BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Results 1 to 11 of 11

Thread: Masalah Lag

  1. #1
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Red face Masalah Lag

    en. admin,

    pada hari jumaat, den buka mt4 tapi lagging smpi 2minit(ptg smpi mlm), smpt untung skit ... tak berani nak open trade lepas tu.

    nak kata line streamyx problem tak juga, den dah cuba tukar server masih lag.

    kenapa ye?


    Terima kasih.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Dah buang tick pada data center auto configuration ? Ada braper byk indi /chart /mt4 digunakan ?
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Dah buang tick pada data center auto configuration ? Ada braper byk indi /chart /mt4 digunakan ?
    den dah buang tick pada data center auto configuration / buka 5 chart/ mt4 build 220/ guna 1 indicator utk setiap chart/

    sebelum ini tak ada masalah lag.

    petang esok den updates result tahap lag


    Terima kasih.

  4. #4
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Takpe ... update besok tgk cemana ... supporter sini ada yg pakai stimik, ada yg pakai digi, ada yg pakai celcom, ada yg pakai maxis dan ada yg pakai izzi .. so kalau mana2 internet provider yg problem kitaorg memang boleh tahu ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  5. #5
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    en.admin,

    den compare chart usd/jpy,chf/jpy, eur/usd still ada 5-10saat lag:o

    dah untick pada data center auto configuration

    sblm nih xder masalah lag

  6. #6
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Updated - Lags

    3 ss saya uploadkan / 2 chart / 1 indicator utk setiap chart / loss -11.14 / Live Account

    1st lag


    2nd lag


    3rd lag


    Loss
    Last edited by smnajib; 02-02-2009 at 04:48 PM.

  7. #7
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by smnajib View Post
    en.admin,

    den compare chart usd/jpy,chf/jpy, eur/usd still ada 5-10saat lag:o

    dah untick pada data center auto configuration

    sblm nih xder masalah lag
    Quote Originally Posted by smnajib View Post
    3 ss saya uploadkan / 2 chart / 1 indicator utk setiap chart / loss -11.14 / Live Account

    1st lag


    2nd lag


    3rd lag


    Loss
    lag camner yg anda maksudkan sebab saya tak nampak dari SS yg anda berikan.

    perbandingan antara PAIR tak boleh dibuat kerana setiap PAIR lain datanya.

    mengenai server pula, apa pilihan server yg anda buat?

    pastikan server yang betul ( FXOpen Trading Server) kerana ianya paling sesuai di Malaysia

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Kesian Nonamer, penat dok berikan penerangan berulangkali...



    Kalau tak berapa faham, cuba tengok gambar ini

    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  8. #8
    In Profit master04's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    220
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    chart aku pun slalu lag, dalam 2 minit.....aku syak punca dia dr indi aku pakai....tapi nak solve senang je....rajinkn tangan utk klik TF yang berlainan...bila slalu tukar TF, lag pun xde dah..
    sistem trading yg hebat tak semestinya UNTUNG
    jgn sesekali percaya ss org tapi yakin lah dgn sistem anda ----> practice make perfect

  9. #9
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mlm tadi terkezut sbb tgh on profit time nak close tetiba naik 25pips

    dah cuba tukar server still lag...

    ok, bro! mlm ni den kasi update kalau lag lagi

    Tq semua sbb menolong den

  10. #10
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Maaf nak tanya sket, anda buat benda lain ke selain trade, baca email, browse .... mcm download toren ke ... download file besar ke ... sbb sy pun muskil juga kenapa anda kata lag sedangkan puas dah cari di mana lagnye ...

    Jika tak ada .. cadangan sy seterusnya .. cuba scan pc anda dgn updated anti-virus(pakai free punya pun takpe mcm avira antivir atau avg) kemudian scan pc anda dgn anti-spyware mcm spybot atau ad-aware (jgn lupa update sblm scan) ... kadang benda spyware/virus ni pun kacau internet line juga sbb hantar packet kat belakang yg makan kita punya bandwidth ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  11. #11
    Bullish smnajib's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Maaf nak tanya sket, anda buat benda lain ke selain trade, baca email, browse .... mcm download toren ke ... download file besar ke ... sbb sy pun muskil juga kenapa anda kata lag sedangkan puas dah cari di mana lagnye ...

    Jika tak ada .. cadangan sy seterusnya .. cuba scan pc anda dgn updated anti-virus(pakai free punya pun takpe mcm avira antivir atau avg) kemudian scan pc anda dgn anti-spyware mcm spybot atau ad-aware (jgn lupa update sblm scan) ... kadang benda spyware/virus ni pun kacau internet line juga sbb hantar packet kat belakang yg makan kita punya bandwidth ...
    masa trade mmg x browse / cuma ada eset antivirus / dah buat full scan, xde virus /

    saya pun dah confius, lag jadi isnin minggu lepas

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us