BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Pengumuman AMAT Penting Sempena Sambutan Tahun Baru

  1. #1
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,319
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Pengumuman AMAT Penting Sempena Sambutan Tahun Baru

    Perhatian kepada semua Traders FXMalay/FXOpen. Anda dinasihatkan secara peribadi utk menutup segala post anda sebelum penutupan server berikutan sambutan Hari Krismas & Tahun Baru serta berehat/bercuti sepanjang waktu tersebut. Berikut pengumuman oleh Pihak FXOpen:

    1. Tutup pada 25.12.2008 @ 2am (Waktu Malaysia)

    2. Tutup pada 1.1.2009 @ 2am (Waktu Malaysia)

    Spread, leverage & stop& limit juga mengalami perubahan bagi tempoh 24.12.2008 hingga 2.1.2009.

    p/s: Bukan FXOpen sahaja malahan boleh dikatakan semua Brokers lain juga akan membuat pengumuman ini.

    ........................................
    Dear clients!

    Please note that trading time on Christmas and New Year Holidays will be changed as follows:

    FOREX, Spot Precious Metals:
    closing on 24.12.2008 at 20:00 (terminal time)
    opening on 26.12.2008 at 09:00 (terminal time)

    closing on 31.12.2008 at 20:00 (terminal time)
    opening on 02.01.2009 at 09:00 (terminal time)

    From 24.12.2008 to 02.01.2008 inclusive:
    a) the Maximum Spreads mentioned in Contracts Specifications will be increased in 3 times;
    b) levels of Stop&Limit will be also increased by 3;
    c) leverage for all accounts will be reduced to 1:33;


    Changing of trading conditions is due to the thin illiquid market during Christmas week and therefore high volatility. We strongly recommend to decrease the amount of opened positions, use Stop Losses and maintain margin level above 100%.

    FXOpen team wish you Merry Christmas and Happy New Year!
    Last edited by suremasyuq; 12-23-2008 at 02:55 AM.

  2. #2
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    52
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    errr...nak tanya.. perubahan pada 24.12.2008 tue ikut date terminal ke??

  3. #3
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by golddigger View Post
    errr...nak tanya.. perubahan pada 24.12.2008 tue ikut date terminal ke??
    apa yang halzu postkan mempunya kedua-dua waktu (server dan Malaysia)
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  4. #4
    Piplet
    Join Date
    May 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    wow...besar spread...terkejut den,ingat silap setting td...rupanya ader announce...hehehe

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by airden View Post
    wow...besar spread...terkejut den,ingat silap setting td...rupanya ader announce...hehehe
    diorang suruh bercuti la tu...tak lari pips di kejar..3 kali ganda spread tu...

  6. #6
    Bullish rosdi's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    penang
    Posts
    42
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    alamokk.... ni la kot sbb tak leh nak close order hari nih. nak close ja kuar 'off quotes". hurm.......

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    72
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam, apa yg dimaksudkan leverage dikurang ke 1:33? kalau kita masih ada op (floting), mcm mana kita nak mengatasi masalah ini...nak close terasa sayang sebb banyak nilai loss dalam tu,..tp rasanya masih mampu untuk bertahan jika guna leverage 1:500....Apakah ni akan menjadi mengganggu op kita yang sedia ada?...mcm mana nak mengatasi masalah ini...saya masih newbie lg...tq

  8. #8
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,135
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 150 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by fxjuara007 View Post
    salam, apa yg dimaksudkan leverage dikurang ke 1:33? kalau kita masih ada op (floting), mcm mana kita nak mengatasi masalah ini...nak close terasa sayang sebb banyak nilai loss dalam tu,..tp rasanya masih mampu untuk bertahan jika guna leverage 1:500....Apakah ni akan menjadi mengganggu op kita yang sedia ada?...mcm mana nak mengatasi masalah ini...saya masih newbie lg...tq

    Its simple, semua leverage pada 24.12.2008 to 02.01.2009 di setkan atau di turunkan kepada 1:33. So margin needed menjadi lebih besar.

    sebagai contoh

    example euro/usd - leverage 1:500 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 500 = 27.87$ margin needed to open pair

    example euro/usd - leverage 1:33 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 33 = 422.30$ margin needed to open pair

    Thanks
    Quote Originally Posted by rosdi View Post
    alamokk.... ni la kot sbb tak leh nak close order hari nih. nak close ja kuar 'off quotes". hurm.......
    bukan masalah sbb di atas
    tapi masalah anda rujuk sini untuk penyelesaian... seeloknya kenal pasti masalah anda sebaik-baiknya.
    http://forum.fxopen.com/showpost.php...&postcount=731

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    72
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=nonamer;327755]Its simple, semua leverage pada 24.12.2008 to 02.01.2009 di setkan atau di turunkan kepada 1:33. So margin needed menjadi lebih besar.

    sebagai contoh

    example euro/usd - leverage 1:500 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 500 = 27.87$ margin needed to open pair

    example euro/usd - leverage 1:33 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 33 = 422.30$ margin needed to open pair

    Thanks


    so, apa yang patut saya buat sekarang sebab saya masih ada position micro akaun:

