FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 13 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 191

Thread: Dari 50usd ke 1000usd seminggu? Misi mustahil ?

  1. #1
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Dari 50usd ke 1000usd seminggu? Misi mustahil ?

    Percubaan gabungan teknik di dlm Forum untuk menjanakan 50usd ke 1000usd dalam masa seminggu?

    Ini adalah catatan perjalanan saya untuk mencuba teknik di dalam forum fxmalay ini. Tujuan thread ini di adakan adalah untuk mendapatkan pandangan para sahabat yang otai2/newbie2, mcm mana ingin merealisasikan impian dari hanya 50usd ke 1000usd dlm masa seminggu? Berjayakah? Hanya menggunakan teknik gabungan melalui pemberian para dermawan di dalam forum fxmalay ini. Terima kasih semua.


    Selamat mengikuti. Segala komen dan cadangan amatlah di alu-alukan.



    **** Selamat berjuang di dunia Forex ****

    Faredz73.
    Last edited by Faredz73; 09-07-2009 at 12:02 PM.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Good luck bro. Kalau strategi betul, jaga MM betul, tak mustahil boleh dlm 1 minggu capai target tersebut. Ada org boleh buat usd$100 ke usd$1k dlm 1 hari ... usd$50 ke usd$1k dlm 1 minggu bukanlah suatu yg mustahil.

    Semoga tercapai hasrat ... boleh raya sakan kalau capai target ni .. hehehehehe
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,025
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau berjaya nanti jgan lupa konsi tips... hehehe... x da benda mustahil broo... dulu org cakap mana bleh p bulan, skan ni org dah kaji planet pluto.... dulo org cakp besi man bleh terbang, tp skan ni besi lebih laju dari kuda... hehehe...

    ps: bleh jadi guru angkat niee...

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com

  4. #4
    Bullish
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    43
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Semoga berjaya...

    Kami sokong bro dari belakang....
    jgn lupa ss sentiasa di upload di sini ya untuk tontonan umum...(bermula hari ini)
    saya newbie baru belajar....

  5. #5
    Market Maker roceli08's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    tangkak,muar, arab saudi
    Posts
    2,456
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Faredz73 View Post
    Percubaan gabungan teknik di dlm Forum untuk menjanakan 50usd ke 1000usd dalam masa seminggu?

    Ini adalah catatan perjalanan saya untuk mencuba teknik di dalam forum fxmalay ini. Tujuan thread ini di adakan adalah untuk mendapatkan pandangan para sahabat yang otai2/newbie2, mcm mana ingin merealisasikan impian dari hanya 50usd ke 1000usd dlm masa seminggu? Berjayakah? Hanya menggunakan teknik gabungan melalui pemberian para dermawan di dalam forum fxmalay ini. Terima kasih semua.


    Selamat mengikuti. Segala komen dan cadangan amatlah di alu-alukan.



    **** Selamat berjuang di dunia Forex ****

    Faredz73.


    respect dan tabik panglima bro...


    ..baru cuba teknik dah dapat 1k seminggu...tu baru cobaan , belum betul2 ...

    kalau berjaya ...dari jauh sanggupku datang... bak kata bro Lilinman & bro Kmbeng , TIADA YG MUSTAHIL... TERUSKAN ....MASUUUUK BARISAN...!!




    .
    " Belajar dan kuasai forex " ... 014- 3801444



    LEARNED AND CONQUERED
    CEKLI - FXSNIPER

  6. #6
    In Profit lilinman's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    johorean
    Posts
    243
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    20% sistem 80% emotion.control 80% kita dlm platoon traders yg ada potensi untuk maju.trading tidak susah tapi kita kaum adam ni ada ego lebih sikit,selalu nak betul dan nak market ikut kita.yg betul kita ikut market! market selalu betul dulu kini dan selamanya.


    the educated trader typically get paid from the trader who has no education,no plan and who trades on emotion

  7. #7
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Result for Monday Trade 8th Sept 2009

    Salam kepada yg mengikuti jurnal nie.

    Semalam hari Isnin. Market agak slow. Tngk pair la yg mana kita suka main. Kecuali jam 1 pg mcm tu ...barulah ada rancak sikit pair GU,GJ dn EJ ( sebab sy suka 3 pair ni je ). Kalau lain2 pair tu sesekali je test.

