BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7958$1.8513
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 85

Thread: Masalah dan Persoalan: Mobile Trading (PDA & Smartphone)

  1. #1
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Masalah dan Persoalan: Mobile Trading (PDA & Smartphone)

    Ada sesiapa di sini trading mengunakan Pda Phone Meta trader?
    Boleh kongsi sikit pengalaman anda?

    1. Senang ke, susah ke nak navigate menu Meta trader tu?
    2. 100% sama tak menu, indicator meta trader between PC & Pda?
    3. Connection mcamana semasa guna wifi or direct dial up gprs/Edge/3G? Slow, putus-putus, or OK?

  2. #2
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    1. kira okay lah..senang lah jugak
    2. menu dia tak sama..meta mobile nih macam ada yg asas saja. Indi pon tadak!
    3. Connection Ok bila guna wifi, GPRS slow sikit, tapi 3G tak test lagi.

  3. #3
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    1. kira okay lah..senang lah jugak
    2. menu dia tak sama..meta mobile nih macam ada yg asas saja. Indi pon tadak!
    3. Connection Ok bila guna wifi, GPRS slow sikit, tapi 3G tak test lagi.
    kekeke....tu kelebihan utk naked trader...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  4. #4
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tapi saya tak pernah buat naked trader... cuma tgk trend pastu trade? naked ke tu?

  5. #5
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    tapi saya tak pernah buat naked trader... cuma tgk trend pastu trade? naked ke tu?
    Naked ler tuh.. Tak ada indi /signal, purely based on chart (line/bar/candle).. power tuh!

  6. #6
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    1. kira okay lah..senang lah jugak
    2. menu dia tak sama..meta mobile nih macam ada yg asas saja. Indi pon tadak!
    3. Connection Ok bila guna wifi, GPRS slow sikit, tapi 3G tak test lagi.
    Hmmm... so makna nye basic thing, macam nak draw tredline, or nak taruh taruh horizontal line pun memang tak boleh ke?

    Kalau jwpnnye Ya, ini memnag betul2 NAKED.. sm_rolleye

  7. #7
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    err... takde bolih draw2 pom... tak reti gak.. tengok price ngan trend jer...

  8. #8
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    err... takde bolih draw2 pom... tak reti gak.. tengok price ngan trend jer...
    Cayalah goldsniper.....seorang lagi cfoo naked telah d lahirkan...toothy9
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  9. #9
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alahai lord... saya bukan sifu.. saya tak reti ni-- tengah belajar lagi... ko nih buat malu jer laa...

  10. #10
    Piplet iamtrader's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    tapi saya tak pernah buat naked trader... cuma tgk trend pastu trade? naked ke tu?
    naked trader itu apa ? thx ...

  11. #11
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    trade tanpa pakai indi kot

  12. #12
    Bullish acuwan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    54
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tu saya la pakai chandestick je boleh ke

  13. #13
    Intraday Master
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalo awak terer, boleh la.. kalau terer takyah tengok chart terus.. tengok price high low close berapa dah dapat dah nak target berapa.

    p/s: bila le kita nak capai taraf tu?

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    112
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    kalo awak terer, boleh la.. kalau terer takyah tengok chart terus.. tengok price high low close berapa dah dapat dah nak target berapa.

    p/s: bila le kita nak capai taraf tu?
    tahap sekarang yang pandai baca indi pun boleh rugi..jangankan nak cecah tahap tu..awal lagi..

  15. #15
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by goldsniper View Post
    kalo awak terer, boleh la.. kalau terer takyah tengok chart terus.. tengok price high low close berapa dah dapat dah nak target berapa.

    p/s: bila le kita nak capai taraf tu?
    Bos blaujau le teknik tu.

    Nti leh ajau aku lak...

    Hehehehe...

    sm_cool
    toothy9 toothy9 toothy9

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us