BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Laptop Untuk Trading FOREX

  1. #1
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Post Laptop Untuk Trading FOREX

    salam traders fxmalay..

    aku bukak thread nie coz nak cari sape2 yg nak jual laptop..

    ciri2 laptop yg aku cari:-
    * yg ade slot utk reader card coz aku gune Digi broadband
    * dia punye Ram la pulak 512 MB
    * dlm keadaan baik lg
    * warna hitam legam
    * jenama xkira

    kalau ade cepat2 bg tau kat aku..
    aku perlukan skung nie..
    aku nak jadikan laptop kedua aku sbg analisis chart..

    Terima Kasih,
    bro lord tlg bg support kat aku yer..
    toothy9 toothy9 toothy9 toothy9

  2. #2
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Harga Laptop 2nd Hand

    Tumpang tanya...agak2 berapa harga laptop ASUS, tahun 2003...Jenis N711 L2E...ram dah upgrade jadi 768MB, hdd 20G...

    tapi keyboard dah rosak, dvd combo kekadang baca tak baca, agak2 berapa harganya? ada sape2 yg bleh agak tk rege laptop tersebut??

    aku nk beli laptop tu, tp tak tau rege...

    laptop ni bukan kat kedai, membe atas member ...tanya dia, dia pon tak tau rege bape nk jual...
    sm_smile

  3. #3
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    Tumpang tanya...agak2 berapa harga laptop ASUS, tahun 2003...Jenis N711 L2E...ram dah upgrade jadi 768MB, hdd 20G...

    tapi keyboard dah rosak, dvd combo kekadang baca tak baca, agak2 berapa harganya? ada sape2 yg bleh agak tk rege laptop tersebut??

    aku nk beli laptop tu, tp tak tau rege...

    laptop ni bukan kat kedai, membe atas member ...tanya dia, dia pon tak tau rege bape nk jual...
    mengikut perkiraan + servey di pusat2 jualan laptop 2nd hand, harga tu mesti di bawah harga rm1500.(belum tolak keyboard dan dvd combo yg dah rosak)

    -keyboard baru anggaran dalam rm300 ke bawah.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  4. #4
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    mengikut perkiraan + servey di pusat2 jualan laptop 2nd hand, harga tu mesti di bawah harga rm1500.(belum tolak keyboard dan dvd combo yg dah rosak)

    -keyboard baru anggaran dalam rm300 ke bawah.
    thanks Gdien...Mahal juga eh, baru nk angkut rm 500 je ...
    sm_smile

  5. #5
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    rm500 tu ok lah tu..
    yg aku kata bawah rm1500.

    rm500 +keyboard baru + DVD Combo =RM1XXX.00. Cun..!
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  6. #6
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    thanks Gdien...Mahal juga eh, baru nk angkut rm 500 je ...
    hmm....aku beli ASUS A3HF 2nd hand...tip top condition but without OS..Rm1000
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  7. #7
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    hmm....aku beli ASUS A3HF 2nd hand...tip top condition but without OS..Rm1000
    bro xde member lg ker yg nak laptop..
    adei..payah jugak nak cari laptop..
    bro blh tlh usha tak..

    dengar kate kat fyber tower near by mid valley..
    ade jual laptop murah sebelah 7Eleven..
    sape2 tau tempat tu roger kat aku leh tak..

  8. #8
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huurrmmm...
    salam sume trader...

    aku nak beli laptop nie...ade sape2 nak jual tak?
    tanyer la member2 korang sape nak jual..
    aku nak beli nie..
    adus...bro lord tlg aku...
    aku urgent nie nak gune..
    payah la kalu gune satu laptop jer...
    pening2.....

  9. #9
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehhe..aku rasa ko cari jer kat lowyatt tu..kan dah dekat tuh..
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  10. #10
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    245
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    hehhe..aku rasa ko cari jer kat lowyatt tu..kan dah dekat tuh..
    kat low yatt ada lap top 2nd ker, tak perasan lak


  11. #11
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ada..
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  12. #12
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gdien View Post
    ada..
    kat mane?
    aku usha xde pun...
    aku tggu loan aku lepas la..
    baru aku beli...
    Gdien tlg usha ytk aku brape harga dia..
    aku bg ko tips nanti RM50...
    tp harga laptop tu kene murah la bro..
    dan menepati ciri2 laptop yg aku nak cari nie...

  13. #13
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pasal usha tu payah sikit lah...
    maklumlah aku bukan lagi pemastautin K.L.
    tapi ape yang aku tau lowyatt tu memang ada laptop 2nd hand. Laptop yg aku pakai skrang pun asal dari 2nd hand sana. tahun 2003 aku beli. Tp baru ni aku br
    2 ni kalu tak silap dalam bulan 6 aku ade pergi sana. harga pun dah makin cantik.. kebanyakannya spec dari Pentium 4 ke bawah(rasanye p-4 takde lagi built-in wifi). Harga dlm lingkungan rm1400 kebawah.
    Tp pada pendapat hamba yg tak berapa segar, baik kumpul sikit lagi duit cr yg
    baru terusss.! siap ada built-in wifi lagi..
    Acer: antara laptop yg terlaris harga bermula RM1900 keatas.(laptop student )
    GigaByte:Rm2100 keatas (spec cantik)
    Dell: ade buat promosi gila2 br2 ni..siap ade rebet rm200-300lagi serta free delivery lagi(dell.com.my).

    brand lain aku tak tau sgt.
    Tp sesiapa yg dekat2 area k.Trg kalu nak laptop Acer atau Gigabyte baru dengan harga cantik bagitau aku..

    cewah..macam salesman lak aku ni..

    **GigaByte atau GigaBite?? lantaklah..
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

  14. #14
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Aku tengah ngidam notebook ni...
    hai bila lah..



    http://www.alienware.com/product_det...EFAULT#pdp-nav

  15. #15
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huyoooo arialun. Ini usahkan nyamuk ngan lalat, anjing pun kalo terpandang laptop ni pun lintang-pukang lari.
    Why FxMalay?
    *Free $25 bonus on every Standard Account opened! (after deposit of $25 or more).
    *Free $100 for 10 lot volume bonus.
    *Spread from 2 pips.
    *Islamic accounts.
    *Local bank deposit/withdrawl(CIMB,Maybank/RHB)

    OPEN AN ACCOUNT NOW
    "It's not about trading Every Day, it's about trading that One Right Day......You make money by Waiting, not by Trading.." -seekinglight FF

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us