BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.9162$1.9755
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23

Thread: Ikuti Trade Saya

  1. #1
    Piplet abanglong's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Ikuti Trade Saya

    Salam semua..

    pada yang berminat nak ikuti trade harian saya, sila lawat http://forexfactor.wordpress.com

    mula2 dulu saya gunakan EA Magic dot. Average dapat 30 PIP per day. EA yang saya gunakan sekarang adalah kuasaforex. Average dapat 30 PIP per trade. Saya trade minima 3 kali sehari dan maksima 6 kali sehari. Money Management saya strict. Max loss = 30 PIP

    sekarang saya tengah design EA saya sendiri.

    kalau nak sebarang tips, boleh juga ke blog tersebut.

    terimakasih
    Research and Learn on forex.

  2. #2
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    413
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abanglong View Post
    Salam semua..

    pada yang berminat nak ikuti trade harian saya, sila lawat http://forexfactor.wordpress.com

    mula2 dulu saya gunakan EA Magic dot. Average dapat 30 PIP per day. EA yang saya gunakan sekarang adalah kuasaforex. Average dapat 30 PIP per trade. Saya trade minima 3 kali sehari dan maksima 6 kali sehari. Money Management saya strict. Max loss = 30 PIP

    sekarang saya tengah design EA saya sendiri.

    kalau nak sebarang tips, boleh juga ke blog tersebut.

    terimakasih
    Brother.. kuasaforex ada ea ke? Saya tak dpt pung.. dapat indicator jer ngan ebook.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bkn EA kot.... ..... EindicAtor kuasaforex kot.... sebab yg saya dapat cuma Eindi ajer EA nyer lom lagi..... kalau ader leh ler share kat sini...

  4. #4
    In Profit fariz36's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hatisenang View Post
    Brother.. kuasaforex ada ea ke? Saya tak dpt pung.. dapat indicator jer ngan ebook.
    kuasafx xde EA..
    dia hanya ade indicators jer..
    sape kate kuasafx ade EA?

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abanglong View Post
    Salam semua..

    pada yang berminat nak ikuti trade harian saya, sila lawat http://forexfactor.wordpress.com

    mula2 dulu saya gunakan EA Magic dot. Average dapat 30 PIP per day. EA yang saya gunakan sekarang adalah kuasaforex. Average dapat 30 PIP per trade. Saya trade minima 3 kali sehari dan maksima 6 kali sehari. Money Management saya strict. Max loss = 30 PIP

    sekarang saya tengah design EA saya sendiri.

    kalau nak sebarang tips, boleh juga ke blog tersebut.

    terimakasih
    kat kuasa forex brape indicator?

    aku ade satu, kawan aku kasi, tapi x tau la bagus ke x?

    awk punya latest version ke?

    Quote Originally Posted by abanglong View Post
    Salam semua..

    pada yang berminat nak ikuti trade harian saya, sila lawat http://forexfactor.wordpress.com

    mula2 dulu saya gunakan EA Magic dot. Average dapat 30 PIP per day. EA yang saya gunakan sekarang adalah kuasaforex. Average dapat 30 PIP per trade. Saya trade minima 3 kali sehari dan maksima 6 kali sehari. Money Management saya strict. Max loss = 30 PIP

    sekarang saya tengah design EA saya sendiri.

    kalau nak sebarang tips, boleh juga ke blog tersebut.

    terimakasih
    EA magick mane u dpt? nape bertukar?
    Last edited by FXM Teacher; 09-09-2007 at 11:52 AM.

  6. #6
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    314
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    EA apa? ayat panjang dier bunyi camner?

  7. #7
    Piplet jawa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    assalamualaikum....

    saya juga pernah membeli ebook kuasa forex, dan diberi indicator sekali,,,tetapi saya masih tak pandai nak gunakan ... ada sesapa boleh tolong ajarkan saya,,, almaklumlah belajar dengan buku je ,,, susah nak pandai.hehe

  8. #8
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    208
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fariz36 View Post
    kuasafx xde EA..
    dia hanya ade indicators jer..
    sape kate kuasafx ade EA?
    Hi,
    Yalah. Harap2 semua traders jangan bertukar istilah EA dan indicator. Jauh juga bezanya cuma didalam EA tu yang ada indicator.
    Maaf kerana mencelah sikit. Terima kasih.

  9. #9
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam, saya newbie dalam forex ni dan saya nak dapatkan serba sedikit ilmu mengenai trading signal dan indicator serta TF yang sesuai untuk OB/OS dan SB/SS. Juga macamana nak predict market trend dengan menggunakan indicator yang tak memeningkan kepala jika dilihat, harap kengkawan dapat membantu. TQ

  10. #10
    Intraday Master vaksin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    JB, Malaysia
    Posts
    314
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    baru tau EA tu expert adviser yg leh buat trading auto setting..

    tf paling best 4H and pakai indicator EMA 5 and 20 period..

  11. #11
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saya prefer manual trading dulu, belajar dari bawah, baru boleh paham forex trading ni, camni la, ape kate kalau saya syorkan guide kat bawah ni untuk lebih mudah

    Jenis TF
    - jenis indicator yang sesuai serta setting
    - jenis signal yang sesuai serta setting

    lebih kurang la macam ni kot

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    71
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam otai semua, minta maaf nak tanya sikit pasal EA ni.

    saya ada terbaca di forum lain yang mengatakan kalu kita trade guna EA dan selalu profit, maka broker akan rugi dan dia akan kacau EA kita, betulke macam tu..... ? klu boleh tuan admin jawap pun ok gak, sebab nak dapatkan keyakinan masa guna EA, maklumlah sesetengah EA tu kena beli..... tapi yg free aje pun ada jugak.

    terima kasih.
    Last edited by petani; 10-27-2007 at 05:42 AM.

  13. #13
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Abglong,

    Cam dah lama tak posting dlm blogs tu? bz dgn memorex ke?
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    128
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    baru tau EA tu expert adviser yg leh buat trading auto setting..
    yang ni betul...

    tf paling best 4H and pakai indicator EMA 5 and 20 period..
    tapi yang ni rasanya untuk lihat indicator masa nak entry dan close.. dalam ea kan dah set semua. ea diprogram berdasarkan indi-indi yang terpilih, terpulang pada yang membuatnya...

    cam tu lah.. kalau salah betulkan....

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    share EA-nya dong.. agar saya juga ikut profit...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us