BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Results 1 to 15 of 15

Thread: masalah set sl/tp

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    173
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default masalah set sl/tp

    Saya ada masalah tentang sl/tp. dah byk kali download MT4. Dengan itu bolehlaa saya op dan letak tp sbyk yg dikehendaki w/pun just 5pip. tapi skg tidak lagi... kite Op sahaja terus keluar auto pip (tp) tanpa perlu set pip yg kite nak... camne kite nak buat manual pip tersebut?

    kite nak hilangkan auto pip tu bagaimana yaaaa?

    tolonggg

  2. #2
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kepompong View Post
    Saya ada masalah tentang sl/tp. dah byk kali download MT4. Dengan itu bolehlaa saya op dan letak tp sbyk yg dikehendaki w/pun just 5pip. tapi skg tidak lagi... kite Op sahaja terus keluar auto pip (tp) tanpa perlu set pip yg kite nak... camne kite nak buat manual pip tersebut?

    kite nak hilangkan auto pip tu bagaimana yaaaa?

    tolonggg

    kalau nak set SL/TP mestilah sekurang-kurang minima berjarak 10pips dari quote price. Anda boleh adjust(overwrite) sendiri berapa nilai pips yang anda mahu, dengan syarat 10 pips atau lebih.

    Tapi kalaua anda hendak close manual, 0 pips pun boleh. .
    1. Ertinya, katakan anda dah set TP 10pips,
    2. tapi rasa tak confident dengan market, dan nak close awal pada 5 pips, maka dipersilakan close secara manual.
    3. TETAPI INGAT, kalau pips dah menghampiri SL/TP dengan jarak 3pips atau kurang, maka manual close tidak dibenarkan.

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default confius plak den..

    sapa2 boleh tolong xplain..camana blh jd kes ni..

    sell price at : 117.91

    trigger s/l : 117.87

    profit : (-176.21)..why aaa???
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails confius1.jpg  

  4. #4
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 1000dinar View Post
    sapa2 boleh tolong xplain..camana blh jd kes ni..

    sell price at : 117.91

    trigger s/l : 117.87

    profit : (-176.21)..why aaa???

    1- Pada account history, pastikan ada bhg comments (right click dan tick comment) , dan lihat apa comment yang diberikan.

    2- Bandingkan dengan chart tersebut , berapa open price bagi masa tersebut (rujuk 1M) , oleh kerana anda sell EUR/JPY , SL akan ikut harga ASK (ini bermakna open price + 3 pips)
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    7
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    1- Pada account history, pastikan ada bhg comments (right click dan tick comment) , dan lihat apa comment yang diberikan.

    2- Bandingkan dengan chart tersebut , berapa open price bagi masa tersebut (rujuk 1M) , oleh kerana anda sell EUR/JPY , SL akan ikut harga ASK (ini bermakna open price + 3 pips)

    maaf sy masih lg blur..

    sy kemukakan 2 attachments..a & b..
    mana satu yng menerangkan jawaban sdr..
    terima kasih krn membantu..
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails a.jpg   b.jpg  

  6. #6
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 1000dinar View Post
    maaf sy masih lg blur..

    sy kemukakan 2 attachments..a & b..
    mana satu yng menerangkan jawaban sdr..
    terima kasih krn membantu..
    yg pertamanya .. attachment kecik sgt .. sy yg tgk ni pun kena pakai teropong nak baca ... kalau boleh upload kat picoodle.com ke ...

    keduanya ... anda terkena gap pada waktu tersebut .. masalah gap ni ialah the next valid price yg wujud maka itu la price yg diambil jika kena s/l

    rujuk sebelum gap ...



    rujuk selepas gap ...



    Dalam kes ini, S/L anda set pada 117.87 tapi disebabkan gap, price 117.87 tak wujud, maka next price yg valid ialah 117.99 (kat situ low price 117.96 campur spread 3 = 117.99)

    Sekiranya anda tidak berpuas hati akan hal ini, sila email [email protected] no akaun anda serta order number anda. Perbincangan perihal akaun tidak boleh diperbincangkan menerusi forum (rujuk peraturan forum)

    TQ
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  7. #7
    In Profit nettsaver's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    214
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 1000dinar View Post
    sapa2 boleh tolong xplain..camana blh jd kes ni..

    sell price at : 117.91

    trigger s/l : 117.87

    profit : (-176.21)..why aaa???



    Salam.......
    Kalau ikut apa yang saya faham lah.....



  8. #8
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Take profit less than 10 pip

    salam bro L2B,

    nak tanyalah.. kalau kite open position, minimum take profit ialah 10 pip. Boleh ke kita buka position dan take profit 5 pip?.. (sebab kalau pakai ea, boleh buat)..

    apa yg satu tahu kalau scalping, mesti minimum open 5 seconds, tapi klu kite set take profit 5 pip (pakai ea) tapi masa trading lebih dari 5 saat, boleh ke?..

    TQ

  9. #9
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    salam bro L2B,

    nak tanyalah.. kalau kite open position, minimum take profit ialah 10 pip. Boleh ke kita buka position dan take profit 5 pip?.. (sebab kalau pakai ea, boleh buat)..

    apa yg satu tahu kalau scalping, mesti minimum open 5 seconds, tapi klu kite set take profit 5 pip (pakai ea) tapi masa trading lebih dari 5 saat, boleh ke?..

    TQ
    Minimum take profit 10pips bila anda set di borang Open post.

    1.
    Nak take profit 5 pips anda harus close manually;
    dengan syarat harga close profit or loss anda mestilah berjarak sekurang2 4pips atau lebih dari original set TP /SL yang telah anda set semasa open order.
    Kalau kurang dari 4 pips, bila anda cuba close, dia bagitau "to near to your apa tah" .. aku pun tak ingat.."