    Balance: 117 025.15
    Equity: 77 355.66
    Margin: 1 600.00
    Free Margin: 75 755.66
    Margin level: 4834.74%
    Loss: -39 671.49

    Apa yang saya khuatir, buka market nanti duit amaunt saya dah kena NGAP akibat perubahan ini...saya dah 2 mggu floting ni...takkan nak kasi rugi bro...ada cadangan tak untuk menyelamatkan 'akaun" ini dari menjadi mangsa perubahan leverege ni...??? Perlukah saya buat locking (buy-sell)??? Dah binggung ni...-MASIH NEWBIE LAGI-

    TQ

  10. #10
    Bullish the0ne's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Mel-Pen-Trganu
    Posts
    42
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bro FXjuara007, ni pandangan saya... biar kita rugi sedikit, drp Margin Call... awk punya oder pun dah floating dekat 2 minggu... Di cni sudah nmpk awk tdk menggunakan SL dlm trading yg mana ia amat merbahaya bg seorg trader baik yg baru @ lama. Saya cadang ,Awk close then kaji balik apa kesilapan yg awk buat...kemudian start tahun depan buat setup lain utk cover balik kerugian.... Apapun semuanya terpulang pada awk utk memutuskannya.... saya hanya bg pandangan

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    72
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tq bro atas pandangan dan cadangan...bagaimana kalau buat locking position? tahun baru, nanti bleh buka...boleh ke???

    Apa yang saya takut bro, buka je market dah MC...huhuhuu....

    bila market buka bro, saya tak boleh nak kira jam 0900...maksud saya jam waktu Malaysia?....dah risau bangat ni....huhuhuhuhu

  12. #12
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,135
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 150 Times in 110 Posts

    Default

    [QUOTE=fxjuara007;327778]
    Quote Originally Posted by nonamer View Post
    Its simple, semua leverage pada 24.12.2008 to 02.01.2009 di setkan atau di turunkan kepada 1:33. So margin needed menjadi lebih besar.

    sebagai contoh

    example euro/usd - leverage 1:500 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 500 = 27.87$ margin needed to open pair

    example euro/usd - leverage 1:33 - 0.1lot -
    1.3936 x 10,000 / 33 = 422.30$ margin needed to open pair

    Thanks


    so, apa yang patut saya buat sekarang sebab saya masih ada position micro akaun:

    Balance: 117 025.15
    Equity: 77 355.66
    Margin: 1 600.00
    Free Margin: 75 755.66
    Margin level: 4834.74%
    Loss: -39 671.49

    Apa yang saya khuatir, buka market nanti duit amaunt saya dah kena NGAP akibat perubahan ini...saya dah 2 mggu floting ni...takkan nak kasi rugi bro...ada cadangan tak untuk menyelamatkan 'akaun" ini dari menjadi mangsa perubahan leverege ni...??? Perlukah saya buat locking (buy-sell)??? Dah binggung ni...-MASIH NEWBIE LAGI-

    TQ
    Perkara ini terpulang kepada anda, kalau anda rasa margin anda boleh tampung lagi, anda boleh hold, tapi kalau anda rasa margin anda tidak mampu tampung, better anda closed terus.
    macam TheOne cadangkan tu ....itu pandangan yang bernas.

    Sebaik-baiknya, bila nak open trade kita gunakan money management gunakan s/l, sebab bila jadi mcm nie ..kita dlm dilema. Kalau boleh tetapkan style trading anda, samaada swing, intraday atau scalping atau lelain .. so bila ada plan, semua akan senang. Kalau swing sekalipun trade akan gunakan paling tidak 100-150 s/l ...depending risk n reward .

    Thanks

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    72
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tq,tq atas cadangan dan pandangan....pengajaran ni....he2...

    buka market nanti akan diambil tindakan yg sewajarnya, terpaksalah ambil keputusan yang berat/pahit/masam/hangit ni....huhuhuhu byak nak kena close (loss) ni...lama juga ngumpul ni...sedih beb....

    bila market buka bro, saya tak boleh nak kira jam 0900...maksud saya jam waktu Malaysia????....dah risau bangat ni....huhuhuhuhu

  14. #14
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,244
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Peringatan buat semua,

    31 Dec (waktu terminal) hari terakhir trade utk tahun ni, lepas tu cuti .. 2 Jan (waktu terminal) baru on balik .. saper2 yg ada floating tu, jaga MM anda ... mana yg tak trade tu, cuti la kejap .. jaga tangan anda dari buka trade baru .. huehuehue

    Salam Maal Hijrah dan Selamat sambut tahun baru .... sempena buka buku baru .. sy bg pihak FXMalay memohon maaf atas salah dan silap serta terkasar bahasa (jika ada) dlm berurusan dengan anda semua.

    Kalau ada sumur di ladang
    Boleh hamba menumpang mandi
    Kalau ada umur yg panjang
    Boleh kita berjumpa lagi


    Sekian .... jumpa lagi tahun depan .. InsyaAllah (jika panjang umur dan dimurahkan rejeki)
    Last edited by learn2biz; 12-30-2008 at 08:43 AM.
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  15. #15
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hahahhaha
    aku ingat kenape spare besar de masalah upe2 nyer
    tak pe lah mekasih banyak

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us