BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 42

Thread: fxmalay paintball

  1. #1
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default fxmalay paintball

    salam, saya nak buat survey sat...kalau ada sambutan bolehlah diuruskan...

    venue : bukit cerakah, shah alam:
    Masa : one whole day
    terrain : real scenario aka ala2 counter strike pun ada
    paintball bullet : 500 biji
    makan/minum : semua disediakan, breakfast ngan lunch
    kos : RM 130- RM 150 per pax


    ok sekang masa untuk survey...yang RM130 tu kalau dapat at least 60 org ke atas...RM 150 plak kalau 30 orang ke atas...bawah dari 30 cam tak syiok plak nak main...ekekekek...ada sesapa nak main tak? or kalau boleh fxmalay jadikan sebagai satu aktiviti komuniti ok ker?

    saya ada dah 3 orang untuk main nih...so sesapa yang nak main silalah reply survey ni k... kalau dah ramai baru kita setkan tarikh...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  2. #2
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    salam, saya nak buat survey sat...kalau ada sambutan bolehlah diuruskan...

    venue : bukit cerakah, shah alam:
    Masa : one whole day
    terrain : real scenario aka ala2 counter strike pun ada
    paintball bullet : 500 biji
    makan/minum : semua disediakan, breakfast ngan lunch
    kos : RM 130- RM 150 per pax


    ok sekang masa untuk survey...yang RM130 tu kalau dapat at least 60 org ke atas...RM 150 plak kalau 30 orang ke atas...bawah dari 30 cam tak syiok plak nak main...ekekekek...ada sesapa nak main tak? or kalau boleh fxmalay jadikan sebagai satu aktiviti komuniti ok ker?

    saya ada dah 3 orang untuk main nih...so sesapa yang nak main silalah reply survey ni k... kalau dah ramai baru kita setkan tarikh...
    Waaa cadangan yang bagus... ko ni giloss mcm tau-tau je... aku baru nak bagi cadangan kat bos FXMalay pasal painball, ko lak dah bagi idea ...bagus... bagus... nanti aku panjangkan idea ko ke bos FXMalay...

  3. #3
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    cantek...lagi ramai lag chantek...bleh gue ngan tak malunyer mintak ngan tokey kurangkan lagi harga tu kot...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  4. #4
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    bagus ... mmang bagus..... tapi COST VERY-VERY HIGH
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  5. #5
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    bagus ... mmang bagus..... tapi COST VERY-VERY HIGH
    tempat A
    Weekend and Public Holiday Rate
    RM65.00 per person "Ready to Play Paintball". Weekday Rate (non Public Holiday)RM48.00 per person "Ready to Play Paintball".

    Packages Includes Packages Includes
    200 pellets
    Marker (Gun)
    Face Mask
    Extra pellets RM350.00 for 2000 pellets or
    RM200.00 for 1000 pellets
    Field use of 2 hours

    100 pellets
    Marker (Gun)
    Face Mask
    Extra pellets RM230.00 for 2000 pellets or
    RM140.00 for 1000 pellets
    Field use of 2 hours


    tempat B

    Our rate

    Package A : RM50 per person (100 paintballs)

    Package B : RM75 per person (300 paintballs)

    Package C : RM95 per person (500 paintballs)

    tempat C
    Description Weekdays Weekends / Public Holidays Starter Pack
    (Facemask & Marker only) RM 30.00 / Person RM 35.00 / Person Pellets ( 2000 pcs/box ) RM 300.00/box RM 320.00/box Body Armor (Optional) RM 5.00 / Suit RM 5.00 / Suit Jump Suit (Optional) RM 10 .00/ Suit RM 10.00 / Suit Field Charges RM 20.00 / 2 Hour/Group RM 30.00 / 2 Hour/Group


    Saya kira dah survey gak... tu yang dapat kira murah RM130 untuk whole day ngan 500 bullets ngan dining skali...pulak tu area ni lebih pada woodball bukan speedball...baru bleh masuk reramai...kalu speedball sekali masuk pun paling tinggi 5-10 org satu team...10 pun dah sesak dah...
    tu yg nak survey orang plak sebab kalau dapat ramai2, tokey boleh bagi lagi murah la kowt...silap2 Rm100 untuk whole day plak...ekekek...extra bullet pun murah gak tapi lupa plak brape dia cakap...

    kalu ada tempat lain plak bleh dapat lagi murah, kasik on kan jer...tak sabar nak tembak geng2 sinih nih...huahuahua...
    Last edited by gilos; 02-05-2009 at 08:04 AM.
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  6. #6
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    wawawwa...dah kena line ni...

    konfem join...tapi utk beginning ni better buat simple je dulu...

    maksud aku abaikan makan2 apa semua...sebab rata2 sumer maybe baru first timer..so set 1 tarikh...1 masa...1 tempat...amik list sapa nk join...n trus booking tempat tu...so sumer leh dtg main n amik xperiance dulu..kos pon rendah..leh p rm20 seorang je..target dlm below 20org dulu utk tujuan ni..

