BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.9162$1.9755
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Gbp/jpy

  1. #1
    Piplet abanglong's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Gbp/jpy

    Salam semua.

    Mengikut perkiraan teknikal, minggu depan GBP/JPY akan menjunam. So, prepare nak SELL. Pair ni memang aktif. Dalam masa tak sampai seminit ia boleh bertukar arah.

    Closing pada 31 Ogos adalah 233.44. Teknikal said boleh turun lagi ke level 227. Pastuh akan naik semula hingga ke level 234. Pastu akan turun lagi ke level 210.

    Semalam saya trade dan follow pair ni, dapat le dalam 100++ PIP. Alhamdulillah.

    Lawat blog saya di Forexfactor
    mungkin ianya berguna pada anda semua.

    Terimakasih
    Last edited by abanglong; 09-01-2007 at 03:30 PM.
    Research and Learn on forex.

  2. #2
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thank for the signal... nk try pair ni plak...

    kat forex factory ada teknik bagus utk pair ni http://www.************.com/showthread.php?t=44216

    kot2 bleh sync ngan data dari abanglong
    sm_smile

  3. #3
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abanglong View Post
    Salam semua.

    Mengikut perkiraan teknikal, minggu depan GBP/JPY akan menjunam. So, prepare nak SELL. Pair ni memang aktif. Dalam masa tak sampai seminit ia boleh bertukar arah.

    Closing pada 31 Ogos adalah 233.44. Teknikal said boleh turun lagi ke level 227. Pastuh akan naik semula hingga ke level 234. Pastu akan turun lagi ke level 210.

    Semalam saya trade dan follow pair ni, dapat le dalam 100++ PIP. Alhamdulillah.

    Lawat blog saya di Forexfactor
    mungkin ianya berguna pada anda semua.

    Terimakasih
    betul ape ko ckp tu sbbnyer..
    mengikut perkiraan aku kalau USD strong..JPY lebih strong..
    cth..kalau USD blh naik smpi 50pips..
    JPY akan naik sehingga 150-200pips..
    kalau xcaye blh tgk arah market..
    hehehe aku newbie lg beb..
    nie berdasarkan analisis aku..
    skung nie aku menggunakan trendline dan wolve wave jer utk trade..
    sumetimez aku analisis gune fibo retracement..

  4. #4
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    thank for the signal... nk try pair ni plak...

    kat forex factory ada teknik bagus utk pair ni http://www.************.com/showthread.php?t=44216

    kot2 bleh sync ngan data dari abanglong
    baik ko gune trendline saje..
    aku ade system utk pair GBP/JPY yg berdasarkan trendline..
    lebih selamat dan kurang risk..
    tp setakat nie, system nie aku gune utk persendirian jer..
    bile aku achive target..aku akan attach system nie..
    thankz

  5. #5
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku kureng mahir guna trendline la bro...super noob la katakan

    teknik supernova ni pon low risk gak...cuma kalo dah main kt GJ ni kene main SL la...ape2 pon kene sanggup tanggung risiko..
    sm_smile

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    132
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abanglong View Post
    Salam semua.

    Mengikut perkiraan teknikal, minggu depan GBP/JPY akan menjunam. So, prepare nak SELL. Pair ni memang aktif. Dalam masa tak sampai seminit ia boleh bertukar arah.

    Closing pada 31 Ogos adalah 233.44. Teknikal said boleh turun lagi ke level 227. Pastuh akan naik semula hingga ke level 234. Pastu akan turun lagi ke level 210.

    Semalam saya trade dan follow pair ni, dapat le dalam 100++ PIP. Alhamdulillah.

    Lawat blog saya di Forexfactor
    mungkin ianya berguna pada anda semua.

    Terimakasih
    setujuuuuuuuuuuuuuuuu menurut tehnikal moga dalam minggu ini Bona eh Gj bakal terjun bebas amin walaupun naik sebelum terjun ga terlalu banyak lagi naiknya qqqq

    Peace
    Me Just Newbie Who Try To Learn..

  7. #7
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by keyen11 View Post
    setujuuuuuuuuuuuuuuuu menurut tehnikal moga dalam minggu ini Bona eh Gj bakal terjun bebas amin walaupun naik sebelum terjun ga terlalu banyak lagi naiknya qqqq

    Peace

    you're rite man...
    gj downtrend..
    any trader whose wants to open short...
    make it short..
    TP around 100pips- 300pips..

  8. #8
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts


    tadi dah turun tapi tak set target..harap2 dia akan turun balik...
    newbie yang minat nak belajar forex boleh ym / email saya.
    ym: ammal007 , email: [email protected]

  9. #9
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huhuhu...
    aku dah profit kat gj hari nie...
    tq gj kerna ko turun dan turun...
    len kali gj kalau nak turun ker nak naik ker...
    rembab la smpi 500pips..bleh aku kaut skali...
    hehehe

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    71
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    seronok main GJ, blh dapat sampai 200 pip, tapi sayang......seribu, dua ribu kali sayang, main demo aje.....

  11. #11
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by petani View Post
    seronok main GJ, blh dapat sampai 200 pip, tapi sayang......seribu, dua ribu kali sayang, main demo aje.....
    kalo main demo kurang psyco...masuk trade slambe je, bila live bederum jantung, geletar tangan nk open trade kat GJ
    sm_smile

  12. #12
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saya rasa setting untuk tewaskan GJ senang ajer.
    Guna EMA5 & TF15 min + candlestick sahaja. Cubalah...
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  13. #13
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    108
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hatisenang View Post
    Saya rasa setting untuk tewaskan GJ senang ajer.
    Guna EMA5 & TF15 min + candlestick sahaja. Cubalah...
    cuba bg pic. dan skit guide...kurang jelas
    sm_smile

  14. #14
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    cuba bg pic. dan skit guide...kurang jelas
    Secara kasarnya, candle gayut (hang) kat EMA5 bila bearish & candle duduk atas EMA5 bila bullish. Itu ajer.. Tapi perlu confirmation..

    Untuk confirmation, tambah EMA16 utk crossing. Candle mesti potong kedua-dua EMA5 & EMA16 bila start bullish atau start bearish. Kemudiannya EMA5 & EMA16 pula crossing antara satu sama lain. Lepas tu baru open position...

    Cuba try test...toothy9

    P/S:
    1. Candle akan cari tali gayut balik bila terlepas.
    2. Candle akan jatuh balik bila terapung dari kerusi.
    3. Jengok2 juga TF yang lain..
    Last edited by hatisenang; 09-11-2007 at 01:24 PM. Reason: Miss information.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  15. #15
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    gbpjpy downtrend dari 27 dec 2007,pada titik tertinggi 228.41 turun kepada
    titik terendah 206.95 pada 16 jan 2008.ini merupakan penurunan sebanyak
    2,146pip dalam masa 20hari. nampaknya gj mula membuat reversal menunjukkan

    tanda-tanda untuk uptrend pulak.sama-sama kita tunggu berapa hari pula

    uptrend ini bertahan.


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us