FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627
Results 391 to 402 of 402

Thread: Masalah dan Persoalan: Leverage, Lot, Margin dan Equity

  1. #391
    Piplet
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam. Kenapa hari ni masih tak boleh tukar leverage. Sepatutnya dah boleh tukar leverage hari ni. Ada sesiapa boleh bantu..

  2. #392
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Wsalam .. buat masa ni tak dapek nak bantu sbb kat international sorang pun tak online (finance/dealer/IT/dsb) ... belum dapat contact saper2 lg .. kena tunggu la jwbnya ... adeh ....
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #393
    In Profit wanimran's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pok cik mie... nak tanya mana pegi option tukar leverage kat dlm Cabinet... yg kedua hamba dah lupa apa email akaun hamba nih.... 240522 lama benar hamba x guna acc ini... mt4 dia jalan lagi & duit pun ada lagi... plan nak gasak acc nih... tolong bg tau apa email yg hamba daftar dulu yer...

  4. #394
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by wanimran View Post
    pok cik mie... nak tanya mana pegi option tukar leverage kat dlm Cabinet... yg kedua hamba dah lupa apa email akaun hamba nih.... 240522 lama benar hamba x guna acc ini... mt4 dia jalan lagi & duit pun ada lagi... plan nak gasak acc nih... tolong bg tau apa email yg hamba daftar dulu yer...
    1) Leverage tukar kat sini : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/S.../Personal.aspx - sila pilih akaun trading baru dia ada bahagian leverage (kecuali akaun ECN kena email [email protected] kalau nak tukar - ECN tak boleh tukar sendiri)

    2) maaf tak dapek nak bantu sbb : Account 240522 is NOT member of this site. - boleh rujuk sendiri kat sini : http://www.fxmalay.com/ahli.aspx ... sila rujuk dlm kabinet (link kat no 1 tu) atau kalau tak ada .. terpaksa la email [email protected] mohon tukar email ... adeh
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  5. #395
    Bullish Tandop's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jalan Ampang, Kuala Lumpur
    Posts
    33
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.280
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nak tanya sikit..

    I have few lots "sell" on 27 Feb 2012 about 1700hrs sekitar price 108.52-108.70 (EUR/JPY).... afterthat dah letak pun SL at 109.23 for all the trades opened.

    Pagi ni, bila market open on Monday morning, akaun dah kosong huhu.... sebabnya market open at 109.44.... kat situ, all the trade opened were closed at 109.44 with the remark "sl gap" siap dengan balance adjustment lagi.... (duit tak cukup le tu...huuaaa)

    Persoalannya, kenapa boleh closed at 109.44 sedangkan sl saya dah letak 109.23?? Boleh ke jadi macam tu?

    Terima kasih pada yang sudi menjawab

  6. #396
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Tandop View Post
    Nak tanya sikit..

    I have few lots "sell" on 27 Feb 2012 about 1700hrs sekitar price 108.52-108.70 (EUR/JPY).... afterthat dah letak pun SL at 109.23 for all the trades opened.

    Pagi ni, bila market open on Monday morning, akaun dah kosong huhu.... sebabnya market open at 109.44.... kat situ, all the trade opened were closed at 109.44 with the remark "sl gap" siap dengan balance adjustment lagi.... (duit tak cukup le tu...huuaaa)

    Persoalannya, kenapa boleh closed at 109.44 sedangkan sl saya dah letak 109.23?? Boleh ke jadi macam tu?

    Terima kasih pada yang sudi menjawab
    sila rujuk open price hari ini.....
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  7. #397
    Bullish Tandop's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jalan Ampang, Kuala Lumpur
    Posts
    33
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.280
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    betul tu.. open price 109.44... tapi persoalannya.. patut ke dia closed my trade at the higher open price, sedangkan SL dah letak lower at 109.23...

  8. #398
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Tandop View Post
    betul tu.. open price 109.44... tapi persoalannya.. patut ke dia closed my trade at the higher open price, sedangkan SL dah letak lower at 109.23...

    permasalahan ini sudah lama diterangkan.
    Jika anda teliti membaca term & condition FXOPEN;
    sila buka halaman www.fxmalay.com. kemudian, scroll ke bottom page, lihat sebelah bawah kiri, ada link Terms. sila download dokumen pdf tersebut dan baca;
    http://www.fxmalay.com/Download.aspx...f_Business.pdf


    Pada halaman 5;
    item 5.9:
    "When the Order Level falls within the price Gap on the Market Opening....
    ....Buy Stop, Sell Stop or Stop Loss is executed at the first available Quote which is presented in the Quotes Flow instantly after the Price Gap.."
    Last edited by arialun; 02-27-2012 at 04:38 PM.

  9. #399
    Bullish Tandop's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Jalan Ampang, Kuala Lumpur
    Posts
    33
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.280
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ooo gitu... faham, faham....

    tapi ada juga mention "Buy Limit, Sell Limit or Take Profit is executed at the order level"..... hehe Tak aci le macam tu... ngelat.... hehe jangan marah ye, gurau je....

  10. #400
    Piplet k-rol's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.160
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya nak tanya mengenai cara nak tukar leverage,saya dah pergi ke thread ttng leverage tue tp tak jumpa juga cara nk tukar leverage kat kabinet.Mohon pencerahan tentang cara2nya,saya dah cek kat kabinet dibahagian personal tapi x jumpa.

    1) Leverage tukar kat sini : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/S.../Personal.aspx - sila pilih akaun trading baru dia ada bahagian leverage (kecuali akaun ECN kena email [email protected] kalau nak tukar - ECN tak boleh tukar sendiri)

    Jadi saya tanya kat sini sajalah sbb thread tue dah close tak boleh nak buat pertanyaan kat sana.
    Bila la Nk pandai porex nih~
    mahir sudah...tp...masa pulak takdaa~

  11. #401
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by k-rol View Post
    saya nak tanya mengenai cara nak tukar leverage,saya dah pergi ke thread ttng leverage tue tp tak jumpa juga cara nk tukar leverage kat kabinet.Mohon pencerahan tentang cara2nya,saya dah cek kat kabinet dibahagian personal tapi x jumpa.

    1) Leverage tukar kat sini : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/S.../Personal.aspx - sila pilih akaun trading baru dia ada bahagian leverage (kecuali akaun ECN kena email [email protected] kalau nak tukar - ECN tak boleh tukar sendiri)

    Jadi saya tanya kat sini sajalah sbb thread tue dah close tak boleh nak buat pertanyaan kat sana.
    Login kabinet/e-wallet, pergi ke Penetapan (Setting) > Personal atau link dia : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/S.../Personal.aspx .. pilih no akaun, pilih leverage, tekan change. Login semula terminal MT4 utk perubahan. Akaun ECN kena email finance sbb terma dia beza .. baki bwh usd1k lock pada 1:100 .. lepas baki lebih usd1k baru boleh mohon 1:500.

    Forum ni ada auto-close sejak tahun 2012 lagi. Mana2 topik yg tak ada reply baru dlm tempoh 1 bulan akan dikunci oleh sistem.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  12. #402
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    3,305
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    127
    Thanked 387 Times in 270 Posts

    Default

    sebarang masalah atau pertanyaan boleh ajukan kt sini ye

Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us