poll
  • bagus

    167 49.70%
  • memberi faedah

    100 29.76%
  • agak celaru

    44 13.10%
  • langsung tak memberi faedah

    25 7.44%
Page 3 of 128 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast
Results 31 to 45 of 1919

Thread: untuk penguna kuasaforex

  1. #31
    In Profit rizam000's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Kuasa Forex...

    Sebenarnya Saya Bukan Nak Riak Di Atas Apa Yg Saya Pose Dalam Forex Ni.. Tapi Sekadar Ingin Berkongsi Pengalaman Ngan Anda Semua..
    Last edited by rizam000; 10-31-2007 at 03:23 AM.

  2. #32
    Bullish anajib's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    56
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bro rizam, awat kecik sgt statement tuh? tk nampak la profit bro..

  3. #33
    Elder Analyst mokh997's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    KOTA KINABALU SABAH
    Posts
    586
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Laptop Dia Ade Masalah Nak Anta Ke Kedai Lambat Plak Tunggu Warranty
    Tp Tk Pe Nanti Dia Akan Hanta Yan Bagak
    REZEKI YANG HALAL DARI SUMBER YANG HALAL AKAN MEMBAWA BERKAT BERPANJANGAN

    http://fxopen.com?agent=275642


    utkk pemilik saga blm area sabah, pm aku utk join kelab prosboc.

    bagi yg kontraktor tgh mencari projek aku boleh tolong carikan, insyaallah ada projek kalau dh rezeki korang

    tidak ada kejayaan mampu di gapai bersendirian.
    utamakan prinsip hati gajah sama di lapah hati nyamuk sama di cicah.

  4. #34
    Bullish anajib's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    56
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    Assalamualaikum,
    saya baru mencuba KF ni, tak tau la betul ke tak penerangan saya ni,
    harap bro Mokh dapat membantu,

    yang saya faham la kan untuk tengok trend market saya tgk TFH1 dan TFH4
    sama ada UT or DT, kalau nak entry saya tengok TFM1 dan M5 sebagai rujukan
    serta TF15 n TF30 untuk trend semasa.

    kalau TFH4 & TFH1 UT, tak kisah jika TFM1 & M5 DT atau UT sebab itu sebagai
    rujukan entry n close sahaja, comparekan dengan TFM15 n TFM30 sama ada UT atau DT,
    kalau kena gayanya mungkin akan dapat pips besar atau sebaliknya, bergantung
    kepada TP n SL yang anda setkan mengikut MM yang ada serta jaga emosi anda

    mungkin ini tips yang dapat membantu (kalau salah tolong betulkan)

    entry masa TFM1 n M5 dalam DT, Starlight < 0 untuk trend UT bagi TF M15,M30,H1 & H4
    close ikut TP yang ada setkan atau tengok pada Bband

    entry masa TFM1 n M5 dalam UT, Starlight > 0 untuk trend DT bagi TF M15,M30,H1 & H4
    close ikut TP yang ada setkan atau tengok pada Bband

    ini hanya berdasarkan pengamatan saya dan percubaan saya dengan EA KF nih..
    kalau ade idea atau tips lain dari kengkawan, bolehla kongsi-kongsi bersama
    saya telah menggunakan KF ni hampir 2 bulan. ada loss ada profit. masalah saya loss lebih dari profit sebab dapat 10 pip saya dah lari tp bila loss 25 pips saya tak lari Apa yg saya tengok walau saya masuk ikut tf30 ikut trend pd masa tersebut dan chck dgn tf1m, kekadang market against saya boleh jejak sampai 50 pips huhuhu.. jadi saya sebenarnya masih tak tahu bila waktu yg sesuai utk enter market. tolong!!!!

    tapi nape kalau main demo asyik profit aje????
    Last edited by learn2biz; 05-10-2010 at 08:14 AM. Reason: Merged - multiple posts in short time

  5. #35
    In Profit rizam000's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by anajib View Post
    tapi nape kalau main demo asyik profit aje????
    SORY BRO LEPTOP SAYA ADA MSLH KLU NAK SAYA LEH KASI DLM EMAIL ATAU SKYPE / YM.
    SKYPE/ YM : RIZAM000
    Last edited by rizam000; 10-31-2007 at 03:46 AM.

  6. #36
    Bullish anajib's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    56
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    entry masa TFM1 n M5 dalam DT, Starlight < 0 untuk trend UT bagi TF M15,M30,H1 & H4
    close ikut TP yang ada setkan atau tengok pada Bband

    entry masa TFM1 n M5 dalam UT, Starlight > 0 untuk trend DT bagi TF M15,M30,H1 & H4
    close ikut TP yang ada setkan atau tengok pada Bband
    errr yang ini saya x paham. tlg jelaskan lebih lanjut. tq
    Last edited by anajib; 10-31-2007 at 04:03 AM.

