BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Untung Besar?

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    11
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Untung Besar?

    ada ke pemain forex tak pernah rugi? pendek kata, asal main je mesti untung..
    ada ke ea yang tak pernah rugi? kongsi-kongsilah maklumat...

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husir View Post
    ada ke pemain forex tak pernah rugi? pendek kata, asal main je mesti untung..
    ada ke ea yang tak pernah rugi? kongsi-kongsilah maklumat...
    Ada ke pemain bola sepak tak pernah kalah? pendek kata asal main jer mesti menang ...
    Ada ke team yg tak pernah kalah?
    huehuehue .. soalan yg boleh kata tak logik pun ye juga ... nak jadi pemain bola sepak profesional kena la training bertahun-tahun ... nak jadi doktor pun kena training bertahun-tahun ... tak ada org sebulan dua main bola terus boleh menang perlawanan tanpa kalah ... Apa-apa benda pun ada error ... cuma yg boleh minimize error tu jer yg boleh berjaya

    Org kita suka guna perkataan 'main' forex maka jadi la ia sbg satu 'permainan' shj .. Sy tak mau 'main' forex .. sy nak trade forex (berdagang matawang asing).. hueheuhue
    Last edited by learn2biz; 01-17-2009 at 05:13 PM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    566
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    traning demo tak akan rugi....sampai bile bile....hhehehe.....
    sbb duit tak pernah abis......boleh depo ikut suke ati jer...jadi tak akan ade perkataan kalah atau rugi dlm demo....

    tapi jika real...bila duit abis loss dlm live trade kita akan menung panjang....dan ambik masa yg lama untuk depo semula atau top up margin.....jadi perkataan loss akan sentiasa kedengaran dari para trader....

    tok guru saya pernah berkata pada saya jika org yg tak ada perasaan gemuruh dalam diri ....tu bukan org tu.....hehehehe

    kesimpulanya bagi saya atas pertanyaaan saudara husir tersebut.....jika ada org yg trade forex dari mula ......tanpa loss....rasanya tu bukan org tu....sbb manusia sentiasa tidak lepas dari melakukan kesilapan......

    dan seperkara lagi forex ni .....mcm kata pendekar mustar pinang sebatang, larr kan...ini betol beto bukan main main...ku bilang betol betol budak budak ini bilang cobaan cobaaaannnnn...hhuuhuehuehuehe....
    Last edited by atoullah; 01-18-2009 at 02:01 AM.
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/

  4. #4
    Elder Analyst fazli's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    johor bahru
    Posts
    613
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by atoullah View Post
    traning demo tak akan rugi....sampai bile bile....hhehehe.....
    sbb duit tak pernah abis......boleh depo ikut suke ati jer...jadi tak akan ade perkataan kalah atau rugi dlm demo....

    tapi jika real...bila duit abis loss dlm live trade kita akan menung panjang....dan ambik masa yg lama untuk depo semula atau top up margin.....jadi perkataan loss akan sentiasa kedengaran dari para trader....

    tok guru saya pernah berkata pada saya jika org yg tak ada perasaan gemuruh dalam diri ....tu bukan org tu.....hehehehe

    kesimpulanya bagi saya atas pertanyaaan saudara husir tersebut.....jika ada org yg trade forex dari mula ......tanpa loss....rasanya tu bukan org tu....sbb manusia sentiasa tidak lepas dari melakukan kesilapan......

    dan seperkara lagi forex ni .....mcm kata pendekar mustar pinang sebatang, larr kan...ini betol beto bukan main main...ku bilang betol betol budak budak ini bilang cobaan cobaaaannnnn...hhuuhuehuehuehe....
    hehe..tesenyum jap saye bace nieh bro ato
    Visit My Blog

    DOWNLOAD SCLAPING M1 SYSTEM

    UNTUK LEBIH PENERANGAN TENTANG SCLAPING SYSTEM 1M NI LAWAT LAH BLOG SYE.TQ

    untuk pair dibawah:
    AUDJPY,GBPJPY,CHFJPY,CADJPY,EURJPY,NZDJPY,USDJPY

  5. #5
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husir View Post
    ada ke pemain forex tak pernah rugi? pendek kata, asal main je mesti untung..
    ada ke ea yang tak pernah rugi? kongsi-kongsilah maklumat...
    ada, orang yang tak trade langsung.. bukak akaun, depo, pastu biarkan..
    btw aku dah 3 bulan tak lost.. jangan la pasni lost

    EA tak pernah rugi? kalau macam tu dah ada orang kaya bang..
    EA yang betul2 boleh buat duit, ada ke orang nak jual murah?
    dah tentu lah bank2 nak beli EA tu..

