BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8938$1.9524
Page 1 of 27 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 401

Thread: Masalah dan Persoalan: Leverage, Lot, Margin dan Equity

  1. #1
    Piplet billgates's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    silicon valley
    Posts
    17
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah dan Persoalan: Leverage, Lot, Margin dan Equity

    mintak tolong lagi!!!!!!!!!!!

    semua org cakap ttg leverage, apa benda tu?

    dekat mana nak tengok?

    mcm mana nak tukar tu......
    Last edited by support fxmalay; 05-05-2007 at 05:18 PM.

  2. #2
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Pemahaman untuk leverage:

    1:100 kalu anda open 1lot bersamaan 1000usd di gunakan dr equity anda
    1:200 kalu anda open 1lot bersamaan 500usd di gunakan dr equity anda
    1:400 kalu anda open 1lot bersamaan 250usd di gunakan dr equity anda
    1:500 kalu anda open 1lot bersamaan 200usd di gunakan dr equity anda

    1:100 kalu anda open 0.1lot bersamaan 100usd di gunakan dr equity anda
    1:200 kalu anda open 0.1lot bersamaan 50usd di gunakan dr equity anda
    1:400 kalu anda open 0.1lot bersamaan 25usd di gunakan dr equity anda
    1:500 kalu anda open 0.1lot bersamaan 20usd di gunakan dr equity anda

    Pemahaman untuk nilai 1 pips..ia bergantung kepada jumlah lot yg anda masuk untuk setiap post:

    1lot = 1pips = 10usd
    0.1lot = 1pips = 1usd
    0.01lot = 1pips = 0.10usd
    0.001lot = 1pips - 0.01usd

    p/s: ini berdasarkn pair GU ngan EU. Nilai pips tidak sama bagi setiap pair.

    Maka dengan ini, apa yang perlu anda paham ialah:

    1) Penggunaan leverage adalah untuk mengurangkn atau menambah jumlah yg di gunakan untuk masuk post.
    2) Leverage membolehkn anda masuk post mengikut jumlah equity yang anda ada di dalam akaun.

    Terima kasih
    Last edited by support fxmalay; 05-05-2007 at 05:34 PM.

  3. #3
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Penukaran leverage

    Kami menyediakan leverage dr 1:1 hingga ke 1:500. Dan anda boleh mengubah leverage mengikut kesesuaian modal anda.

    Untuk penukaran leverage, sila emailkan kepada [email protected] dengan tajuk: request to change leverage

    Nyatakan no akaun anda dan leverage yang ingin anda gunakan

    Terima kasih

  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Good explanation Tuan Support.

    Moga para rakan & traders dapat memahami .

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    86
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau sesiapa yang nak untung banyak.. gunakanlah leverage 1:500.. modal 1lot baru 300dolar. untuk pair EU. dan 400dolar untuk GU..

  6. #6
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yussz712 View Post
    kalau sesiapa yang nak untung banyak.. gunakanlah leverage 1:500.. modal 1lot baru 300dolar. untuk pair EU. dan 400dolar untuk GU..
    risiko pun tinggi


  7. #7
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    tumpang tanya, pasal leverage ni, tak kira leverage mana2 pun, kalau bukak 1 lot, nilai satu pip masih USD 10?

    tq

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    119
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    tumpang tanya, pasal leverage ni, tak kira leverage mana2 pun, kalau bukak 1 lot, nilai satu pip masih USD 10?

    tq
    Aaa le bos.

    Aku pun keliru gak bab ni.

    Tp... aku rasa sama je...

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  9. #9
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    467
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    Aaa le bos.

    Aku pun keliru gak bab ni.

    Tp... aku rasa sama je...

    sm_cool
    sama, cuma equity je yg berbeza...

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    119
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fxsense View Post
    sama, cuma equity je yg berbeza...
    OOO..

    Mana yang lebih best bos...

    Leverange tinggi/rendah?

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  11. #11
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    467
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    leverage rendah low risk

  12. #12
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    86
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    tumpang tanya, pasal leverage ni, tak kira leverage mana2 pun, kalau bukak 1 lot, nilai satu pip masih USD 10?

    tq
    semua sama.. kecuali pair yang takde USD..

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    86
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    OOO..

    Mana yang lebih best bos...

    Leverange tinggi/rendah?

    sm_cool
    kalau yang baru belajar.. baik guna leverage rendah.. 1:200 dah cukup.. tak bankrup bila habis margin.. kalau yang dah ketegori 80-90% menang trade.. baik guna leverage 1:500.. cepat kaya ooo...

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    119
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yussz712 View Post
    kalau yang baru belajar.. baik guna leverage rendah.. 1:200 dah cukup.. tak bankrup bila habis margin.. kalau yang dah ketegori 80-90% menang trade.. baik guna leverage 1:500.. cepat kaya ooo...

    OOO...

    Itu macam ke bos.

    Dulu aku x mintak tukau laberage tu, maka aku xleh buka post.

    Bila takau je, bru leh buka post.

    Ni maknanya... klau ada modal besau, bru leh pakai laberage rendah tu eee bos?

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

  15. #15
    Intraday Master fxsense's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    467
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    OOO...

    Itu macam ke bos.

    Dulu aku x mintak tukau laberage tu, maka aku xleh buka post.

    Bila takau je, bru leh buka post.

    Ni maknanya... klau ada modal besau, bru leh pakai laberage rendah tu eee bos?

    sm_cool
    yup betul....lagi selamat guna rendah...xlupe diri asyik nak trade je kalo guna leverage tinggi,... bukan slalu market kite win....

Page 1 of 27 1234511 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us