BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8388$1.8957
Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 91

Thread: Expert Advisor dan Virtual Private Server (VPS)

  1. #1
    Intraday Master powerfx_ea's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ktn to Muadzam Area
    Posts
    348
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Expert Advisor dan Virtual Private Server (VPS)

    Salam..

    Dua benda yang berlainan tetapi amat berkawan rapat...hehehe..
    Ape bende tu VPS??? Dan apa kaitannya ngan Expert Advisor atau EA ni..??

    Pada newbie cam aku ni....emmmm... .
    mungkin akan timbul pertanyaan cam kat atas tu..
    Jadi tujuan aku buka thread ni supaya sesapa bergelar Otai tu minta beri guide kat sini ttg VPS....

    Jadi sila2 la post kat sini...

    TQ

  2. #2
    In Profit nazriw17's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ye la ,saya pun nak tahu gak pasal vpr ni,harap otai2 boleh bantu

  3. #3
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    564
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nazriw17 View Post
    ye la ,saya pun nak tahu gak pasal vpr ni,harap otai2 boleh bantu

    saya bukan otai atau sifu same cam tetuan gak newbi.....cume yg saya tau vps ni kene langgan setiap bulan usd30 mcm byr bil srtemyx ler dan tgk kenkawan yg guna mmg bagus lar tapi saya tak langgan pun sbb saya trade manual jer....
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/

  4. #4
    Elder Analyst mwa's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    705
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam..

    Saya dah langgan VPS ni. Kepada trader yg nak ON MT4 secara 24 jam tu memang sesuai sangatlah. Sesiapa yg masih tak faham apa kena buat utk register, bolehlah PM/email/YM saya. Insyaallah, saya akan cuba bantu.

    Yang penting, bro semua kena ada salah satu cara pembayaran VPS tu iaitu Liberty Reserves, Pay Pal dan Kad Kredit.

    Ini dia URLnya: - url removed -

    TQ
    Last edited by learn2biz; 01-08-2009 at 07:09 PM.

  5. #5
    Elder Analyst atoullah's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    malaysia
    Posts
    564
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    haaaa ada pun tu saya tambah skit dan menyokong bro wma sbb bro ni bile berjanji mmg dikota
    Ingat 5 perkara sebelum datang 5 perkara
    1. Sihat sebelum sakit,2. Muda sebelum tua,3. Kaya sebelum miskin,4. Lapang sebelum sempit,5.Hidup sebelum mati.
    (Riwayat dari Ar-Tirmizi dan Muslim)
    -----------------------------------------------------------------------
    http://kadirpk.blogspot.com/

  6. #6
    In Profit raz4's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    kOtA tInGgi,JoHor/DESA PANDAN,KL
    Posts
    271
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku pon dah gune vps nie..sgt sesuai bagi pengguna EA untuk run 24jam..so far saya gune Vpsland..usd18/month..boleh lah tapi slow sikit ram512 jek..tu bile bukak banyak2 mt4 mcm sakit mata je tunggu..huhuhuhu.tapi lepas dah run ok lah..maybe nak cari vps yg murah dan power skit..
    JADILAH SMART TRADER..BIAR SIKIT2 UNTUNG.LAMA2 JADI BANYAK..TAKKAN LARI PIPS HIJAU..KALAU TAMAK.PIPS MERAH PULAK KAJAR KITE..

  7. #7
    Elder Analyst mwa's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    705
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    emmm...sesiapa yg tak pernah guna vps, bila dah guna nanti..janganlah mengadu yer.. ia terpulang kepada pakej yg kita pilih.. saya guna vps yg sewanya 30usd. Dari segi kejalasan, memang jelas seperti Window yg kita guna tetapi ia mungkin 3-5 kali lebih lambat berbanding window yg biasa kita guna. VPS yg saya guna ni boleh ON 5 MT4 serentak dan 24 jam.

    Sesiapa yg nak cuba boleh guna URL ini:
    - url removed -
    Last edited by learn2biz; 01-08-2009 at 07:09 PM.

  8. #8
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Pesal le tak de saper explain vps tu apa benda .... kuih ke .. game ke .. huehuehue

    VPS - Virtual Private Server : server yg running 24jam .. boleh guna untuk run prg spt utk hosting ke .. email ke .. dsb .. bila korang run ea kat vps ni, dia akan running kat server .. bukan kat pc kita ... dan kita boleh shutdown pc kita sebab ea dah running kat server

    Masalah yg bakal dihadapi bila ip address pada vps dikongsi oleh orang lain .. kalau ada downline anda guna vps yg sama .. tak pasal2 boleh detect sbg churning .. so berhati-hati la .. sebab vps is actually 1 physical server running several virtual server in 1 server (mcm korang run virtual pc dalam pc korang le juga). Meskipun dapat ip berbeza utk login vps .. ip asal server fizikal tetap 1 ... ramai yg tak perasan benda mcm ni ... tu sebab kita bgtau awal2 ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  9. #9
    Elder Analyst mwa's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    705
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Pesal le tak de saper explain vps tu apa benda .... kuih ke .. game ke .. huehuehue

    VPS - Virtual Private Server : server yg running 24jam .. boleh guna untuk run prg spt utk hosting ke .. email ke .. dsb .. bila korang run ea kat vps ni, dia akan running kat server .. bukan kat pc kita ... dan kita boleh shutdown pc kita sebab ea dah running kat server

    Masalah yg bakal dihadapi bila ip address pada vps dikongsi oleh orang lain .. kalau ada downline anda guna vps yg sama .. tak pasal2 boleh detect sbg churning .. so berhati-hati la .. sebab vps is actually 1 physical server running several virtual server in 1 server (mcm korang run virtual pc dalam pc korang le juga). Meskipun dapat ip berbeza utk login vps .. ip asal server fizikal tetap 1 ... ramai yg tak perasan benda mcm ni ... tu sebab kita bgtau awal2 ...


    ye ke supporter??? lerrrr...bahaya juga klu mcm tu. tp alhamdulillah, setakat ni ok lagi..takde yg ubah apa2 MT4 saya di vps tu dan begitu juga kawan2 yang lain yang dah guna tu. dan harap2 takde perkara yg tak diingini berlaku bg sesiapa yg menggunakan khidmat vps selepas ni dan selamanya..

