FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37

Thread: Trader Penang

  1. #1
    Piplet megaidea's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Trader Penang

    Salam , ada sesapa yang dari penang island ?...pd yg dah menceburi forex nie citer pengalaman ckit kat saya...macam mana mula??unutng ka rugi???blajar mana??? kk
    MegaIdea.
    [email protected]
    YANG MENCARI IDEA-IDEA BUAT DUIT
    @besar balasanNya kepada yg suka [email protected]

  2. #2
    In Profit arul57's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    242
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by megaidea View Post
    Salam , ada sesapa yang dari penang island ?...pd yg dah menceburi forex nie citer pengalaman ckit kat saya...macam mana mula??unutng ka rugi???blajar mana??? kk
    kan dah ada thread lain, apasal hang buka yg baru, belek2 dulu. kat sana mgkn dah ada member dr penang. welcome to the club.

  3. #3
    Piplet megaidea's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arul57 View Post
    kan dah ada thread lain, apasal hang buka yg baru, belek2 dulu. kat sana mgkn dah ada member dr penang. welcome to the club.
    yerr kerr ...ku cari tak jumpa...soweyyyy
    MegaIdea.
    [email protected]
    YANG MENCARI IDEA-IDEA BUAT DUIT
    @besar balasanNya kepada yg suka [email protected]

  4. #4
    In Profit arul57's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    242
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by megaidea View Post
    yerr kerr ...ku cari tak jumpa...soweyyyy
    takper, hang dok kat mana? pulau ka tanah besaq?

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    61
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    selalu nampak ada org trade dekat starbucks queensbay.. ada sape2 dari sini ke? hekhekhek
    Don't Lose Money

  6. #6
    In Profit azroy85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    USJ Subang Jaya-Ipoh
    Posts
    176
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by SevenFigures View Post
    selalu nampak ada org trade dekat starbucks queensbay.. ada sape2 dari sini ke? hekhekhek

    aku duk sg.nibong....

  7. #7
    Elder Analyst bidara's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Selayang
    Posts
    870
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by megaidea View Post
    Salam , ada sesapa yang dari penang island ?...pd yg dah menceburi forex nie citer pengalaman ckit kat saya...macam mana mula??unutng ka rugi???blajar mana??? kk
    Salam
    hai trader penang. pasebor satu.

  8. #8
    In Profit azroy85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    USJ Subang Jaya-Ipoh
    Posts
    176
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kena cucur udang ngan air sarbat kat chow rasta jom..
    "in forex"

    "trade what u see not what u think "

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku penang juga, kalao ada meet up pm aku

  10. #10
    Bullish nuwa's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    83
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sy pun dok penang gak


  11. #11
    Piplet izzatz13's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yeah..nindia noob dr png menyemak dah..hehe

    ni klu ada meet up or forex seminar habaq mai kt aku daa..bleh join

    btw aku dari butterworth..

  12. #12
    Keegan
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by megaidea View Post
    Salam , ada sesapa yang dari penang island ?...pd yg dah menceburi forex nie citer pengalaman ckit kat saya...macam mana mula??unutng ka rugi???blajar mana??? kk
    Salam, Keegan sini. Saya dari penang island dan telah menghadiri seminar forex. Pulangan kini 3-5% sebulan
    Last edited by learn2biz; 09-21-2009 at 03:04 PM. Reason: Do not put links to site with no fxopen banner. read forum rules plz

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    orang penang wasap

  14. #14
    Bullish uncle zainul's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Sesi suai kenal traders Penang

    Salam kepada semua traders Penang areas.......

    Uncle disini hanya ingin memberi cadangan...Apa kata kita adakan satu perjumpaan untuk semua traders2 dari area penang..sambil2 tu leh kita borak and bincang2 pasal perilaku forex..Sambil2 leh kenal2 and mengeratkan lagi siratulrahim...Rsanya kalau berjalan lancar sesi ni...Uncle rasa pasti meriah...Sesaper yg berminat leh thru YM uncle untuk kita deal date and time....
    Sesaper yg nak komen apa2 pasal perjumpaan ni disilakan....Amin

    Ym uncle : forex_png

  15. #15
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by uncle zainul View Post
    Salam kepada semua traders Penang areas.......

    Uncle disini hanya ingin memberi cadangan...Apa kata kita adakan satu perjumpaan untuk semua traders2 dari area penang..sambil2 tu leh kita borak and bincang2 pasal perilaku forex..Sambil2 leh kenal2 and mengeratkan lagi siratulrahim...Rsanya kalau berjalan lancar sesi ni...Uncle rasa pasti meriah...Sesaper yg berminat leh thru YM uncle untuk kita deal date and time....
    Sesaper yg nak komen apa2 pasal perjumpaan ni disilakan....Amin

    Ym uncle : forex_png
    Thread perbincangan dikalangan trader dari penang telah ada... saya movekan post anda disini....

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2021 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us