    cadangan tempat dr aku 1 tempat yg parking senang n nk cari pon senang ialah kt subang square...sebelah tasik...view pon canthek...kalu tak pon kt sg buloh...tapi yg ni xtreme skit...tak brapa sesuai utk newbie...dan ada lagi satu kt putrajay jaya..leh tgk web diorg sendiri: Putrapaintball
    ..maybe leh consider gak tempat ni..

    so kpd person in charge kalu serious nk buat ini la dulu pendapat dr aku...

    apa2 pon aku akan follow thread ni sebab ni mmg dah kena line aku ni....ekekekek
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  7. #7
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    wawawwa...dah kena line ni...

    konfem join...tapi utk beginning ni better buat simple je dulu...

    maksud aku abaikan makan2 apa semua...sebab rata2 sumer maybe baru first timer..so set 1 tarikh...1 masa...1 tempat...amik list sapa nk join...n trus booking tempat tu...so sumer leh dtg main n amik xperiance dulu..kos pon rendah..leh p rm20 seorang je..target dlm below 20org dulu utk tujuan ni..

    cadangan tempat dr aku 1 tempat yg parking senang n nk cari pon senang ialah kt subang square...sebelah tasik...view pon canthek...kalu tak pon kt sg buloh...tapi yg ni xtreme skit...tak brapa sesuai utk newbie...dan ada lagi satu kt putrajay jaya..leh tgk web diorg sendiri: Putrapaintball
    ..maybe leh consider gak tempat ni..

    so kpd person in charge kalu serious nk buat ini la dulu pendapat dr aku...

    apa2 pon aku akan follow thread ni sebab ni mmg dah kena line aku ni....ekekekek
    maunya tak follow... pakaian dan segala kelengkapan dah lama beli... tapi guna sekali jer

    huheuhuehuh
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  8. #8
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    apa mende main paintball nie.....ada macam basketball tak?...kasi tunjuk SS

  9. #9
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mazlimoin View Post
    apa mende main paintball nie.....ada macam basketball tak?...kasi tunjuk SS
    ala... yang kanak2 main cat-cat bola tu..
    cat kaler merah le, cat kaler biru pun ada..

    kekekkekee

  10. #10
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    leh p rm20 seorang je..target dlm below 20org dulu utk tujuan ni..
    rm20 utk group bawah 20 org? murah giler tu...kat mana ada?

    gue dah bincang ngan yg cherakah tu...bleh rm100 tapi takder makan...yg lain sama...minimum 30 orang...

    tapi kalau dapat yg rm20 tu cantek gak...cuma taknak la rm20 tapi bullet 50 jer or harga lain plak...tak pueh nanti...

    p/s: mimpi paintball la malam nih...huahuahua...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  11. #11
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    rm20 utk group bawah 20 org? murah giler tu...kat mana ada?

    gue dah bincang ngan yg cherakah tu...bleh rm100 tapi takder makan...yg lain sama...minimum 30 orang...

    tapi kalau dapat yg rm20 tu cantek gak...cuma taknak la rm20 tapi bullet 50 jer or harga lain plak...tak pueh nanti...

    p/s: mimpi paintball la malam nih...huahuahua...
    rm20 murah??

    nak murah lagi????

    http://www.miniclip.com/games/paintball/en/


    huehuheue
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  12. #12
    Market Maker gilos's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    port klang-shah alam-puchong
    Posts
    1,226
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.018
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    rm20 murah??

    nak murah lagi????

    http://www.miniclip.com/games/paintball/en/


    huehuheue
    murah giler nih...sampai letih tangan nak tembak...camner nak set ngan tokey tempat ni ar? kredit kad dia terima tak? ngeh ngeh ngeh...
    :::MetaZed Trading & Resources (sms: 012 2400 097): Wakil Dana Tempatan:::

    :::Family Day FxMalay 2011
    = Mari kita memeriahkannya! Sila Klik Sini :::

  13. #13
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by gilos View Post
    rm20 utk group bawah 20 org? murah giler tu...kat mana ada?

    gue dah bincang ngan yg cherakah tu...bleh rm100 tapi takder makan...yg lain sama...minimum 30 orang...

    tapi kalau dapat yg rm20 tu cantek gak...cuma taknak la rm20 tapi bullet 50 jer or harga lain plak...tak pueh nanti...

    p/s: mimpi paintball la malam nih...huahuahua...
    last time kitorg main total dekat 15org.....dan total payment termasuk 1 kotak pallet 2000bijik kena bayar dlm rm1500 shj..
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    115
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Teruja nya aku....
    PutraPaintball (PPP) tu OK tu...
    500 bijik pallet = 95 hengget.
    AKu pernah la main kat situ. Ada speedball field, ada Sawit.
    Cukup 20 orang kalu.... kira ON je la. Masuk kan nama aku skali.
    Kalau nak book tempat tu... aku buleh tlg uruskan (semangat punya pasal)
    Pakcikkayo
    :: Username kat atas tu salah taip ::
    :: tertinggal c ::

  15. #15
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Aku aper pun kira 'ON' je..
    Tak sabar nak mengotorkan baju lagi

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us