FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Jurnel Newbie - BUD

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Jurnel Newbie - BUD

    Nak share my experince trade/main forex dari 14/1/09 (live micro acc)

    Cerita2 dari demo game dan kemudian depo USD500.00 ke micro acc dan seterusnye catatan hidup sebagai PTT.....

    p/s - mod: Kalau u all rase tak sesuai saya buka this jurnel pls delete...

    TQ
    Last edited by bud; 03-13-2009 at 03:06 AM.

  2. #2
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dear Mr. (Ms.), XXX

    While registering xxxxxxx.

    Account's information:

    Trading account number*: XXX
    Trader's password: XXX
    Investor's password: XXX (read only password)
    Email : [email protected]

    * Your trading account number is the same as your "Login" for the trading terminal FXOpen MetaTrader 4

    Because of safety regulations we do not send your PIN code by e-mail. It will be stated on the New Trading Account Registration page. Please save this data as well as the PIN code in a safe place.
    [/I]
    Inilah email pertama yang saya terima dari fxopen bertarikh 7/1/09.
    Saya depo USD utk micro acc. melalui bank tempatan....
    Goyang untuk memulakan 1st trade saya tapi hanye 14/1/09.... my 1st trade bermula...

  3. #3
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    Thanks
    1
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    Default

    all the best bro...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097):::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  4. #4
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    all the best bro...
    TQ for your support. May god bless us

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    500usd kat micro dah 50k... bagus2 equity besar senang hati nak main..
    gud luck bro...

  6. #6
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default 2 minggu pertama before live trade

    Seperti kebanyakkan traders yg lain, saya mempraktiskan ilmu yg amat sedikit di demo acc. My lucky part, saya ada 2 org lagi kawan setaman yg sudah 'trade live' di fxopen yang sedia membantu dan mengajar saya beberapa indi yang berguna untuk persediaan saya di 'live trade' nanti.

    Sessi trade berjalan lancar hampir setiap malam akan tp saya masih di demo acc saya..... Almost everyday saya akan open demo acc yg baru untuk belajar trade disamping 2 org kawan sudah pun 'live trade.

    14/1/09 - membuka sejarah hidup saya sebagai PTT.... puh... berpeluh....

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default 140109

    Testing... testing

    14/01/09 - 1st day trade after 2 weeks of personal training and coaching
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 140109.JPG  

  8. #8
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Sejarah kenapa trade

    Sebenarnye tidak pernah terlintas di pikiran ini untuk trade forex ni... Ini semua kerana jadual hidup yg terlalu ketat sehingga kadang2 anakbini pn agk kurang mendapat perhatian....

    Back to year 2007..... Seorang kawan memperkenalkan saya kepada seorang forex trader yg kononnye mampu memberi pulangan 10% ke 30% sebulan. Apa yg perlu saya lakukan adalah melabur dan dijanjikan pulangan yg tetap tanpa terusik walau sedikit pn modal asal.... Dah saya ni melayu... mmg dasar malas nak berfikir terus le terjun bersama modal permulaan yg agak besar...(TAMAK)..he..he... biasa le sikap kita melayu......

    Hari berganti hari... minggu berganti minggu..... bulan berganti bulan..... sehingga ke saat ini...

  9. #9
    In Profit
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Bersabar

    harap ko bersabar bro...memang dah adat dunia ni...ada kalanya kita tersilap buat keputusan dan kadang2 ambil tindakan yang salah...tetapi bila difikirkan kembali tindakan itulah yang membawa kita pada diri kita yang ada pada masa ini...memang manusia akan melakukan kesilapan...dan ia akan terus berulang...itu yang membuat kita semakin matang...apa yang penting kita perlu melihat ke hadapan...apapun selamat datang ke dunia FOREX...

  10. #10
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Rozaly View Post
    harap ko bersabar bro...memang dah adat dunia ni...ada kalanya kita tersilap buat keputusan dan kadang2 ambil tindakan yang salah...tetapi bila difikirkan kembali tindakan itulah yang membawa kita pada diri kita yang ada pada masa ini...memang manusia akan melakukan kesilapan...dan ia akan terus berulang...itu yang membuat kita semakin matang...apa yang penting kita perlu melihat ke hadapan...apapun selamat datang ke dunia FOREX...
    Bro, bukan sedikit saya fund kat acc mamat tu +-USD10K tu.... mmg le dapat return yg dijanjikan tapi modal aku mana pah..... modal aku masih tepu lagi... tak tahu le boleh dpt ke tidak spt yg dijanjikan
    Last edited by bud; 03-13-2009 at 01:05 PM.

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bud View Post
    Bro, bukan sedikit saya fund kat acc mamat tu +-USD10K tu.... mmg le dapat return tapi modal aku mana pah..... modal aku masih tepu lagi... tak tahu le boleh dpt ke tidak sptt yg dijanjikan
    Berdoalah agar dibukakan hatinya agar memulangkan duit ko tu...dia dah berjanji & harap2 dia tunaikan janjinya...

  12. #12
    In Profit pokcik3g's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    My Sweet Home
    Posts
    92
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Banyak tol bro suruh org tradekan. Ngeri aku. Moga2 bro dpt balik duit tu balik hasil trade sendirik.

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bermula dari situle saya belajar secara manual dan melalui internet secara perlahan2. Flatform demo **** menjadi taruhan awal.... Tetapi memandangkan ada 'spread charges' saya masih tidak memulakan 'live trade'. Sebenarnye lebih takot dr berani...

    Sehingga le suatu hari sessi 'ngeteh' bersama dua jiran taman, saya mengutarakan keinginan utk belajar trade dan rupa2nye kedua2 teman tersebut sudahpn 'live trade ngn fxopen tanpa spread charges....

    7/1/09 - terus register then proceed to depo USD500 as an initial investment di micro acc.

    1st day trade - Rugi + takut + kecot + dan mcm2 lg.......

    Will update about my 1st week 'performance'..

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sg Buloh, Melaka & Indon
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default W1-

    Ini le performance 1st week trade .... byk goyang... tapi boleh le sbg beginner
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Week 1.JPG  

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bud View Post
    Ini le performance 1st week trade .... byk goyang... tapi boleh le sbg beginner
    huhuhu banyak hijau merimbun.... sikit2 lama2 tawan gunung kinabalu.
    yang penting konsistennng.. gud luck bro...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us