FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: Jurnel Newbie - BUD

  1. #16
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Puzastyle View Post
    huhuhu banyak hijau merimbun.... sikit2 lama2 tawan gunung kinabalu.
    yang penting konsistennng.. gud luck bro...
    takde update terkini ke?... good luck bro... aku suke nengok akaun kengkawan profit, bagi semangat balik padaku to be on track again

  2. #17
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    takde update terkini ke?... good luck bro... aku suke nengok akaun kengkawan profit, bagi semangat balik padaku to be on track again
    Alamak... lupa lak nak update... lately ni busy sikit

  3. #18
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    End January...

    Percaya atau tidak.. micro acc saya sudah mencecah almost 2K dlm tempoh 2 minggu trade... antara percaya ngn tidak sahaja....

    Akan tetapi... sifat tamak mula mempengaruhi diri... cubaan untuk withdraw duit lansung tidak ada... Sememangnye ditarget jumlah ke USD2,800....

    Sifat tamak... membuat akaun saya kerugian hampir USD1k hanye untuk tempoh dua hari.... Semasa saya bercuti di Cherating, Kuantan.... Gara2 nak recover 1st big loss yg hampir USD500.... acc saya bertambah parah....

    Another sad part..... laptop screen retak kerana tidak dpt mengawal emosi....
    Camne nak trade.... Terpakse le mintak tolong kwn2 untuk cut lost je position2 yg boleh membawa padah.......

    Pulang je ke KL... micro acc tinggal hanye USD1,600 je from avail bal of USD2,500..... sedih gila.....
    Awal feb.... dpt bonus USD10... hai... takkan 10 days trade pun msh dpt bonus....
    Saya masih tidak sedar akan sikap tamak yang boleh menhancurkan cara trading yang penuh displin before...... Ini le punca sikap tamak yang kadang2 membawa hasil dan byk kali membawa masaalah.
    Last edited by bud; 04-01-2009 at 06:24 AM.

  4. #19
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by bud View Post
    End January...

    Percaya atau tidak.. micro acc saya sudah mencecah almost 2K dlm tempoh 2 minggu trade... antara percaya ngn tidak sahaja....

    Akan tetapi... sifat tamak mula mempengaruhi diri... cubaan untuk withdraw duit lansung tidak ada... Sememangnye ditarget jumlah ke USD2,800....

    Sifat tamak... membuat akaun saya kerugian hampir USD1k hanye untuk tempoh dua hari.... Semasa saya bercuti di Cherating, Kuantan.... Gara2 nak recover 1st big loss yg hampir USD500.... acc saya bertambah parah....

    Another sad part..... laptop screen retak kerana tidak dpt mengawal emosi....
    Camne nak trade.... Terpakse le mintak tolong kwn2 untuk cut lost je position2 yg boleh membawa padah.......

    Pulang je ke KL... micro acc tinggal hanye USD1,600 je from avail bal of USD2,500..... sedih gila.....
    Awal feb.... dpt bonus USD10... hai... takkan 10 days trade pun msh dpt bonus....
    Saya masih tidak sedar akan sikap tamak yang boleh menhancurkan cara trading yang penuh displin before...... Ini le punca sikap tamak yang kadang2 membawa hasil dan byk kali membawa masaalah.
    tapi sekurangnya bro masih ada untung lagi kan?... modal usd500 skrg usd1600, masih untung usd1100. dan penting sistem trade bro tu dah berjaya dan bro juga dah belajar, sikap tamak punca bro alami kerugian.

    apa pun all the best.. bro bud.

  5. #20
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    tapi sekurangnya bro masih ada untung lagi kan?... modal usd500 skrg usd1600, masih untung usd1100. dan penting sistem trade bro tu dah berjaya dan bro juga dah belajar, sikap tamak punca bro alami kerugian.

    apa pun all the best.. bro bud.
    TQ bro for your courage... will update lg the turning point bila lupa diri balik... he..he..he

  6. #21
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,212
    Thanks
    203
    Thanked 421 Times in 295 Posts

    Default


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us