FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 140

Thread: Trades pakai CS/Stoch/Auto

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Trades pakai CS/Stoch/Auto

    Assalamualaikum..

    Matlamat jurnal ini adalah untuk saya belajar secara online dengan master2/mahaguru2 pemorex kat Malaysia. Sebelum ini takde 1 pun strategy ( kalau boleh kata strategy le) yang agak sesuai dgn cara trading saya. Byk akuan dah kena panggil Dik Marginah. Kali nie Saya cuba cara baru trade ikut bentuk lilin ( CS) Stoct dan juga Auto Pivot.
    Semua trade yang akan akan paparkan adalah dari akaun real . Sebab bagi saya pratice guna pakai akaun demo nie kurang berkesan dari segi kawalan emosi dgn sikap ambil tak kisah. Takde "feeling" loss ke win ke sama je... kalau banyak win tuh rasa dah faham strategi tu tapi bila trade real... hancusss...

    Strategy.

    Modal 50USD atau 5000sen dalam akaun micro.
    TP = 10pips
    SL = 50pips ( R:R tak bagus)

    Indicator
    1. CS
    2. Stock ( 8,3,3)
    3. Auto Pivot.

    Script order.
    Drag & drop with 10TP and 50SL - mudah dan senang.


    Cara masuk trade buy atau sell akan dijelaskan semasa trading.

    berkenaan strategy R:R tuh sebabnya selama ini akaun tak pernah tahan seminggu .. kalau saya ikut strategy nie paling kurang saya boleh trade 100kali kalau sehari 10trades paling bodoh pun 2 minggu akaun micro ni dapat bertahan.

    semoga dapat tunjuk ajar dari semua.


    25 MARCH 2009.

    # Perjalanan thread ini sudah ada perubahan. Sekarang saya tidak lagi menggunakan MA dan juga Stoch. Strategy saya sekarang bergantung pada

    1) CS Formation
    2) Fibo Retracement
    3) SnR

    Gabungan ketiga-tiga cara diatas memberi ruang untuk memasuki post dengan lebih awal dan selamat. Risk & Reward ratio juga adalah lebih baik. Fibo dan SnR bagi saya adalah Leading Indikator dan CS formation adalah confirmation untuk memasuki post.
    Last edited by Puzastyle; 03-26-2009 at 12:32 AM. Reason: # Strategy sudah lain

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trades pada pagi ini. Tak ikut rules..

    Lupa nak kasi tahu ada 1 lagi indicator yang akan digunakan.

    Moving Avg (14,Close) dan Moving Avg (14,Open) - untuk tengok trend.


    Last edited by learn2biz; 03-04-2009 at 01:50 AM. Reason: fix img link

  3. #3
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    1st trade.

    TF5 minit
    Bullish CS , Stoch <20, MA masih lagi downtrend.
    Terlalu hampir dengan S2. Mungkin tak sempat sampai TP nie.

    Last edited by learn2biz; 03-04-2009 at 01:48 AM. Reason: fix img link

  4. #4
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Script yang digunakan untuk memudahkan trade dibuat.
    TP10 dan SL50

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default script

    cuba attach script sekali lagi...harap2 yang ni berjaya
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    2nd trade.

    TF5 Bullish signal, price close above S2. Lain2 Tf masih lagi down trend. Tapi semua Stock <20 dan bersilang keatas.

    Risk : Hanya TF5 memenuhi semua signal.

    Trade#1 close with 10TP
    alhamdulillah...

    Last edited by learn2biz; 03-04-2009 at 01:48 AM. Reason: fix img link

  7. #7
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    Thanks
    1
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    Default

    salam, saya sokong apa awak buat nih... keep on posting bro...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097):::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade#2 close with 10Pips.

    Trades#3

    TF15 Bullish Candle. Masih lagi downtrend. Close bawah sikit S2.
    Lain2 TFs downtrend kecuali stoch menunjukkan uptrend.

    To L2B.
    Camner nak edit gambar seperti yang you buat.?

    [IMG][/IMG]

  9. #9
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default tq..

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam, saya sokong apa awak buat nih... keep on posting bro...
    salam & terima kasih...

    kalau ada komen yang baik atau tidak untuk improvekan trading nie amatlah dialukan..

  10. #10
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade#3 loss 52pips.

    Trade#4
    Open sell pada close CS "pinbar" yang close bawah S1. TF yang lain sudah downtrend. Stoch masih lagi uptrend pada TF1hrs

    [IMG][/IMG]

    Trade Close with 10pips ( 100points)

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade#5

    USDJPY Sell
    Reason.
    TF5 - price close bawah R3 "spinning top" dengan next CS adalah Bearish.
    TF15 - Bearish Harami
    TF30 - "Shooting Star"

    all stoch terlebih beli.. target TP mungkin akan diubah dari masa kesemasa.





    Close dengan amik untung sikit... jenuh ler tunggu price.. gerak cam siput aje..kalau salah trade cepat je jadi -ve..
    Last edited by Puzastyle; 03-04-2009 at 11:47 AM. Reason: # update post

  12. #12
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    Thanks
    1
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    Default

    ekekek...sabor jer la bro...camtu gak la yg gue rasa bila trade...

    jurnal yg bagus...siap ada reasons utk OP skali...mmg gue folo...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097):::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade pagi nie...
    ada "Evening Doji Star" pada TF30 untuk pair EURUSD.
    Trend semasa UPtrend ( MA Blue>MA Gold)
    Stoch >80 dan bersilang kebawah

    Harga buka 1.2652
    TP 1.2600
    SL 1.2689


    [IMG][/IMG]

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade untuk GBPUSD , TF30

    Lebih kurang sama dengan pair EURUSD kedudukan CS

    Harga masuk 1.4179
    TP 1.4127 - amik price atas sikit dari pivot line.
    SL 1.4217


    [IMG][/IMG]

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    199
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    ekekek...sabor jer la bro...camtu gak la yg gue rasa bila trade...

    jurnal yg bagus...siap ada reasons utk OP skali...mmg gue folo...
    bila trade yg demo nie.. mmg tak heran ler kalau market lambat bergerak.. kearah mana sekali pun .sebab kurang ambil serius sikit.. tapi yang real nie walaupun micro akaun lain sikit.. semua system hancur.. dek perasaan tamak..takut..nak buat decession pun fikir byk kali last2.. price jauh baru masuk.. masuk kejap.. price dah reverse lah pulak... aduhh.... why..why..why? close yg takut negetive amik counter trend.. price reverse lagii.... ikut yang tadi..hmmmm...

    why! why! why! why!

Page 1 of 10 12345 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us