  7. #37
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rizam000 View Post
    Sebenarnya Saya Bukan Nak Riak Di Atas Apa Yg Saya Pose Dalam Forex Ni.. Tapi Sekadar Ingin Berkongsi Pengalaman Ngan Anda Semua..
    Bagus laa...kita sharing our experience and knowledge pasal KF nie kat sini. Kalau boleh laa...otai yg menggunakan KF berikan tunjuk ajar dan pandangan dlm memantapkan lagi penguasaan setiap traders yg menggunakan signal KF nie.

    Kekadang terfikir jugak dgn pengalaman2 yg kawan pernah lalui semenjak menggunakan signal KF, dimana account demo mengaut keuntungan berlipat ganda...tapi bila menggunakan live account...wah! tercorok markah kawan!!
    Kawan tak salahkan signal KF or even MT4, semuanya terletak pada diri sendiri..dimana kita akan cepat utk buat entry tanpa..mengkaji setiap market trend tu. Iyea laa kan! bila dah duti sendiri tu...mesti nak kaut banyak2...toothy9

    What ever pun....yg penting, kalau dah ceburi dalam bidang Forex nie..tahap kesabaran dan disiplin kena laa tahap gaban!!!...jgn kerana perubahan yg kecil dlm market trend..kita dah panas punggung...

    Anyway! to all yg menggunakan signal KF...kalau ada tips2 yg baik utk sesame kita..why not kita start share kan dlm thread nie!<<< tips utk semua..tapi keuntungan atas kebijaksanaan masing2>>> sm_win
    Last edited by bizonline; 10-31-2007 at 08:39 AM.
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  8. #38
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    FYI untuk anajib and all

    > Entry (Open Buy) untuk (UT) UpTrend (keseluruhan trend ) , bagi TF(timeframe) M1 & M5 lihat indi Starlight nilainya < 0 dan trend masa TF tu ialah DT (DownTrend) tapi bagi TF lain (M15, M30, H1 & H4) adalah dalam UT, dan untuk Close(Exit Buy) adalah sama ada anda tentukan sendiri berapa TP yang anda mahu atau lihat pada indi BBands Stop selagi tidak bertukar warna merah (DT) pada TF M30, H1 & H4 .

    > Entry (Open Sell) untuk (DT) UpTrend (keseluruhan trend ) , bagi TF(timeframe) M1 & M5 lihat indi Starlight nilainya > 0 dan trend masa TF tu ialah UT (UpTrend) tapi bagi TF lain (M15, M30, H1 & H4) adalah dalam DT, dan untuk Close(Exit Sell) adalah sama ada anda tentukan sendiri berapa TP yang anda mahu atau lihat pada indi BBands Stop selagi tidak bertukar warna biru (UT) pada TF M30, H1 & H4 .

    Harap penjelasan ini dapat membantu ...

    Memang kesabaran n disiplin tu tahap gaban la.. macam sdra bizonline cakap
    perubahan kecil tu memang akan berlaku pada TF yang kecil, tapi jika
    TF yang besar masih lagi kekal menunjukkan trend yang sama,
    Insya Allah, akan beroleh la profit tu
    Last edited by braderped; 10-31-2007 at 06:29 AM.

  9. #39
    In Profit rizam000's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Kuasa Forex...

    Quote Originally Posted by bizonline View Post
    Bagus laa...kita sharing our experience and knowledge pasal KF nie kat sini. Kalau boleh laa...otai yg menggunakan KF berikan tunjuk ajar dan pandangan dlm memantapkan lagi penguasaan setiap traders yg menggunakan signal KF nie.

    Kekadang terfikir jugak dgn pengalaman2 yg kawan pernah lalui semenjak menggunakan signal KF, dimana account demo mengaut keuntungan berlipat ganda...tapi bila menggunakan live account...wah! tercorok markah kawan!!
    Kawan tak salahkan signal KF or even MT4, semuanya terletak pada diri sendiri..dimana kita akan cepat utk buat entry tanpa..mengkaji setiap market trend tu. Iyea laa kan! bila dah duti sendiri tu...mesti nak kaut banyak2...toothy9

    What ever pun....yg penting, kalau dah ceburi dalam bidang Forex nie..tahap kesabaran dan disiplin kena laa tahap gaban!!!...jgn kerana perubahan yg kecil dlm market trend..kita dah panas punggung...

    Anyway! to all yg menggunakan signal KF...kalau ada tips2 yg baik utk sesame kita..why not kita start share kan dlm thread nie!<<< tips utk semua..tapi keuntungan atas kebijaksaan masing2>>> sm_win
    betul la ko cakap tu yg penting kita kena banyak bersabar, jgn gelojoh ,jgn tamak, dan jgn terlalu banyak masuk market...saya dulu pun camtu gak banyak yang rugi dari yg untung, tapi bila saya guna teknik kuasaforex ni, dan mengambil masa hampir 1 bulan mengkaji bende ni.. skrg baru leh rasa lega skit... apa pun kita mesti banyak berdoa kepada yg maha kuasa kerana dia saja lah yg boleh bantu kita...kuasaforex hanya sekadar penyebab jer yang lain selain banyak mengkaji kita berserah... insyaallah anda akan berjaya...sm_win sm_win
    ko ke yang kasi skype kat saya tu.. klu nak nengok satgi saya hantar dlm skype kat sini segan la nanti riak lak..hehehe
    Last edited by rizam000; 10-31-2007 at 07:01 AM.