    Result menggunakan teknik KTFXM... ( nasib tk KTM... ). Modal cuma 50usd sesuai ngan tajuknya.

    p/s : Teknik gabungan ni byk kali ubah suai. Sebab tu la masih byk kekurangan. So, result masih kelam kabut sebab trader pun sama gak gelabah puyuh nak mengadaptasikan teknik maut nie. Hehehee...

    **** Aku hanyalah newbie baru merangkak ****

    Faredz73
    Attached Files Attached Files

  8. #8
    Elder Analyst pukulan_maut's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Currency:U.S. Dollar (USD)
    Posts
    530
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Sebab bg aku sendiri yg trade forex ni, aku lebih suka orang kaut USD dari pips yg banyak.

    Sbb tujuan orang trade forex ni, nak cari pengalaman, belajar jadi pelajar forex, dan seterusnya menbuat keuntungan terus menerus.

    Itu yg aku nk cari sebenarnya, tapi masih belum ketemu.

    Aku nk buat jgk kaut USD dari modal kecik DALAM FOREX mcm kat thread ni, tapi kena cari persediaan dlu.

    So, kesimpulan dari pendapat aku sndiri , aku boleh cakap, forex trader yg start dgn modal kecil dan menghasilkan profit yg melebihi target dalam masa yang terdekat.. "AKU MEMANG RESPECT".

    "WHEN MONEY MAKE MONEY"
    May every day bring u happiness & Peace in your Heart



    ~Forex is not a game but it is a businesS~




  9. #9
    In Profit tetikus10's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Gedangsa-Kuala Kubu-Tg.Malim
    Posts
    169
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam bro...

    Wah, npknye dh mcm same je misi kite ni....mudah2an ape yg bro usahakan akn mdpt kejayaan & keredhaan.....amin.....

  10. #10
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by tetikus10 View Post
    Salam bro...

    Wah, npknye dh mcm same je misi kite ni....mudah2an ape yg bro usahakan akn mdpt kejayaan & keredhaan.....amin.....
    Wa'alaikum salam.

    Terima kasih krn menjenguk. Harap berjaya lah. Walaupun byk dugaan tapi takpe...kita sama2 cuba... Almaklumlah...newbie mcm sy ni taklah se pro yg ada dlm forum ni. Apapun, wish u good luck too bro...

    Salam Ramadhan...

    Faredz73

    Quote Originally Posted by pukulan_maut View Post
    Sebab bg aku sendiri yg trade forex ni, aku lebih suka orang kaut USD dari pips yg banyak.

    Sbb tujuan orang trade forex ni, nak cari pengalaman, belajar jadi pelajar forex, dan seterusnya menbuat keuntungan terus menerus.

    Itu yg aku nk cari sebenarnya, tapi masih belum ketemu.

    Aku nk buat jgk kaut USD dari modal kecik DALAM FOREX mcm kat thread ni, tapi kena cari persediaan dlu.

    So, kesimpulan dari pendapat aku sndiri , aku boleh cakap, forex trader yg start dgn modal kecil dan menghasilkan profit yg melebihi target dalam masa yang terdekat.. "AKU MEMANG RESPECT".

    "WHEN MONEY MAKE MONEY"

    Salam boss/masta...

    Terima kasih lah jenguk thread kwn nie...Hehheeee..tak sangka rupanya bro ada di mana2. Apa pun bro, jurnal ni sebenarnya nak test kat mana kelebihan dn kekurangan diri dlm trade ni. Andai misi ini berjaya, alhamdulillah. Tapi andai gagal, sekurang2nya...kelemahan leh diketahui dn diperbaiki. Maklumlah, teknik yg digunakan pun teknik gabungan dlm forum, so...bukan teknik sendiri. Segalanya mungkin andai misi ini gagal. Terima kasih krn sudi singgah...

    Salam Ramadhan...

    Faredz73
    Last edited by halzu; 09-08-2009 at 03:37 PM.

