FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 3 of 16 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 31 to 45 of 239

Thread: Sclaping_M1

  1. #31
    Bullish aj13's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Key ElL
    Posts
    69
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam,maaf ganggu,tumpang tanye dari newbie,nak buat buy/sell ikut fishker_kuskus yang bawah sekalikan?tu signal untuk position ke?...maksud semua merah/biru tu cam mane?...adakah bila signal dan trend jadi sama-sama warna kemudian masuk ke?pastu amik dalam 10pips jeakan?

  2. #32
    In Profit mooncraft's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    249
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam TT...tnjuk la ckit ss kt cni..bru smangat ckt..huhu

  3. #33
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aj13 View Post
    salam,maaf ganggu,tumpang tanye dari newbie,nak buat buy/sell ikut fishker_kuskus yang bawah sekalikan?tu signal untuk position ke?...maksud semua merah/biru tu cam mane?...adakah bila signal dan trend jadi sama-sama warna kemudian masuk ke?pastu amik dalam 10pips jeakan?
    wslam..
    bro fisher kuskus 30 tu untuk signal, fisher kuskus 200 tu untuk trend.untuk sell,pastikan cs ade dekat bawah ema putih dan merah.. ( ema putih atas merah,cari signal sell je dan set tp10) bila ema merah atas putih, cari buy jerk) kalau boleh diawal fiher 200 tu la..kalau dah jauh tu risiko sket. tapi kalau tf5m dan keatas = ngan trend di tf1m..layan jerk bro, insyaAllah TP10 tu ade..ape pun esok bro try guna, pastu SS je result dye x kisah la + @ - kat sini.ley kite bincang same2..

    Quote Originally Posted by mooncraft View Post
    salam TT...tnjuk la ckit ss kt cni..bru smangat ckt..huhu
    wslam..
    try lah guna dlu bro, baru smgat tu dtg
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  4. #34
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Nieh contoh same kaler then masuk post buy @ sell



    contoh nieh dah ade kat blog sye sebenarnyer...
    ape pun TQ.
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  5. #35
    Piplet orc07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default valid x OP sell..

    salam bro fazli..
    keadaan mcm ni memandangkan ema putih dh berada di atas merah dan candle berada dekat dgn garisan ema...dan masa tu jg kalau rujuk fisher pada tf5 n tf15 dh rona merah...valid x nk OP sell ? lepas ke tp10 pip? ..sebab tgk pd fisher 30 tf1m pendek-pendek je...harap bro dpt mbantu..
    tima kasih.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails OP sell.JPG  

  6. #36
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by orc07 View Post
    salam bro fazli..
    keadaan mcm ni memandangkan ema putih dh berada di atas merah dan candle berada dekat dgn garisan ema...dan masa tu jg kalau rujuk fisher pada tf5 n tf15 dh rona merah...valid x nk OP sell ? lepas ke tp10 pip? ..sebab tgk pd fisher 30 tf1m pendek-pendek je...harap bro dpt mbantu..
    tima kasih.
    wslam..
    bro, kalau keadaan mcm tu, cube bro perhatikan ema yg kat belakang cs tu, dah dok bepintal dah tu bro, pastu fisher200 tu pun dah jauh tu bro, better if keadaan mcm tu bro tgu dye biru dlu then if merah balik baru sell balik. play safe bro..sbb b4 tu pun bro dah ley dapat pips kalau entry mase awal fisher 200 tu jd merah kan ..try entry n tgok efect dye bro kat demo
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  7. #37
    Piplet raj_2488's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ipoh mali
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default spread

    bro..kebanyakan pair yg dicadankan spreadnye banyak..mcm gbbjpy tue kalau fxopen -7 pip ..bro ade try kat empat pair major tak?kalau try teknik nie kat eurusd camne bro?

  8. #38
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by raj_2488 View Post
    bro..kebanyakan pair yg dicadankan spreadnye banyak..mcm gbbjpy tue kalau fxopen -7 pip ..bro ade try kat empat pair major tak?kalau try teknik nie kat eurusd camne bro?
    bro, pe kate bro try demokan kat pair lain..hehe..ley share resultner kat sini bro..
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  9. #39
    Piplet raj_2488's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ipoh mali
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fazli View Post
    bro, pe kate bro try demokan kat pair lain..hehe..ley share resultner kat sini bro..
    sure bro fazli..

  10. #40
    Piplet orc07's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking fhm le sy...

    satu lg..kna letak stop loss x?brapa max drawdawn bro bley hold n pcy dia akan +ve smula?

  11. #41
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by orc07 View Post
    satu lg..kna letak stop loss x?brapa max drawdawn bro bley hold n pcy dia akan +ve smula?
    bro, bab sl tu sye letak bawah MA putih kalau BUY @ atas ema merah kalau SELL
    tp tgok lah MM bro bape,tgok kemampuan bro tpi kalau masuk tu ok 20sl pun cukup..tp tulah kte slalu salah masuk, jadi mm kne tgok lah ..pendapat je nieh bro
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  12. #42
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    rase2nyer mane nak poi ek sumer pair bawah nieh?
    same2 kte tgu k

    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  13. #43
    Piplet
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam TT,

    Mintak kebenaran nak tumpang sedot.

  14. #44
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    608
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by john View Post
    Salam TT,

    Mintak kebenaran nak tumpang sedot.
    sedut jerk john..dah sedt kasi up kat mt4 tgok pair yg sye listkan tu..dah ade signal kat sumer pair tu..tp10
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  15. #45
    Bullish aj13's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Key ElL
    Posts
    69
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fazli View Post
    wslam..
    bro fisher kuskus 30 tu untuk signal, fisher kuskus 200 tu untuk trend.untuk sell,pastikan cs ade dekat bawah ema putih dan merah.. ( ema putih atas merah,cari signal sell je dan set tp10) bila ema merah atas putih, cari buy jerk) kalau boleh diawal fiher 200 tu la..kalau dah jauh tu risiko sket. tapi kalau tf5m dan keatas = ngan trend di tf1m..layan jerk bro, insyaAllah TP10 tu ade..ape pun esok bro try guna, pastu SS je result dye x kisah la + @ - kat sini.ley kite bincang same2..

    wslam..
    try lah guna dlu bro, baru smgat tu dtg

    owh?....camtu ke?...yg saya buat...bila fisher kuskus 30 dan 200 biru...saya buy,pastu bila dua2 merah,saya sell...tapi memang amik satu dua pips je...buat masa ni baru dapat kumpul 7dolar untuk UJ...

    kat MT4 saya...ada GJ dan UJ...jadi test UJ je sbb spread kecil,GJ besar,nak test yg lain tak dapat pula...kacau betullah...tapi puas hati pakai buat masa nilah...hehehe....apepun akan cuba cam yg bro cadangkan...syukran2...

Page 3 of 16 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us