  10. #40
    Bullish anajib's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    56
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    braderped, mekasih atas penjelasan bro. patut la saya susah nak dapat pip yg banyak sebab bila saya nk open position BUY saya akn pastikan suma TF warnanya sama. Rupanya TF1m & TF5m kena dalam DT. Begitu juga sebaliknya.

    p/s: sekejap tadi GU mencanak naik tp saya was-was nk masuk pasal dah rugi semalam tadi GU pegi 29 pip. menggigil saya. pada hal saya x masuk entry pun. adakah ini normal pada trader kecil macam saya? hehehe

  11. #41
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Again....thanks to Bro Braderped kerana berkongsi tips2 yg bernas dimana olahan dari pengalaman sendiri. Kawan pun newbie jugak dlm hal KF nie, anyway i will try to practice tips2 yg bro braderped kasi...
    So...mana2 traders yg masih ada cara tersendiri memahami signal yg diberikan oleh KF...harap dapat di olahkan disini. Jom kita tengok komuniti KF yg berjaya!!...

    p/s: bukan nak promote KF...tapi nak tengok adakah signal KF nie betul2 ada kuasa utk kita menambahkan profit setiap trade kita..

    Quote Originally Posted by rizam000 View Post
    betul la ko cakap tu yg penting kita kena banyak bersabar, jgn gelojoh ,jgn tamak, dan jgn terlalu banyak masuk market...saya dulu pun camtu gak banyak yang rugi dari yg untung, tapi bila saya guna teknik kuasaforex ni, dan mengambil masa hampir 1 bulan mengkaji bende ni.. skrg baru leh rasa lega skit... apa pun kita mesti banyak berdoa kepada yg maha kuasa kerana dia saja lah yg boleh bantu kita...kuasaforex hanya sekadar penyebab jer yang lain selain banyak mengkaji kita berserah... insyaallah anda akan berjaya...sm_win sm_win
    ko ke yang kasi skype kat saya tu.. klu nak nengok satgi saya hantar dlm skype kat sini segan la nanti riak lak..hehehe
    sm_rolleye
    Bro nizam...thanks again! harap kita dapat berkongsi tips2 yg perlu bg trader yg menggunakan signal KF nie.
    Last edited by learn2biz; 05-10-2010 at 08:14 AM. Reason: Merged - multiple posts in short time
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  12. #42
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    314
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    makai...tips nie camnerlah mau pakai..
    cam susah jer nk faham,

    tersongsang karang

  13. #43
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vaksin View Post
    makai...tips nie camnerlah mau pakai..
    cam susah jer nk faham,

    tersongsang karang
    Hihihi! bro vaksin dah senior...takkan tersongsang lagi..ajar2 laa kami yg masih setahun jagung pom lok cukup baby
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  14. #44
    In Profit rizam000's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Kuasa Forex...

    Quote Originally Posted by bizonline View Post
    sm_rolleye
    Bro nizam...thanks again! harap kita dapat berkongsi tips2 yg perlu bg trader yg menggunakan signal KF nie.
    baby sm_rolleye sm_rolleye
    boleh apa salahnya.. saya ni pun bukannya pandai sangat klu nak tips2 skit2 leh ler..klu nak yg lebih mendalam kena imfo admin KF ni la.. KF ni sbnarnya klu kita pandai nengok graf,bintang biru / merah dan tahu bila perlu masuk market insyaallah leh dapat. insyaallah kita sama2 membantu klu ada signal yg bagus..dlm ebook KF klu kita baca dengan teliti dari awal mula hingga akhir ada maksud yg tersirat dan terlalu mendalam... munkin admin KF senaja tak kasi secara terang2ngan atau sebaliknya.. cuba fahami...klu saya nak tulis kat sini munkin bro tak faham dan saya pun pening ..

  15. #45
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vaksin View Post
    makai...tips nie camnerlah mau pakai..
    cam susah jer nk faham,

    tersongsang karang
    Tips ni dari pemerhatian dan telah dicuba saya sendiri, berhasil tu memang ada, tapi saya hanya buat untuk pips yang kecil maklum la modal pun kecil jugak, tapi terpulang la pada yang lain, kalau rasa ia serasi, syukurlah... kalau tak menjadi tu, mohon maaf la yea.. lagipun saya ni newbie lagi... banyak lagi kene belajar dr otai-otai forex ni, apa-apa pun lebih elok tanya yang lebih pakar dapatkan pendapat dieorang

Page 3 of 128 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us