BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Results 1 to 12 of 12

Thread: kalau buat ea ngam sistem sendiri ok ker?

  1. #1
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default kalau buat ea ngam sistem sendiri ok ker?

    Salam,

    saya nak buah pendapat tentang perkara ni...

    bagaimana jika kita ada satu sistem yang rasanya bagus, dan kemudian kita eakan sistem tu?

    kita eliminatekan human faktor kat situ, sebab human factor ni ada banyak yg boleh jahanamkan trade; tak yakin, tak sabar, gemuruh, balas dendam etc...

    yang ea pulak kekurangan dia takder human discretion jer...so kalau trade pakai s/l insyaAllah ok kowt...

    so apa pendapat kengkawan?
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  2. #2
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    Salam,

    saya nak buah pendapat tentang perkara ni...

    bagaimana jika kita ada satu sistem yang rasanya bagus, dan kemudian kita eakan sistem tu?

    kita eliminatekan human faktor kat situ, sebab human factor ni ada banyak yg boleh jahanamkan trade; tak yakin, tak sabar, gemuruh, balas dendam etc...

    yang ea pulak kekurangan dia takder human discretion jer...so kalau trade pakai s/l insyaAllah ok kowt...

    so apa pendapat kengkawan?
    bro ada ke sistem yg bagus?... klu senang cara dan simple... saya boleh tolong buatkan..

  3. #3
    Elder Analyst ForexWaveSoldier's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    645
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    entahlah.. sayapun tak pasti.. saya tak tahu pasal code2 ni..
    Author, and the Creator
    Theory of W.s Point. All right reserved.
    The missing link in Fibonacci Trading
    "Those who are familiar with this business and industry can see and feel the difference"

    mail, [email protected] ym, [email protected]
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=53601

  4. #4
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    bro ada ke sistem yg bagus?... klu senang cara dan simple... saya boleh tolong buatkan..
    bro duk mana? saya kat klang...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  5. #5
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    aku kl jer... bro ada sistem yg ok ke?... leh bagitau sini.. klu tak pun pm aku jer... klu yg simple simple tu, insya allah aku leh tolong buatkan.. sekurangnya bila dah jadi ea, kite leh back test.. dan boleh tau ok ke tak sistem tu... klu canggih canggih sangat, macam kena masukkan waktu bila boleh trade, waktu bila tak leh... mungkin bro manstir leh bantu..


    klu takat... bila indicator A + indicator B + indicator C = ok... op buy atau sell (apa apa time frame)... insyaallah aku leh buatkan..

  6. #6
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default ea kutu.

    kutu ea
    =======

    indicator gunapakai

    1. zigzag
    2. trader wawasan macd


    buka buy bila
    zigzag 1 minit kat bawah
    trader wawasan macd 1 jam uptrend
    trader wawasan macd 4 jam uptrend

    buka sell bila
    zigzag 1 minit kat atas
    trader wawasan macd 1 jam downtrend
    trader wawasan macd 4 jam downtrend

    cuba backtest.. nengok ada berani pakai kat real akaun ke?.. hehehe...

    enclosed


    statement back test
    kutu.mq4 = ea
    ZigZag.ex4 = indicator
    TraderWawasan MACD.ex4 = indicator

    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    pakai 4-6 ma ngan price action... yg ma tu kena ada slope degree jugak ar...ok ka?
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  8. #8
    Market Maker SHAMX777's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,760
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Kutu Loncat

    Bro Kutu Loncat,

    Saya ada seorang kawan TRADER OTAI giler... berpuluh tahun trade Stocks dan sekarang berkecimpung dalam FOREX. Dia suruh tolong carikan sapa2 yang reti buat EA/Robot. Kalau saya buat GATHERING kat rumah nanti... Bro dijemput datang yer...

    Kawan tu dia pakai MANUAL trade jer memanjang berpuluh2 tahun... dia nak merasa pakai EA gak... dia belum pernah merasa pakai ea lagi...

    Tapi dia nak codekan EA tu guna system dia... tak tahu cara... (OTAI laa katakan... janggut dia pun panjang macam sifoo dah... tapi bab programming tak tahu apa2)... So dia mahu trade manual macam biasa... tapi mahu ada satu lagi acc guna EA (sistem dia sendiri).

    Kalau Bro tolong dia... mungkin dia bayar tuuu... Kaya OTAI tu... pakai Acc DUCASCOPY.

  9. #9
    Intraday Master cairol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kLaTE-sHah aLaM-kL
    Posts
    404
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SHAMX777 View Post
    Bro Kutu Loncat,

    Saya ada seorang kawan TRADER OTAI giler... berpuluh tahun trade Stocks dan sekarang berkecimpung dalam FOREX. Dia suruh tolong carikan sapa2 yang reti buat EA/Robot. Kalau saya buat GATHERING kat rumah nanti... Bro dijemput datang yer...

    Kawan tu dia pakai MANUAL trade jer memanjang berpuluh2 tahun... dia nak merasa pakai EA gak... dia belum pernah merasa pakai ea lagi...

    Tapi dia nak codekan EA tu guna system dia... tak tahu cara... (OTAI laa katakan... janggut dia pun panjang macam sifoo dah... tapi bab programming tak tahu apa2)... So dia mahu trade manual macam biasa... tapi mahu ada satu lagi acc guna EA (sistem dia sendiri).

    Kalau Bro tolong dia... mungkin dia bayar tuuu... Kaya OTAI tu... pakai Acc DUCASCOPY.
    sambutan menarik tu.....
    FxOpen>>>> Buka Akaun Baru Anda Sekarang<<<< FxMalay
    >>> BiaR PuN PiPs KEciK TaPi NiLai Nye BeSaR <<<

  10. #10
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,234
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    kutu loncat...jumaat malam sabtu nanti free ka? boleh jumpa?
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  11. #11
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ramai sini terer wat ea...nanti ada la yg jengah tu...
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  12. #12
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by SHAMX777 View Post
    Bro Kutu Loncat,

    Saya ada seorang kawan TRADER OTAI giler... berpuluh tahun trade Stocks dan sekarang berkecimpung dalam FOREX. Dia suruh tolong carikan sapa2 yang reti buat EA/Robot. Kalau saya buat GATHERING kat rumah nanti... Bro dijemput datang yer...

    Kawan tu dia pakai MANUAL trade jer memanjang berpuluh2 tahun... dia nak merasa pakai EA gak... dia belum pernah merasa pakai ea lagi...

    Tapi dia nak codekan EA tu guna system dia... tak tahu cara... (OTAI laa katakan... janggut dia pun panjang macam sifoo dah... tapi bab programming tak tahu apa2)... So dia mahu trade manual macam biasa... tapi mahu ada satu lagi acc guna EA (sistem dia sendiri).

    Kalau Bro tolong dia... mungkin dia bayar tuuu... Kaya OTAI tu... pakai Acc DUCASCOPY.

    huhuhu.. klu sifu datang menjemput... terkeluar kemaluan ku... hehehe... aku bukan pandai buat ea... takat takat simple je... boleh lah... aku sendiri belajar sikit sikit ngan bro manstir... klu takat nak buat ea power power dan complecated tu.. aku sarankan bro manstir atau bro maerol yg dipelawakan...

    aku sekadar takat guna indicator je, aku reti buat ea.. hehehe.. sorry bro.. apa pun tq lah sebab mempercayai diriku..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us