    2.
    Cara satu lagi ialah dengan tidak meletak SL atau TP, dan anda boleh close manually sesuka hati anda.
    TETAPI cara ini aku tak rekomen.. Money Management(MM) penting bro..
    at least bila dah start profit tu, set lah auto Trailing SL...
    Last edited by arialun; 01-22-2009 at 07:55 AM.

  10. #10
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Minimum take profit 10pips bila anda set di borang Open post.

    1.
    Nak take profit 5 pips anda harus close manually;
    dengan syarat harga close profit or loss anda mestilah berjarak sekurang2 4pips atau lebih dari original set TP /SL yang telah anda set semasa open order.
    Kalau kurang dari 4 pips, bila anda cuba close, dia bagitau "to near to your apa tah" .. aku pun tak ingat.."

    2.
    Cara satu lagi ialah dengan tidak meletak SL atau TP, dan anda boleh close manually sesuka hati anda.
    TETAPI cara ini aku tak rekomen.. Money Management(MM) penting bro..
    at least bila dah start profit tu, set lah auto Trailing SL...
    TQ sebab jawab. klu set TP 5 pip boleh klu guna ea, klu manual open, mmg di tak beri klu nak tp less dari 10 pip dari harga asal.

    soalannya : fxopen benarkan ke? klu open position pakai ea dan ea terus set tp 5 pip?..

    klu close manually, mmg boleh. mm... mmm.. mmm... faham ke soaln saye tu?.. hehehe

    (macamlah aku dah jumpe strategi leh scalping untung ... buka tutup cepat... akekeke )

  11. #11
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    TQ sebab jawab. klu set TP 5 pip boleh klu guna ea, klu manual open, mmg di tak beri klu nak tp less dari 10 pip dari harga asal.

    soalannya : fxopen benarkan ke? klu open position pakai ea dan ea terus set tp 5 pip?..

    klu close manually, mmg boleh. mm... mmm.. mmm... faham ke soaln saye tu?.. hehehe

    (macamlah aku dah jumpe strategi leh scalping untung ... buka tutup cepat... akekeke )

    Ok.. yang ini aku tak boleh nak jawab, sebab sehingga ke hari ini, aku tak pernah guna robot/EA. SO aku tak tahu macamana nak operate.

    Kita tunggu Support yang lain membantu..

  12. #12
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Ok.. yang ini aku tak boleh nak jawab, sebab sehingga ke hari ini, aku tak pernah guna robot/EA. SO aku tak tahu macamana nak operate.

    Kita tunggu Support yang lain membantu..
    TQ bro sebab sudi jawab..

    sebab coding untuk beli ialah :

    ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,Ask-StopLost*Point,Ask+TakeProfit*Point,"rangka tp",16384,0,Green);

    pernah try test buat ea, TakeProfit dia, saya letak 5, jalan.. cuma bila lihat kat folder trade tu, dia dah letak up 5 pip dari harga beli. secara teknikal boleh buat,

    cuma nak tau dibenarkan ke oleh FXOPEN?

  13. #13
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Sy dah pernah jwb sebelum ni ... tp dalam ea kena tolak spread sbg minima sblm server boleh accept ... katakan trade AU .. spread 3 .. minima tp nak set dalam ea ialah 7 sebab 10 (minima tp yg dibenarkan) tolak spread 3 ..

    ps : boleh check dalam journal kenapa tak de trade kalau set kurang ...
    Last edited by learn2biz; 01-22-2009 at 10:45 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  14. #14
    Elder Analyst kutu_loncat's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Dili, Timor Leste
    Posts
    659
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    Sy dah pernah jwb sebelum ni ... tp dalam ea kena tolak spread sbg minima sblm server boleh accept ... katakan trade AU .. spread 3 .. minima tp nak set dalam ea ialah 7 sebab 10 (minima tp yg dibenarkan) tolak spread 3 ..

    ps : boleh check dalam journal kenapa tak de trade kalau set kurang ...
    jadi boleh lah ek. kata saya nak amik 5 pip je. trade GU. GU spread 3, jadi tp ialah 8 pip atas harga buka (sebab 5 pip saya amik, 3 pip tu spread)

    minima tp nak set dalam ea ialah 7 sebab 10 (minima tp yg dibenarkan) tolak spread 3 .. <<-- tak faham statement ni.. heheheh

  15. #15
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kutu_loncat View Post
    jadi boleh lah ek. kata saya nak amik 5 pip je. trade GU. GU spread 3, jadi tp ialah 8 pip atas harga buka (sebab 5 pip saya amik, 3 pip tu spread)

    minima tp nak set dalam ea ialah 7 sebab 10 (minima tp yg dibenarkan) tolak spread 3 .. <<-- tak faham statement ni.. heheheh
    Ayat cemana lagi nak tulis ni .... harap kalau cam bwh ni nampak kot:

    minima TP 10 pip
    spread 3
    EA setting 7 pip (10 - 3)

    Kalau EA set tp less than that .. akan ada error send order #130 dlm bahagian journal kalau tak silap .. kalau 8 pip set memang tak de masalah (close dpt 5 pip) .... kalau set 5 pip aje tanpa amik kira spread, memang reject ...

    ps : kalau trade manual .. memang bila tp tu kita pilih 10 pip dia akan termasuk spread kalau modify lepas open order (sbb tp kat manual berdasarkan current price)
    Last edited by learn2biz; 01-22-2009 at 01:09 PM. Reason: tambah sket lagi ...
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us