FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Results 1 to 10 of 10

Thread: Kepakaran berkaitan rakaman CCTV

  1. #1
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Kepakaran berkaitan rakaman CCTV

    sapa ada kepakaran berkaitan rakaman dari cctv tolong bgtau.. rumah aku baru baru kene pecah... kebetulan aku naik umah balik, umah aku dah kene pecah, org tu turun ikut tangga, aku kejar tp bila dia lepas lompat pagar aku failed.. rakaman cctv tak brapa jelas... ni lah dia.. dah bg kerja kat negara kita, tapi kutuk org sini, tapi org2x dia buat onar kat sini... kalu dapat gambarnya aku nak edarkan kat semua tempat supaya orang boleh beringat... atau pun sesapa bole bg software utk convert .irf file ke mpeg atau avi , senang sket aku nak edit atau potong yg tak berkenaan
    Last edited by supercatfx; 04-20-2010 at 07:44 AM.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Erk ... takziah bro ... mujur dia lompat pagar tak apa2kan tuan umah ...dah report polis ?
    Pasal cctv ni ... kena tunggu org yg pakar .... dah cuba tanya masa buat report kat balai ?
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tima kasih supporter

    tulah pasal.. pastu terus tepon ada ustaz ni, dia kata sib baik laaa tak terserempak masa dia baru nak kuar umah, sbb ustaz ni ckp dia ni keliling pinggang tangkal dia.. pastu kerambit ngan pisau pun ada.. huhu.. laptop dll barang yg dia masukkan dlm beg smua dpt balik sbb dia lepaskan masa kejar tu.. kalu tak ngan laptop ngan smua backup2x abis.. so skarang yg mana backup simpan tempat lain.. dan yg paling penting alhamdulillah smua tak ada apa2x.. (kalu tak org rumah yg nak naik umah tu..)

    report dah buat, salinan dr pihak pengurusan pun dah dpt.. tu yg nak mintak tolong sapa2x yg terel convert atau mahir pasal cctv tu.. tepon balik sarjan tu adeii.. mcm tak payah bgtau je... so terpaksa buat sendiri dulu utk bg clear gambar rakaman tu..

  4. #4
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Kebiasaannya bila dah ada evidence, kerja dah jadi smakin mudah. Mungkin diorang ada lain2 priority investigate yg tngah buat. So saya cadangkan terus berhubung dgn IO yang charge kes tu. Tanya status kes, tapi jangan buat spekulasi pasal rakaman tu. Tak payah nak susah2 buat siasatan sendiri. Setahu saya evidence bentuk rakaman ni kebiasaan akan dihantar ke Lab, so akan ambil masa sikit nak buat uji..

  5. #5
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Kebiasaannya bila dah ada evidence, kerja dah jadi smakin mudah. Mungkin diorang ada lain2 priority investigate yg tngah buat. So saya cadangkan terus berhubung dgn IO yang charge kes tu. Tanya status kes, tapi jangan buat spekulasi pasal rakaman tu. Tak payah nak susah2 buat siasatan sendiri. Setahu saya evidence bentuk rakaman ni kebiasaan akan dihantar ke Lab, so akan ambil masa sikit nak buat uji..
    tulah pasal.. sy dah call sarjan tu, tapi sy ckp gambar tak clear, dia kata kalu tak jelas susahlaa sket.. ntahlaaa bro... dia tak mintak plak rakaman tu... tu yg cuba nak jelaskan sket pastu bg kat dia... status kes dia kata dlm siasatan

  6. #6
    Elder Analyst cerminmataku's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    682
    Thanks
    6
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    Aiyyoh, saya ingatkn salinan rakaman dah bagi kat diorang...
    Saya rasa report awak tu sbagai reference case bukannya investigation case.

    Anyway syukur pd ALLAH sebab takde apa yg brlaku. Kena bagi sumbangan ikhlas kat fakir ataupun musolla..

  7. #7
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cerminmataku View Post
    Aiyyoh, saya ingatkn salinan rakaman dah bagi kat diorang...
    Saya rasa report awak tu sbagai reference case bukannya investigation case.

    Anyway syukur pd ALLAH sebab takde apa yg brlaku. Kena bagi sumbangan ikhlas kat fakir ataupun musolla..
    betul tu..keselamatan, kalu dapat smua tu nak print kat setiap blok supaya semua org berjaga2x.. yelah kan, bendanya jadi waktu cuti ujung minggu , siang plak tu.. maknanya org tu mmg berani,, takut ada yg jd mangsa hingga mencederakan org

  8. #8
    Piplet deqda27's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ade salinan rakaman tersebut tak kat tangan?
    2+2=2X2

  9. #9
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    363
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default





    gambar dah ada tp ni je yg paling jelas aku bole buat.. video pun ada tp ter record suara kaum keluarga aku...pastu tak reti nak masukkkan video dlm posting... hehehehe

  10. #10
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,185
    Thanks
    203
    Thanked 419 Times in 294 Posts

    Default


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us