  10. #10
    Intraday Master powerfx_ea's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ktn to Muadzam Area
    Posts
    348
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mwa View Post
    emmm...sesiapa yg tak pernah guna vps, bila dah guna nanti..janganlah mengadu yer.. ia terpulang kepada pakej yg kita pilih.. saya guna vps yg sewanya 30usd. Dari segi kejalasan, memang jelas seperti Window yg kita guna tetapi ia mungkin 3-5 kali lebih lambat berbanding window yg biasa kita guna. VPS yg saya guna ni boleh ON 5 MT4 serentak dan 24 jam.

    Sesiapa yg nak cuba boleh guna URL ini:
    - url removed -
    Salam...

    Maaf mencelah skit...
    Yang sebenarnya bukan VPS yang lambat atau slow tetapi kelajuan internet komputer kita yang lambat. Tu yag jadi seolah-olah cam tengok video online pakai dial up connection.

    Jadi kecepatan internet kita tak seimbang dibanding ngan kecepatan connection Server VPS.

    Emm...maklumat ni pun org yang bagitau.
    Last edited by learn2biz; 01-08-2009 at 07:09 PM.

  11. #11
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mwa View Post
    ye ke supporter??? lerrrr...bahaya juga klu mcm tu. tp alhamdulillah, setakat ni ok lagi..takde yg ubah apa2 MT4 saya di vps tu dan begitu juga kawan2 yang lain yang dah guna tu. dan harap2 takde perkara yg tak diingini berlaku bg sesiapa yg menggunakan khidmat vps selepas ni dan selamanya..
    Ntah le .. setahu sy la, pihak finance akan check bila nak withdraw nanti ... kalau dah pernah wd tu kira selamat la .. tapi kalau tiba-tiba tak boleh login kabinet atau invalid account kat mt4 lepas anda buat wd .. paham-paham je la ...

    Sebaiknya, kalau nak guna vps .. guna akaun yg tak ada downline-downline ni .. selamat akaun .. churning bergantung pada akaun .. kalau ada 2 akaun dan 1 akaun kena churning .. akaun lagi satu masih selamat sekiranya tak ada kaitan reflink ngan yg lain ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  12. #12
    In Profit albagold99's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    279
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nsib baik ade tuan moderator bg tips2 mnarik psal vps, btul gak kta tuan, sy smpi skrg hnya tau apa itu vps, xprnh tgk cmne bnda tu bjln..igtkn bnda tu ala mcm modem atau mesin tpi rupanya program, xtau nk kta best k tk dpt guna tu, kcuali 1 hri dh bjy guna EA blhlh gunakannya, apapn tq kpd bro powerfx_ea krn bka thread ni, sng nk drujuk bt ssapa yg start nk aktif gn EA fultime kt rmh dgn guna mesin cggih ni 24 hours...cntikkkk...

  13. #13
    In Profit katsumoto's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    187
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mwa View Post
    Salam..

    Saya dah langgan VPS ni. Kepada trader yg nak ON MT4 secara 24 jam tu memang sesuai sangatlah. Sesiapa yg masih tak faham apa kena buat utk register, bolehlah PM/email/YM saya. Insyaallah, saya akan cuba bantu.

    Yang penting, bro semua kena ada salah satu cara pembayaran VPS tu iaitu Liberty Reserves, Pay Pal dan Kad Kredit.

    Ini dia URLnya: - url removed -

    TQ
    utk yg mencarik2 VPS mana nak subscribe saya mmg highly recommended commercialnetworkservices ni... mahal sikit tapi service dia mmg berbaloi... laju jer setup tak sampai 30min... customer service mmg helpful
    experience saya dengan vps yg lain ada yg sampai 3 hari utk setup lepas buat payment & customer service pulak selalu offline...
    Last edited by learn2biz; 01-08-2009 at 07:10 PM.

  14. #14
    Elder Analyst mwa's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    705
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Salam semua..

    Ini ada cara2 pendaftaran VPS untuk dijadikan panduan kepada yg berniat nak menggunakan perkhidmatan ini. Ada banyak syarikat yg menawarkan perkhidmatan VPS ni dan ada pelbagai pakej disediakan. Bagaimanapun, saya cadangkan syarikat yg saya guna ni sebab tempoh aktifnya tak sampai 15 minit selepas selesai membuat pembayaran.

    Ini URLnya: - url removed -

    Cara2 ni tak lengkap lagi. Sambungannya di post yg seterusnya.

    Wsalam

    ...sambungan

    Saya dah buat dalam Microsoft Words. Kawan2 cantumkan menjadi satu MANUAL lah nanti supaya lebih senang nak baca dan fahami.


    ada sambungan lg..

    sambungan..

    ...sambungan

    URL vps: - url removed -

    TAMAT attachments..
    Attached Files Attached Files
    Last edited by learn2biz; 01-08-2009 at 07:11 PM.

  15. #15
    In Profit albagold99's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    279
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tq bro mwa ats ksudian mgepilkn skali cara nk dftr dan guna vps ni..
    blh drujuk d kmdian ari bt sesapa yg akn aktif guna EA 24 hours

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us