BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8467$1.9038
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Jatuh Naik aku dlm Dunia EA

  1. #1
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Jatuh Naik aku dlm Dunia EA

    Sebelum nieh aku trade manual, asyik lost ja bila trade Live Account disbbkan EMOTIONAL ,TAMAK ,INSTINCT konon dan TAK SABAR.

    The latest aku trade manual guna demo, rekod aku hanya 3 Lost. Guna Greenpip strategy. Displin tul aku.

    Tapi bila aku trade guna Live account, terus margin call. 2 kali weh !! seb baek la micro.

    Sekarang aku nak suruh robot plak yang trade, aku guna FapTurbo Original plak. Sebabkan aku tgk performance nya yang mantap. Lagipun sambel2 tuh bleh la aku trade manual jugak.

    Marilah tengok kejatuhan aku~ atau kejayaan aku di akaun mikro nieh. Dah berjaya mikro baru masuk Standard plak.

    4 March 2009

    Deposit: 5000 (mikro) Leverage: 1:200

    EG
    -Default setting dengan LRR 20.
    ECHF
    -Trade Time 24hrs.
    -LRR 15.
    EU
    FapTurbo_Lots=0;
    FapTurbo_LotsRiskReductor=1;
    FapTurbo_MaxOrders=5;
    FapTurbo_MaxLots=10;
    FapTurbo_StopTime=9;
    FapTurbo_aaa=46;
    FapTurbo_bbb=9;
    FapTurbo_TakeProfit=100;
    FapTurbo_StopLoss=280;
    FapTurbo_TrailingStop=50;
    FapTurbo_DurationInHours=0;
    FapTurbo_CloseAfterXmonths=0;
    FapTurbo_PeriodMALarge=70;
    FapTurbo_PeriodMASmall=21;
    FapTurbo_PriceMA_0_6=2;
    FapTurbo_TypeMA_0_3=2;
    FapTurbo_ShiftMALarge=3;
    FapTurbo_ShiftMASmall=1;
    FapTurbo_LookForDays=2;
    FapTurbo_CriticalDays=0;
    FapTurbo_RelaxDays=0;
    FapTurbo_HedgingLotReducer=0;
    FapTurbo_Hedging=0;
    FapTurbo_TradeNFP=1;
    FapTurbo_TradeFriday=1;
    FapTurbo_Prudent=0;
    FapTurbo_SymAlligatorOnCritica=1;
    FapTurbo_FixedDirection=0;
    FapTurbo_ClsLsrOnMrktChnge=0;
    FapTurbo_AlwaysTrade=0;
    FapTurbo_LowLot=0.1;
    FapTurbo_TooGoodToBeTrue=50;
    FapTurbo_PrudentPeriod=30;
    FapTurbo_OneTrade=0;
    FapTurbo_SpanGator=0.9;

    Sejarah Memorex aku
    Mula kenal forex pada tahun 2007.
    Belajar mengenai forex di Babypips. Terima kasih Babypips.
    Selepas kena MC sekali di *********, terus giveup dan berhenti seketika.

    Tahun 2008, bro bgm4441 memberi hasutan untuk trade forex kembali dengan Green Pip Strategi. huhu~
    Aku pun terhasut dan belajar lebih banyak lagi tentang disiplin dan money management.
    Tapi sama ja, kena gak MC bila trade Live. <---bengong nieh, takleh lawan nafsu.
    Aku dah mula giveup dengan diri aku, start dari sini la aku usha robot2 untuk trade untuk aku.
    Sekarang aku masih forward test 5 EA. Alpha 9, Electra, Your Lucky, Envelope dan Fapturbo.
    Akhirnya aku buat keputusan untuk beli Fapturbo sbb performance dia ngalahkan yg laen.

    amerz
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails aprill.jpg   TradeRecord.JPG  
    Last edited by amerz; 03-07-2009 at 07:16 AM.

  2. #2
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    5 March Close Trade.

    Hari nieh fapturbo tidak buat profit yang banyak mcm semalam, mungkin sbb aku ubah LRR ke moderate setting untuk ECHF.(10)
    LRR untuk ECHF diubah ke 15 kembali.

    Open Position 2 Lot tuh manual trade.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 5April.JPG  
    Last edited by amerz; 03-07-2009 at 01:46 AM.

  3. #3
    In Profit bgm4441's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ampang..selangor..
    Posts
    291
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking waaa

    waa en.ammerz ...mcm kenal jee....
    semoga berjaya ....bro .....






    p/s ..asal Afghanistan ker ooo jauh tuee..h?
    Last edited by bgm4441; 03-06-2009 at 03:02 AM.
    kalau salah tolon betulkan .....

  4. #4
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tumapng tya,, pakia FABTURBO ngan fxmalay?

  5. #5
    In Profit bgm4441's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ampang..selangor..
    Posts
    291
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by kmbeng View Post
    tumapng tya,, pakia FABTURBO ngan fxmalay?
    rasanye yee arr tue bro ..fxmalay(fxopen)..
    kalau salah tolon betulkan .....