    common sense.. its all common sense..
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  6. #6
    Elder Analyst ForexWaveSoldier's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Malaysia
    Posts
    645
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    jangan kata bank.. negara2 pun nak beli.. makluk asing pun mau kot hehe
    Author, and the Creator
    Theory of W.s Point. All right reserved.
    The missing link in Fibonacci Trading
    "Those who are familiar with this business and industry can see and feel the difference"

    mail, [email protected] ym, [email protected]
    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=53601

  7. #7
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    He3..kawan betul2 nak gelak baca pasal nie, mcm2 da..semua nie bergantung pada traders mcm mana disiplinkan diri. Tapi..kalau ada yg x pernah loss tu, kawan nak jugak belajar..
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  8. #8
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bizonline View Post
    He3..kawan betul2 nak gelak baca pasal nie, mcm2 da..semua nie bergantung pada traders mcm mana disiplinkan diri. Tapi..kalau ada yg x pernah loss tu, kawan nak jugak belajar..
    ni dari 17 November neh.. akaun main-main.. takde lost lagi

    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  9. #9
    In Profit arul57's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    242
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau nak untung besar trade forex kita kena mula dari bawah dulu, berdemo, bergelumang dgn rugi, emosi, psikologi, ilmu, jgn patah semangat. macam org bisnes ler, tgk macam mana depa boleh berjaya hgga ke puncak, mesti kena susah dulu jadi kita akan belajar dari kesilapan. yg betul jadi panduan yg tak betul jadi sempadan nuh.

    apa2 pun proses pembelajaran ni penting takkan ada noktah...
    cuba tanya bro otai2, rugi riban2 us dollar bukan sikit tu bnyakkkk boleh beli macam2. tapi diaorng ni dah berjaya sangat...

  10. #10
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Ada ke pemain bola sepak tak pernah kalah? pendek kata asal main jer mesti menang ...
    Ada ke team yg tak pernah kalah?
    huehuehue .. soalan yg boleh kata tak logik pun ye juga ... nak jadi pemain bola sepak profesional kena la training bertahun-tahun ... nak jadi doktor pun kena training bertahun-tahun ... tak ada org sebulan dua main bola terus boleh menang perlawanan tanpa kalah ... Apa-apa benda pun ada error ... cuma yg boleh minimize error tu jer yg boleh berjaya

    Org kita suka guna perkataan 'main' forex maka jadi la ia sbg satu 'permainan' shj .. Sy tak mau 'main' forex .. sy nak trade forex (berdagang matawang asing).. hueheuhue
    kalu real madrid lawn selangoq msti real x penah kalah

  11. #11
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arul57 View Post
    kalau nak untung besar trade forex kita kena mula dari bawah dulu, berdemo, bergelumang dgn rugi, emosi, psikologi, ilmu, jgn patah semangat. macam org bisnes ler, tgk macam mana depa boleh berjaya hgga ke puncak, mesti kena susah dulu jadi kita akan belajar dari kesilapan. yg betul jadi panduan yg tak betul jadi sempadan nuh.

    apa2 pun proses pembelajaran ni penting takkan ada noktah...
    cuba tanya bro otai2, rugi riban2 us dollar bukan sikit tu bnyakkkk boleh beli macam2. tapi diaorng ni dah berjaya sangat...
    salah satu cara short cut ialah belajar daripada kesilapan orang..

    Quote Originally Posted by kmbeng View Post
    kalu real madrid lawn selangoq msti real x penah kalah
    aku rasa selangor bley menang kot.. selangor = merah = manyak ong woo.. tapi dalam forex merah manyak suwey..
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    44
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    ni dari 17 November neh.. akaun main-main.. takde lost lagi

    OMG nampaknya you sama ade edit statement tu atau refuse to take loss sebab itu demo akaun je.

    Kalau ini statement Real akaun tahniah

  13. #13
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myanyx View Post
    OMG nampaknya you sama ade edit statement tu atau refuse to take loss sebab itu demo akaun je.

    Kalau ini statement Real akaun tahniah
    Tengok dulu sapa yg buat statement tu...bukan calang2 org bro kalau x..x dapat laa jadik FX teacher..
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  14. #14
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,282
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myanyx View Post
    OMG nampaknya you sama ade edit statement tu atau refuse to take loss sebab itu demo akaun je.

    Kalau ini statement Real akaun tahniah
    ni bukan demo.. ni akaun real main-main..
    just accept the fact i made perfect trades in the past 3 months..
    but still i refuse to take the loss..

    if u dont believe.. do i look like i care?
    Last edited by flizzoe; 02-10-2009 at 12:32 AM.
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  15. #15
    Piplet fxmediator's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by husir View Post
    ada ke pemain forex tak pernah rugi? pendek kata, asal main je mesti untung..
    ada ke ea yang tak pernah rugi? kongsi-kongsilah maklumat...
    macam mana trade forex tak pernah rugi ...
    jika asal maen mesti untung ... broker fxopen tak bisa makanlah ...

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us