  11. #11
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    salam tuan komanden.

    takat sehingga hari ini dah berapa dapat kutip?.. kalau tembak masih lambat nak mengena sasaran, elok kita main lot kecik dulu, bila dah mahir sniper, 1 peluru 1 musuh, baru kita pakai lot besar, yg penting klu musuh lambat nak mati, kita jaga money management dulu.. huhuhu..

    all the best tuan. moga berjaya dalam operasi.
    Morpheus : This is your last chance. After this, there is no turning back.....You take the blue pill, the story ends. You wake up and believe...whatever you want to believe. You take the red pill.....you stay in wonderland...and I show you just how deep the rabbit hole goes.

  12. #12
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tewas gugur jasad di rimba Forex...

    Salam kembali pada yang mengikuti. Agak lambat nak update atas berberapa perkara yang tak dpt dielakkan.

    Hasil dari 3 hari trade ni. Dukacita dimaklumkan. Misi gagal mencapai objektif dikehendaki.

    1. Emosi. ( tidak mematuhi rules and regulations dlm Forex.)
    2. MM. ( Money management tidak dikawal selia dgn baik atas sikap emosi. )
    3. Kurang pengalaman di dlm penggunaan indikator yg diberi. ( Latihan kesesuaian amatlah singkat. Indikator yg diberikan semua ok. Orang je tak ok pun. )

    So...senang kata... masih gagal menterjemahkan situasi atas dasar masih tidak mengenali diri sendiri. Bukan salah sesiapa atau teknik atau keadaan market, cuma diri sendiri yg masih gagal. Pemorex yg berjaya ialah mereka yg di tahap 5. Tahap 5, konsisten profit. Itu saja. Apapun, bukanlah bermakna percubaan pertama kali ini gagal akan berhenti usaha. Tidak sesekali, sebab masih ada lagi percubaan kedua dan seterusnya. Insyallah.

    Faredz73...

    p/s: lepas ni ujikaji dgn demo dulu utk test keberkesanan system yg telah pun di kenalpasti sesuai. Barulah guna real semula. Maybe minggu depan leh la mula ngan real akaun balik. Any komen amatlah dialu2kan.. Terima kasih.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 50usdmcss1.jpg   50usdmcss.jpg  
    Last edited by Faredz73; 09-09-2009 at 08:27 PM. Reason: Ayat berbelit

  13. #13
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Bro, dgn usd50 kena start dgn aussie atau kiwi dulu sbb itu la pair yg rendah margin ... 1 cable/geppy boleh trade 2 setengah aussie kalau nak tau ... 1 fibre/ej = 2 aussie .. nilai pip aussie/kiwi sama jer ngan fiber/cable ... tu sbbnya sy buat indi showacctinfo supaya org boleh tgk sendiri berapa margin yg perlu utk buka 1 trade.

    Kalau boleh study lagi ... good luck
    Last edited by learn2biz; 09-09-2009 at 08:03 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  14. #14
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam kembali...

    Sementara mata lum ngantuk nak sahur terus dah nie. Dipaparkan teknik yg dirasakan sesuai dan baru dimulakan test ngan demo akaun dulu. ( Jgn kecik ati yer tk guna live...)
    Setelah sesuai nanti barulah guna live. Maybe mula Isnin depan. So, esok khamis dn Jumaat ada masa nak test demo.

    Faredz73...

    p/s : nak gak bagi chart nampak penuh dlm nie...tp tk tau nak buat mcm mana. Ada sesapa leh tolong bg panduan dn tipsnya? Terima kasih.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails no3meter.jpg   no3meter1.jpg  

  15. #15
    Intraday Master Faredz73's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mersing
    Posts
    391
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Bro, dgn usd50 kena start dgn aussie atau kiwi dulu sbb itu la pair yg rendah margin ... 1 cable/geppy boleh trade 2 setengah aussie kalau nak tau ... 1 fibre/ej = 2 aussie .. nilai pip aussie/kiwi sama jer ngan fiber/cable ... tu sbbnya sy buat indi showacctinfo supaya org boleh tgk sendiri berapa margin yg perlu utk buka 1 trade.

    Kalau boleh study lagi ... good luck
    Terima kasih boss atas nasihat. Apapun masih dlm study lagi bab Forex. Byk benda perlu diperhatikan, maklumlah..newbie baru merangkak lagi nih...

    Bagaimana nak bagi konsisten dlm trading tanpa loss/mc.

    Thank you...

    Faredz73...

Page 1 of 13 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us