  6. #6
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    fuyooo .. leverage 1:200 .. apsal tak guna 1:500 .. margin yg guna setiap trade kecil tapi margin level besar boleh tahan kalau market buat lawak ....
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  7. #7
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cimahi
    Posts
    302
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by amerz View Post
    5 April

    Hari nieh fapturbo tidak buat profit yang banyak mcm semalam, mungkin sbb aku ubah LRR ke moderate setting untuk ECHF.(10)
    LRR untuk ECHF diubah ke 15 kembali.

    Open Position 2 Lot tuh manual trade.
    hi,
    would like join to monitor the progress of FAPTurbo too
    Visit 0.90 Pip Rebate Here
    Forex Rebates, Promotions, and $$$ BONUS!!
    Click Here!

  8. #8
    In Profit pokcik3g's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    My Sweet Home
    Posts
    104
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Cam menarik jer FabTurbo nih..
    Bule tau berape rege yg ori..

  9. #9
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bgm4441 View Post
    waa en.ammerz ...mcm kenal jee....
    semoga berjaya ....bro .....

    p/s ..asal Afghanistan ker ooo jauh tuee..h?
    Hihi, makaseh2.
    Bila nak migrate vps bro? bleh test ea banyak2. Nak hentam letak 10 Mt4 pun lepas tuh kalau ang migrate. Yg penting tak sampai RM70 sebulan pun.

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    fuyooo .. leverage 1:200 .. apsal tak guna 1:500 .. margin yg guna setiap trade kecil tapi margin level besar boleh tahan kalau market buat lawak ....
    Takpa bro,
    biar kaya slow2 dari bankrupt cepat2, huhu.

    Lgpun, maxorder aku letak 5 utk eu. Worst case scenario, Kalaula semuanya kena SL termasukla EG ngan ECHF, aku masih boleh trade forex lagi dan bukan kena cari duit plak nak tambah modal. Mana tau, robot nieh gila ka, suatu hari nanti...huhu!

    Quote Originally Posted by yohanip View Post
    hi,
    would like join to monitor the progress of FAPTurbo too
    Ya~ everyone is welcome here.

    Quote Originally Posted by pokcik3g View Post
    Cam menarik jer FabTurbo nih..
    Bule tau berape rege yg ori..
    $149 - bleh refer di fapturbo.com untuk kepastian.
    Tapi affiliate untuk Fapturbo dapat $89 xsilap aku.
    $149-$89....

  10. #10
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    6 March Close Trade.

    OP 2.0 Lot tuh, aku punya manual trade. Selain daripada tuh, Fapturbo punya trade. Aku close man-mana OP yang dah untung walau ciput, sebab nak mengelakkan floating pada weekend.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 6April.JPG  
    Last edited by amerz; 03-06-2009 at 11:10 PM.

  11. #11
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    7 March 2009.

    Arie nieh Account balance dah double, dari 5000 ke 10000. Alhamdulillah, Hasil manual trade berpandukan Heiken Ashi, Murrey Math Trading System dan juga sokongan dari Fapturbo yang buka OP yang sama .

    "Manual trade is the King but with a good EA trade side by side, it really helps."
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 7MarchBalance.JPG  
    Last edited by amerz; 03-07-2009 at 01:46 AM.

  12. #12
    In Profit bgm4441's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ampang..selangor..
    Posts
    291
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by amerz View Post
    7 March 2009.

    Arie nieh Account balance dah double, dari 5000 ke 10000. Alhamdulillah, Hasil manual trade berpandukan Heiken Ashi, Murrey Math Trading System dan juga sokongan dari Fapturbo yang buka OP yang sama .

    "Manual trade is the King but with a good EA trade side by side, it really helps."
    ermmm baru berape hari dah double ...lepas ne ...hijau2 je arr yee
    kalau salah tolon betulkan .....

  13. #13
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bgm4441 View Post
    ermmm baru berape hari dah double ...lepas ne ...hijau2 je arr yee
    Amin. mintak2 la masin mulut encik bgm4441.

    At least sekarang nieh, dah tercover duit untuk bayar vps. $20 sebulan.
    Minggu depan, target untuk dapat balik duit beli fapturbo plak. $60
    Last edited by amerz; 03-07-2009 at 04:40 AM.

  14. #14
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by amerz View Post
    Amin. mintak2 la masin mulut encik bgm4441.

    At least sekarang nieh, dah tercover duit untuk bayar vps. $20 sebulan.
    Minggu depan, target untuk dapat balik duit beli fapturbo plak. $60
    bro pakai VPS mana bro??

  15. #15
    Bullish amerz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    lalaland
    Posts
    45
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kmbeng View Post
    bro pakai VPS mana bro??
    swvps, aku ambek yg locate kat L.A.
    sbb dia janji 99.9% uptime

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us