FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Results 1 to 10 of 10

Thread: Berita Baik Untuk Account ECN/STP

  1. #1
    In Profit petehor's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    224
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Berita Baik Untuk Account ECN/STP

    Salam Hormat,

    Kami dengan bangganya mengumumkan:

    Account ECN/STP Fxopen akan bermula menerima order dalam 0.1lot size. (10,000 unit dalam mata wang utama)

    Ini adalah berita yang terbaik kepada mereka yang ingin mencuba account ECN/STP kami tetapi hanya mempunyai account size yang kecil.
    Tetapi, jika anda membuka posisi kecil dari 1.0lot standard, namun ada beberapa perbezaan dengan ECN/STP biasa.


    1) Tidak semua pembekal likuiti kami menerima order yang kurang dari 1.00 standard lot, kelantangan yang lebih kecil mungkin harus dikumpul terlebih dahulu dan diproses sesuai dengan model STP. Ini mungkin bererti ada risiko bahawa permintaan anda tidak akan dipenuhi, namun selama percubaan kami telah mengalami penolakan hanya dalam beberapa peratus sahaja.

    2) Limit order yang rendah dari 1.00 lot tidak akan muncul dalam Level 2.

    3) Kelewatan dalam membuka order tidak akan menyebabkan pertukaran dalam leverage, tetapi mesti membuka order rendah dari 1.00 standard lot memngikut model STP.

    Penambahan lot size 0.01 masih sah bererti anda juga boleh memlakukan posisi seperti 0.11 atau 0.12. volume minima masih adalah 0.10 lot.

    FXOpen selama ini berusaha untuk meningkatkan perkhidmatan kami. Perkembangan terbaru seperti PAMM untuk akaun manager dan sekarang dengan mengurangkan kadar minimum lot size yang lebih rendah dalam ECN / STP hanya adalah untuk menunjukkan bahawa kita memuat saran pelanggan kami dengan serius.

    Jika anda ingin menyarankan lebih banyak cadangan untuk mempertingkatkan perkhidmatan FXOpen, silakan hantarkan Proposal ke Forum Klien kami. Jika layak, cadangan anda akan dipertimbangkan.

    Kami berharap anda berpuas hati dengan pembaharuan terbaru kami untuk perkhidmatan ECN / STP dan kami berharap dapat memberikan lebih banyak kepuasan dalam masa yang akan datang.


    Salam

    FXOpenAsia Management

  2. #2
    Piplet
    Join Date
    May 2009
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    jika saya sebelum ni buka acc micro ada kah saya boleh tukar acc micro ke ecn dan nak tanya ..acc ecn boleh beli dalam 1sen ka?

    jika saya acc micro saya taja bawah saya tapi dia tak daftar acc micro tapi dia daftar ke acc ecn ada kah saya masih boleh terima comision dari acc ecn dia.
    Last edited by learn2biz; 02-14-2010 at 12:36 AM. Reason: Merged

  3. #3
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,143
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 156 Times in 115 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by burnbravo View Post
    jika saya sebelum ni buka acc micro ada kah saya boleh tukar acc micro ke ecn dan nak tanya ..acc ecn boleh beli dalam 1sen ka?

    jika saya acc micro saya taja bawah saya tapi dia tak daftar acc micro tapi dia daftar ke acc ecn ada kah saya masih boleh terima comision dari acc ecn dia.
    Salam

    Akaun mikro tidak boleh ditukar kepada ECN account.
    Sekiranya anda ingin membuka akaun ECN yang baru sila buka akaun ECN yang baru dibawah trader cabinet yang sama atau menggunakan link di main paged "open new account' dengan email yang baru.

    Account ECN/STP bermula 0.1lot standard bersamaan 10,000 contract size so value pip are 1usd/1pip.

    ECN/STP account tidak mempunyai referral komisen. Jadi kalau downline anda mendaftar akaun ECN/STP account menggunakan link anda, anda tidak akan dapat apa-apa komisen dari trade kawan anda disebabkan ECN/STP masih belum ada referral komisen untuk upline. kalau tak silap, kalau nak jugak komisen , client,referral anda perlulah mendeposit paling tidak 25kusd.

    wassalam



    Wassalam

  4. #4
    Intraday Master narutohot's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    free forex signal www.fxbom.com
    Posts
    367
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.080
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    berita bagus

    tapi sayang ya, belum ada agent program untuk ECN

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    16
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak tanya tentang depo awal minimum berapa erk untuk akaun ecn nih.....dan berapa spread nye adakah sama ngan yang biasa punya....sry newby,,,,thanks

  6. #6
    Piplet ghostboy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by elijafx View Post
    nak tanya tentang depo awal minimum berapa erk untuk akaun ecn nih.....dan berapa spread nye adakah sama ngan yang biasa punya....sry newby,,,,thanks
    Dalam ECN x dipanggil spread tp difference / DAB commonly camtu.. well,nak tanyer kat admin neh,ECN tu caner gerak dier,die re-quote balik ke ape,x baper nak jelas lah.. harap seseorang dpt jelaskan

  7. #7
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ghostboy View Post
    Dalam ECN x dipanggil spread tp difference / DAB commonly camtu.. well,nak tanyer kat admin neh,ECN tu caner gerak dier,die re-quote balik ke ape,x baper nak jelas lah.. harap seseorang dpt jelaskan
    Rujuk sini : http://www.fxmalay.com/ECNForexTrading.aspx
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.270
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by elijafx View Post
    nak tanya tentang depo awal minimum berapa erk untuk akaun ecn nih.....dan berapa spread nye adakah sama ngan yang biasa punya....sry newby,,,,thanks
    Kalo tgk kat http://www.fxmalay.com/TradingTerms.aspx minima deposit USD1000 dan berkaitan spread, sila refer quote di bawah
    Floating depending on the buy and sell orders in the Marketplace. The minimum spread for all pairs from 0.5 pips.

  9. #9
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,305
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    akaun ecn dan stp tanpa requote

  10. #10
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,305
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us